no chyba tak zrobię, bo jakoś tak wolę używane chusty niż nówki sztuki nie śmiganeAle swoją drogą, to jestem na etapie uzupełniania chustostosiku niedługo połowa działu "kupię" bedzie ode mnie
na indio również się grzeję, ale indio chyba zostawię sobie na lato i kupię z lnem
![]()
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
A ja dla równowagi napiszę, że miałam dwa Girasolki, oba byly piękne, ale żaden nie powalał nośnością - Rastaman jeszcze w miarę dawał radę, ale w Amitoli szybko zaczęło mi być ciężko... Wolę jednak chusty z domieszkami, albo grubsze bawełny
A nie wolisz 3,6 na biodro i plecy?![]()
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
Jak jesteś w miarę standardowych gabarytów, to 3,6 na plecak prosty na pewno wystarczy (a to najlepsze wiązanie na plecy, IMO, zwłaszzca dla mniejszego dziecka), na kangura na biodrze chyba też, o ile dobrze kojarzę jak wygląda to wiązanie. Ja z 3,5 metrowej Koiry wiązałam spokojnie siodełko z pętelką.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
a o jakim Gira myslisz?
A ja myślę, że jeszcze zależy jaki to Girasol. Bo są bardziej cienkie i bardziej grube i mięsiste. Ale to już wyższa szkoła jazdy
Ja mam dwa i jestem nimi zachwyconaDiamentowy cudnie nosi moją 3-latkę
![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
No to i ja się wypowiem. Mam girasola o długości 5,2 m. Od początku jest mięciutki. Dawać daje radę, ale trzeba w którymś momencie zmienić wiązanieObecnie noszę trzynastokilowego gada w plecaku z koszulką i wytrzymuję nawet dwuipółgodzinny spacer.
Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
Moja dłubanina
nie miałam girasola, motałam tylko w amitolę - nośnością mnie nie powaliła, choć wiele girasoli zdaje się nośniejszych, ale... Jeśli nie jest to Twoja pierwsza i jedyna szmata, a mały ma dopiero 4 m-ce, to zdążysz sobie spokojnie wymienić na coś nośniejszego, jeśli będzie taka potrzeba (w ten sposób i w większej ilości szmat sobie ponosisz, a nie będzie Ci potem żal, że nigdy nie miałaś do czynienia z żadnym girasolem)
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Tydzień temu zamotałam mojego prawie 2,5 letniego i 16 kg synka w ukochanego Girasola jako prezentację dla młodszych stażem koleżanek. Z przodu to ciężkawy był, ale na krótki wypad dałoby radę, na plecach zapewne lepiej się nosi, aczkolwiek nie czuję się bezpiecznie w plecakach, więc noszę w MT.
Tak ta chusta zdecydowanie rośnie razem z dzieckiem, prawie do 18 mż i 14 kg nosiłam prawie na codzień na zmianę z MT.
Mam Alpejskie dzwonki.
Ostatnio edytowane przez Jagna ; 11-09-2012 o 15:23
Marzenia się spełniająwww.ogrodymuzyki.pl
Mój Franio Chuścioszek 08 maja 2010 i Laura Marianna 12 kwietnia 2015
Witajcie
Mam roczną córeczkę lubiąca być na rękach i lubiąca spać wyłącznie na rękach (rzadko mi odpuszcza). Śpi głównie w pozycji leżącej przy cycusiu. Zastanawiam się nad kupnem chusty. Znalazłam taką ofertę
http://olx.pl/oferta/chusta-tkana-gi...FromAd=1&track[message_sent]=1&id_at=1648019827
Dobra oferta? Czy chusta odpowiada naszym potrzebom? Doradźcie coś, proszę...
Mam roczna coreczke lubiaca spac na rekach przy cycusiu... czy girek nam sie nada? Prosze o popowiedz, bo jestem zielona w temacie...
Ostatnio edytowane przez dwjhp ; 03-01-2016 o 02:24 Powód: ucielo mi zdania
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]