Dziewczyny, mam prośbę o pomoc.
Czy kojarzycie jakieś chusty australijskie godne polecenia?
Znajoma się wybiera i myślę czy jej nie poprosić o przywiezienie jakiejś![]()
Szukałam w necie, ale nic nie znalazłamno, a przecież muszą w czymś nosić
![]()
Dziewczyny, mam prośbę o pomoc.
Czy kojarzycie jakieś chusty australijskie godne polecenia?
Znajoma się wybiera i myślę czy jej nie poprosić o przywiezienie jakiejś![]()
Szukałam w necie, ale nic nie znalazłamno, a przecież muszą w czymś nosić
![]()
W bejbibjornach noszą
Niech CI lepiej bumerang przywiezie, dla starszego chuściocha już biegającego będzie dobra zabawa![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
I jeszcze EmuAlbo jakiegoś innego merynosa.
o, tak! bumerang!
taki australijski, prawdziwy!![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
Australia to kraj kangura, a oni nie mają własnej chustowej firmy? W gwiazdkach natkowych noszą![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
najlepiej brac o rozmiar mniejsze, ja mam taki nr jaki nosze normalnie i załuje ze nie wymieniłam![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Stingery, czyli co? Bo jak wyguglalam, to mi wyskakuje bron dla komandosow
A w temacie. Nie sadze, zeby tu byly jakies natywne/tubylcze chusty, a jesli, to ja nie wiem. Niestety bjorny sa tu szalenie popularne, aczkolwiek sa dzielnice takie pretendujace do eko-ergo-funky-i cotamjeszcze, wiec oni woza w Phil&Tedsach i nosza w ergo nosidlach, takich a la plecak przedni. Dziecko z tylu widzialam jedynie na Afrykankach i na sobie![]()
Raz widzialam didymosa, co smieszniejsze, dokladnie takiego samego jak ja mam, u lekarza miala jedna babka z dzieckiem. Na ebayu tez nie ma chust, jak sie zdarzy to raz na rok. O dziwo taki cud nastapil niedawno i kupilam didka indio w ten sposob.
Nepalki nosza w swoich chustach, ale to jest raczej taki kawalek jakiegokolwiek materialu zwiazany, znaczy kwadrat.
O takie cos maja
i niestety
![]()
wkleilam i nie ma, co jest?
edit: za to podam wam linka
http://en.wikipedia.org/wiki/Coolamon_%28vessel%29
wyglada na to, ze aborygenskie kobiety tez byly minimalistyczne i kawal kory z drzewa sluzyl jako nosidlo do dzieci, rzeczy, wody, a nawet jako parasolka. Jakos mnie to nie dziwi![]()
Ostatnio edytowane przez yvona ; 11-02-2013 o 01:16
Moja koleżanka z Australii sprowadzła sobie chuste z PL - sa tam sklepy z chustami Nati i LL ale ceny maja kosmicznelokalnych producentów brak
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Stringery to model Emu z usztywniana piętą![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Dzięki dziewczyny![]()
Moje koleżanka sama sobie uszyła chustę, ale myślałam że ze względów ekonomicznych
Swoją drogą to jakaś masakra, taki kraj a własnych, dobrych chust nie mają
Yvona - a w Mei Tai noszą ?
A wiec: doksztalcilam sie, i oto czego sie dowiedzialam (wujek gugiel rzadzi) Tu macie stronke babki, ktora sprzedaje chusty, ma tego sporo, noi tez tkane w Indonezji sa, ktore mnie zaciekawily
http://www.finelywoven.com.au/
A tu stronka o noszeniu i w ogole o AP http://www.naturalparenting.com.au/f...enting/97805/1
do tego znalazlam artykul jak to tato niosl corke w chuscie, ona przysnela, a ktos z przechodniow zadzwonil na policje, ze facet "dusi" dzieckoNo i afera na sto dwa, policjanci chcieli, zeby dziecko zdjal i niosl "normalnie" na rekach do domu, jakis kosmos normalnie.
Jakie szczescie ze nie dzwonia, jak ja nosze![]()
A dzieciaki tna komara rowno i lby troche zwisaja wtedy
Do tego sa rozne fejsbukowe stowarzyszenia noszacych, ale ja bojkotuje, wiec nie bede uczestniczyc. I znalazlam nawet jeden stacjonarny sklep chustowy nie tak daleko ode mnie (w au jezyku "niedaleko" oznacza jakas godzinke i trzy przesiadki roznymi srodkami transportu)
Dominiq, mei tai raczej nie widuje, ale maja cus zwane "ergo baby" i to wyglada jak taki obszerniejszy mei tai szyty z chusty, albo jak skrzyzowanie obu. Jak dla mnie. No i nie widzialam tego inaczej niz na przodzie.
Poza tym szalenie popularne sa te pouche dla niubornow, ktore IMO wlasnie niosa wysokie ryzyko uduszenia, badz przegrzania.
No ale u nas taka pogoda, ze czasami zostawienie dziecka na kwadrans w samochodzie konczy sie tragedia. Tak, tak, sa jeszcze takie matki, co to "szkoda im budzic" i "na chwilke" wyskakuja cos zalatwic. (No ale OT)
Yvona- jakie dochodzeniejesteś wielka
A historia z facetem i policją masakra - nie wiem czy się śmiać czy płakać![]()