potwierdze co napisaly przedmowczynie : SK jest fajna ale obszerna a Koala zimowa bardzo fajna, cieplutka i kobieca ale nie da sie nosic na plecach. Mozna za to nosic bez dziecka.
potwierdze co napisaly przedmowczynie : SK jest fajna ale obszerna a Koala zimowa bardzo fajna, cieplutka i kobieca ale nie da sie nosic na plecach. Mozna za to nosic bez dziecka.
lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
--------------------------------
doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
instruktor Masażu Shantala od 2013
Miałam MaM Two Way Deluxe Jacket, była całkiem niezła, chociaż nie idealna - ale jeśli chodzi o wygląd, na pewno lepsza od SKTo polar z membraną, ale ja używałam jej i późniejszą jesienią/wczesną wiosną, i w zimie, z tym że ja nie jestem zmarzluchem
Wydaje się cieńka, ale nieźle grzeje, świetnie chroni przed wiatrem, dobrze przed śniegiem, przyzwoicie przed deszczem.
Teraz mam Yamamę i IMO jest bardzo zgrabna - i z dzieckiem, i bez, daje się dopasować w pasie i generalnie wygląda się. Niej barzo fajnie (na ile fajnie może wyglądać garbaty dwugłowy stwór oczywiście). Nosiłam w niej na plecach zeszłej zimy. Mam teoretycznie najcieńszą wersję, czyli chyba do minus dziesięciu, ale nosiłam i przy niższych temperaturach. Za to przy plus kilku nam było już nieco za ciepło, ale nic to, jak było 7-8 stopni dawałyśmy radę w samych polarach i czymś tam jeszcze.
Koalę widziałam, jest niezła, ale dla mnie dyskwalifikuje ją brak možliwości noszenia na plecach.
Edit: Ktoś tu na forum pokazywał czeską Angel Wings, IMO bardzo fajna, tylko to soft shell, więc sama na zimę niekoniecznie.
Ostatnio edytowane przez livada ; 10-09-2012 o 00:06
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
A co sądzicie o tych Ukraińskich? Poniżej jest link do zeszłorocznego wątku- widziałam, że furorę zrobiły:
http://www.chusty.info/forum/showthr...t=19812&page=1
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
Ja nosiłam kurtkę Pentelki i nie polecam. Nie dość, że wór, w środku jakby wata, momentami czułam się jak nadmuchany balon. I to wszystko dało by się znieść. Większym problemem jest brak ściągaczy. Podwiewało mi przez rękawy, a małej wiało od spodu. Przy mocniejszych wiatrach ciężko było to wytrzymać.
Rozwiązanie przy szyi też nie jest idealne i musiałam sprawić nam golf dla dwojga. Teraz wiem, że lepiej dołożyć i kupić coś porządniejszego.
edit: zapomniałam dodać, że kurtka wykonana jest z materiału, do którego czepiają się kłaczki
Trochę mnie to denerwowało...
Ostatnio edytowane przez wrotka ; 11-09-2012 o 00:16
córa 2011 i synek 2014
Lepiej zapytać się i być głupim przez 5 minut, niż nie zapytać i być głupim przez całe życie
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
Ja zeszłej zimy na szybko kupiłam pentelkę i nie było źle.
Jakość taka sobie ale cena w porównaniu do innych kurtek jest bardzo niska.
Fakt jest trochę puchata ale jak się dobierze odpowiedni rozmiar to nie wygląda jak balon. Można nosić bez dziecka bo panel się zupełnie odpina i można do torebki schować. Dla mnie osobiście trochę za krótka bo ja wysoka jestem i mam długie ręce (nie pomyślałam że można u Pentelki na zamówienie uszyć).
Nie używałam tego "czegoś" pod szyją bo młody był malutki i zawsze wtulony spał więc otulałam nas szalikiem albo czymś.
Do materiału faktycznie czepiają się kłaczki (mam kota) ale nie tak bardzo jak do płaszczy czy innych kurtek które nie są śliskie.
Myślę że to niezła alternatywa dla osób które nie chcą kurtki o typowo sportowym wyglądzie jak SK.
Minusem dla mnie w tej chwili jest brak możliwości noszenia na plecach ale zeszłej zimy jak młody był malutki i nosiłam z przodu było nam dobrze.
Nie zgodzę się z tym że przewiewa bo mieszkam blisko morza i u nas baaaardzo wieje zimą i było nam cieplutko a zakładałam pod kurtkę tylko cienką bluzkę. Nie nadaje się imo na temperatury +5 +8 bo wtedy można się zgrzać i my dawaliśmy radę w polarze + dla młodego podwójna osłonka pentelkowa.
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
moja wizualna faworytka to MaM Babywearing Tunic http://www.mamdesign.net/carrying/clothes/mamtunic.html ta szara welenka z czarnymi dodatkami jest cudna! niestety, znam ja tylko ze zdjec![]()