Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Dzień dobry :)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar ComoLaLuz
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Dzień dobry :)

Chciałabym się przywitać i przedstawić

Mam na imię Kasia i jestem mamą już prawie czteromiesięcznego Antosia.

Pomysł na noszenie dziecka w chuście zawsze mi się podobał ale chyba na początku źle się do tego zabrałam. Niestety zamiast poszukać w internecie jakiejś pomocy poszłam na łatwiznę i kupiłam jedną z najtańszych chust na allegro.

Kupując "pentelkową" chustę byłam przekonana, że będzie mi łatwiej wyjść z małym na spacer niż targać po schodach wysokiej kamienicy wózek no i oczywiście, że to będzie dla niego zdrowe i dobre...
    Jak się okazało faktycznie zejść było łatwo ale za to chodzenie na dłuższe spacery nie było już takie komfortowe. Mój już i tak słaby kręgosłup nie dawał rady.

Wiązanie kieszonki szło mi całkiem nieźle i na szczęście małemu się podobało (szybko usypiał wtulony w mamusię). Jadnak jak to wyczytałam na forum nosiłam dziecko w prześcieradle
    Mam tylko nadzieję, że nie zrobiłam mu krzywdy nieodpowiednią chustą

Na szczęście trafiłam na to forum i jestem niezmiernie wdzięczna Dziewczynom, które otworzyły mi oczy!

Od jakiegoś czasu czytam wszystko na temat noszenia dzieciaczków, wiązań, rodzajów chust, ich pielęgnacji itd. i czuję, że powolutku się wciągam

Poza tym czekam właśnie na nową a raczej pierwszą "prawdziwą" chustę Nati i mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej - właściwie to jestem tego pewna!

Pozdrawiam serdecznie

Chusteryczka Awatar zoana
    Miejscowość
    we własnym świecie

Domyślnie

witaj Kasiu
    a jaką Natkę nabyłaś?
    Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Za dużego wyboru nie było :/
    a chciałam coś co będzie mógł też nosić mój mąż więc wybrałam Mea silver z lnem . Trochę się boję, że będzie się długo łamała ale mój Antek to spory chłop a ja mała kobitka więc chciałam coś nośnego. Mam nadzieję, że dobrze wybrałam.

Chustomanka Awatar dzieckoziemi
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Witaj na forum. Sama też noszę w chustach Nati i bardzo je lubię. Mam nadzieję, że wasz komfort noszenia wzrośnie.
    "Szczęście to takie NIC, które może być WSZYSTKIM."

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzieckoziemi Zobacz posta
    Witaj na forum. Sama też noszę w chustach Nati i bardzo je lubię. Mam nadzieję, że wasz komfort noszenia wzrośnie.
    Oj, ja również mam taką nadzieję

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Też się przywitam! Zaczynasz od Nati tak jak ja Apetyt rośnie w miarę jedzenia, a to forum wciąga. Rozgość się
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Uprawnienia umieszczania postów