Pierwsze wrażenie: przezroczystakolor ładny, taki przymglony. Przydałyby się różnie oznaczone krawędzie (gdyby chusta była moja to przeszyłabym jedną z nich jakąś kontrastową nitką). Ładnie zaznaczony środek.
W dotyku całkiem miła, możliwe że zmiękła u poprzednich testerek.
Szerokość: dla 2-miesięczniaczki rozmiaru 68 na styk.
Cienka bardzo, bałam się dociągać żeby nie zniszczyć. Ale:
Dociąganie - inaczej niż u poprzedniczek - bardzo wygodne! wręcz samomotająca się. Tym dziwniejsze że od 2 tygodni mam kryzys noszeniowy, w żadnej chuście nie udaje mi się dobrze dociągnąć. W tej nosiłam ja i mój mąż, u obojga wiązanie wyszło przynajmniej na 4+.
Maluszka nosi się dobrze, nie wrzynała nam się, nie opadła ani troszkę. Robiła wrażenie sztywnego wiązania, nie ma w niej elastyczności.
Węzeł maluteńki.
Troszkę szorstka jak na karczek maluszka, nas nie obtarła ale chyba mogłaby.
Ogólnie - kupiłabym ją na pierwsze 3 miesiące i puściła dalej bo naprawdę wygodnie mi było.
Acha, instrukcja niezbyt dobra - mam wrażenie że modelka wiąże ciut niedokładnie i lalka jest krzywo zawiązana. Kieszonka pokazana nieładnie.
Dziękuję za możliwość wypróbowania![]()

kolor ładny, taki przymglony. Przydałyby się różnie oznaczone krawędzie (gdyby chusta była moja to przeszyłabym jedną z nich jakąś kontrastową nitką). Ładnie zaznaczony środek.
Odpowiedz z cytatem