-
Dziękuję dziewczyny! I za własne doświadczenia i za linki (muszę się bardziej zaprzyjaźnić z szukaczem, na razie jakoś się nie dogadujemy, a mnożyć wątków nie chcę...).
Ten tekst o zaświadczeniu to pewnie dlatego, że mówiłam, że mały reaguje wysypką na klasyczne jednorazówki (po tych babydreamach eko jakoś na szczęście nie, używaliśmy na wyjazdach, ale jakoś zniknęły ostatnio z Rossmanów) i że ma przeszłość z zakażeniem nerek i układu moczowego, więc takie lepsze bo oddychają.
Tez mi się wydaje, że pani (bardzo miła skądinąd) szuka dziury w całym. Kierowniczka się zgodziła, a Wasze odpowiedzi potwierdzaja, że nie jesteśmy jedyni 
dzięki!
-
Chustonówka
Moja córka od roku w żłobku panstwowymw wielo. Podczas okresu adaptacyjnego pokazałam ciociom jak to się zakłada, że się nie używa żadnych kremów, itp. Były zaskoczone, bo pierwszy raz coś takiego na oczy widziały, "one nie wiedzą, czy dadzą radę, ale spróbują". Z szefostwem placówki nic nie uzgadniałam, bo i dlaczego? Dziecko alergiczne, podejrzenie azs, takie pieluchy być muszą. Jeszcze męża próbowały podpytywać, czy to to może jakaś moja fanaberia, ale użył argumentu i temat się skończył
Aha, jeszcze jedna dziewczynka w grupie nosiła wielo, jej mama powiedziała starszej pielęgniarce o tych pieluchach, w odpowiedzi usłyszała, że pieluchy wielo są niehigieniczne
Także jakieś problemy początkowo były, ale spokojnie udało się przez nie przebrnąć. Pamiętam, jak zabrałam córkę do alergologa prosto po żłobku, w gabinecie zdejmuję jej pieluchę, bo była zalana, a tam biało od kremu, i pierwsze w jej 15 miesięcznym życiu potówki
nawet nie wiedziałam co to za krem, bo żadnego nie dawałam, więc warto zaznaczyć, żeby niczym nie smarowały. U nas po prostu musiałam każdej cioci z osobna wytłumaczyć co i jak, bo nie zawsze sobie przekazały. Teraz mała już tylko na drzemkę ma pieluchę, dostaje itti bitti sio, bo resztę pieluch młodsza siostra przejęła
no i prawie codziennie przesikuje tą pieluchę, bo panie jej na stojąco zakładają, ale zmienił się trochę personel od września, więc muszę dziś doszkolić
Uprawnienia umieszczania postów