livado,a czy Ty jesteś zmarźluchem? Czy dużo więcej pod spód musiałaś zakładać przy mrozach, czy raczej tak jak przy normalnej zimowej kurtce dostępnej w Polsce, jedynie jakiś cieplejszy sweter?
livado,a czy Ty jesteś zmarźluchem? Czy dużo więcej pod spód musiałaś zakładać przy mrozach, czy raczej tak jak przy normalnej zimowej kurtce dostępnej w Polsce, jedynie jakiś cieplejszy sweter?
Zmarźluchem zdecydowanie nie jestem, a z dzieckiem zamotanym to już w ogóle, więc może nie jestem reprezentatywnym typemZ tego co pamiętam nigdy nie miałam pod Yamamą więcej niż podkoszulek z długim rękawem i cieńszy polar. Powiedziałabym, że moja Yamama jest grubsza niż standardowa niepuchowa zimowa kurtka, a w każdym razie cieplejsza - bo specjalnie gruba wcale nie jest...
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
A tak swoja drogą to am pytanie do dziewczyn, które już noszą pod kurtala maluchy: Czy łatwo jest łożyć malucha w pleckau do kurtki? Bo przeglądam forum i dziewczyny piszą, że wygodniejsze na zimę jest MT zawiązane na swoją kurtkę + osłonka np. polarowa. Czy to waszym zdaniem dobra opcja?
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
ja nosiłam pod kurtką w chuście. Było mi bardzo wygodnie. Trochę wprawy wymaga samo założenie kurtki, trzeba trafić główką dziecka w tą dziurę na plecach, potem dociągasz troczki i gotowe (pisze o SK). Musisz mieć dobrą czapkę, żeby nie spadła dziecku podczas tej operacji, ja używałam kominiarek.
A... temat jak nosić dziecko w zimie pod kurtką był wałkowany z milion razy. Jest też gdzieś wątek tłumaczący jak założyć kurtkę z dzieckiem na plecach.
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
Ja mam czarna Koale kupiona od Petisu.....najpiekniejsza najfajniejsza najzgrabniejsza i suuuuper ciepła
http://forum.gazeta.pl/forum/w,55781...ojga_koal.html
ja mam taka sama czarna..........rewelacja
MAMA-Wiktorii 18.02.2007Katarzyny 29.03.2011
Kornelii 19.05.2021
Ja nosiłam w kurtce Mam, takiej jak ta brązowa:
http://www.chusty.com.pl/artykul-32-...jga---MaM.html
Jest bardzo fajna i zgrabna - kobieca. Nie nosiłam nigdy na plecach, mierzyłam tylko i zakładało się niezbyt trudno, trafiłam od razu jak trzeba, dzieć się nie zdenerwował.
Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
Biżuteria ręcznie robiona
Mary-Anne, a czy ta kurtka jest ciepła? Jak się sprawdza podczas większych mrozów?
Dita, ja chodziłam w niej na krótki rękaw - jak zakładałam dłuższy, to było mi za gorąco. Ja wprawdzie jestem "gorąca dziewczyna" i mi jest zwykle cieplej niż innym, ale i tak uważam, że kurtka jest ciepła. W końcu to fińska kurtka
Trzeba tylko uważać z rozmiarem, bo ja wchodziłam w rozmiar M nosząc 42/44.
Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
Biżuteria ręcznie robiona