No właśnie, jak w tytule. A pytanie dotyczy dnia, pomiędzy posiłkami, ale również od razu po karmieniu piersią
No właśnie, jak w tytule. A pytanie dotyczy dnia, pomiędzy posiłkami, ale również od razu po karmieniu piersią
Agnieszka, mama Szymka (24.6.04), Urszulki (1.8.06) i Zojki (13.1.08)
Zależy ile pije i z czego.
Już pisze co mam na myśli.
Moje dziecko jak zapałało miłością do butelki ze smoczkiem (a bardzo późno ją odkrył bo miał ponad rok) w stan euforii wzbudzało u Małego samo ssanie, to wypijał ponad 2 litry (!!) płynow dziennie. Sikał co 15 minut wiadramibyłam załamana bo myślałam że w życiu tego nie opanujemy.
Problem się rozwiązał sam jak Małego przestawiłam na dorosłe picie - z kubka, butelki (z wodą - taka zwykła ze sklepu). Teraz pije zdecydowanie mniej a siusia jak dorosły co 2-3 godziny a czasem i rzadziej
By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.
by Anonim z sieci
Tu i Teraz.
Zdecydowanie zgadzam się że to zależy ile pije ale nie tylko. Trzeba poobserwować trochę. Są ludzie co przez 8 h w pracy ani razu nie idą do wc a ja np chodzę co godzinę. Z dzieckiem jest tak samo.