Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Nosidełko dla małej mamy

Mieszany widok

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glodomorek Zobacz posta
    A jakiej szerokości powinnam wybrać panel, żeby długo nam posłużył?
    Myślę że +/- 40cm

Domyślnie

Mam podobny problem. Jestem również bardzo drobna (152cm/40kg). Zamierzam kupić nosidło, ale nie wiem jakie byłoby odpowiednie. Marzy mi się Tula, ale nie wiem czy nie za duże dla mnie. Mam wąskie ramiona a pasy naramienne wydają się być bardzo szerokie. Myślałam też o MT tylko troszkę zbyt skomplikowane wydaje mi się jego wiązanie. Wolę takie, które szybko i sprawnie założę. Proszę o poradę.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mama i Tamara Zobacz posta
    Mam podobny problem. Jestem również bardzo drobna (152cm/40kg). Zamierzam kupić nosidło, ale nie wiem jakie byłoby odpowiednie. Marzy mi się Tula, ale nie wiem czy nie za duże dla mnie. Mam wąskie ramiona a pasy naramienne wydają się być bardzo szerokie. Myślałam też o MT tylko troszkę zbyt skomplikowane wydaje mi się jego wiązanie. Wolę takie, które szybko i sprawnie założę. Proszę o poradę.
    Tula pewnie będzie za duże, pamiętam z wątku recenzyjnego albo porównawczego z Manducą, że szczupłym dziewczynom spadały pasy naramienne.

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Z tego co pamiętam Angel Pack miał wąskie pasy i do tego był mega wygodny.

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mama i Tamara Zobacz posta
    . Myślałam też o MT tylko troszkę zbyt skomplikowane wydaje mi się jego wiązanie. Wolę takie, które szybko i sprawnie założę. Proszę o poradę.
    a to akurat nie jest prawda MT zakłada sie szybko i sprawnie. Zamiast regulowac pasy wiążesz węzełki. Nawet nowej w temacie wizanie MT nie zajmuje wiecej czasu niz zakładanie nosidła. A wybór o wiele wiekszy.

Domyślnie

Jakoś nie mogę się do MT przekonać. O Angel Pack nigdy nie słyszałam. Można coś więcej na jego temat prosić? Jakie jeszcze nosidło byłoby dobre dla chudzielca?

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

Z mega wygoda angel packa to bym nie przesadzala. One sa raczej srednie...
    Slabo wypelnione pasy naramienne, okropny chest belt i niewyprofilowany pas biodrowy - dla mnoe srednie, choc faktycznie optycznie nieduze... Moze ma sens...
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Ew. Calyx w rozm. Petit

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Manduca. Mam 152 i nosiłam synka od rozmiaru 74, jedyne nosidło które udało mi sie idealnie dopasować, z takich "one sizów". Mierzyłam też bondolino i marsupi, oba były ok, ale to na mniejsze dzieci tylko.

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez covu Zobacz posta
    Z mega wygoda angel packa to bym nie przesadzala. One sa raczej srednie...
    Slabo wypelnione pasy naramienne, okropny chest belt i niewyprofilowany pas biodrowy - dla mnoe srednie, choc faktycznie optycznie nieduze... Moze ma sens...
    Ale zgodzisz się że to subiektywna sprawa? Mnie w nim było pomimo dużego już dziecia dużo bardziej wygodnie niż np w Manduce z którą się nie dogadałam. Pamiętaż też z wątków wcześniejszych że AP miały grupkę zwolenników

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

bo to w ogóle są bardzo indywidualne sprawy - np.mnie zupełnie nie podchodzą MT, najlepiej jest przymierzyc, najwyzej się sprzeda dalej

Uprawnienia umieszczania postów