Pokaż wyniki od 1 do 20 z 49

Wątek: Kurtki dla dwojga - najlepsze, najładniejsze, najzgrabniejsze ;)?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

livado,a czy Ty jesteś zmarźluchem? Czy dużo więcej pod spód musiałaś zakładać przy mrozach, czy raczej tak jak przy normalnej zimowej kurtce dostępnej w Polsce, jedynie jakiś cieplejszy sweter?

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dita Zobacz posta
    livado,a czy Ty jesteś zmarźluchem? Czy dużo więcej pod spód musiałaś zakładać przy mrozach, czy raczej tak jak przy normalnej zimowej kurtce dostępnej w Polsce, jedynie jakiś cieplejszy sweter?
    Zmarźluchem zdecydowanie nie jestem, a z dzieckiem zamotanym to już w ogóle, więc może nie jestem reprezentatywnym typem Z tego co pamiętam nigdy nie miałam pod Yamamą więcej niż podkoszulek z długim rękawem i cieńszy polar. Powiedziałabym, że moja Yamama jest grubsza niż standardowa niepuchowa zimowa kurtka, a w każdym razie cieplejsza - bo specjalnie gruba wcale nie jest...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chusteryczka Awatar masha
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A tak swoja drogą to am pytanie do dziewczyn, które już noszą pod kurtala maluchy: Czy łatwo jest łożyć malucha w pleckau do kurtki? Bo przeglądam forum i dziewczyny piszą, że wygodniejsze na zimę jest MT zawiązane na swoją kurtkę + osłonka np. polarowa. Czy to waszym zdaniem dobra opcja?
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
    LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja nosiłam pod kurtką w chuście. Było mi bardzo wygodnie. Trochę wprawy wymaga samo założenie kurtki, trzeba trafić główką dziecka w tą dziurę na plecach, potem dociągasz troczki i gotowe (pisze o SK). Musisz mieć dobrą czapkę, żeby nie spadła dziecku podczas tej operacji, ja używałam kominiarek.
    A... temat jak nosić dziecko w zimie pod kurtką był wałkowany z milion razy. Jest też gdzieś wątek tłumaczący jak założyć kurtkę z dzieckiem na plecach.
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie :-")

Ja mam czarna Koale kupiona od Petisu.....najpiekniejsza najfajniejsza najzgrabniejsza i suuuuper ciepła

http://forum.gazeta.pl/forum/w,55781...ojga_koal.html
    ja mam taka sama czarna..........rewelacja
    MAMA-Wiktorii 18.02.2007 Katarzyny 29.03.2011 Kornelii 19.05.2021

Domyślnie

Ja nosiłam w kurtce Mam, takiej jak ta brązowa:
    http://www.chusty.com.pl/artykul-32-...jga---MaM.html
    Jest bardzo fajna i zgrabna - kobieca. Nie nosiłam nigdy na plecach, mierzyłam tylko i zakładało się niezbyt trudno, trafiłam od razu jak trzeba, dzieć się nie zdenerwował.
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

Mary-Anne, a czy ta kurtka jest ciepła? Jak się sprawdza podczas większych mrozów?

Domyślnie

Dita, ja chodziłam w niej na krótki rękaw - jak zakładałam dłuższy, to było mi za gorąco. Ja wprawdzie jestem "gorąca dziewczyna" i mi jest zwykle cieplej niż innym, ale i tak uważam, że kurtka jest ciepła. W końcu to fińska kurtka
    Trzeba tylko uważać z rozmiarem, bo ja wchodziłam w rozmiar M nosząc 42/44.
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Uprawnienia umieszczania postów