Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 97

Wątek: schizy zaliczam nosidelkowe

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie schizy zaliczam nosidelkowe

gdzie nie spojrze tam wisidla
    to jakas epidemia?
    Wczoraj widzialam ok rocznego chodzocego chlopczyka wisiacego na kroczu, przodem do rodzica. Nogi mial sztywne, palce u nog spiete i podciagniete do gory, a tatus go poduszka potraktowal , zeby mu wygodniej bylo, wiec odchylony w jakiejs dziwacznej pozie.
    NOrmalnie niedobrze mi sie zrobilo - schize mam.
    Kiedys bym podeszla i zagadala, a teraz poprostu zwialam cignac woje dzieciaki jak naszybciej
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustofanka

Domyślnie

Po dwóch latach czytania na forum, tak mi się zrobiło, że jak widzę dziecię w wisiadle,przodem do świata, to mnie wszystko boli. Obcych nie zaczepiam, nie zagaduję...a wśród znajomych, staram się "uświadamiać", że nie każde nosidło jest dobre dla ich dziecka. Jednak mam wrażenie, że odbierana jestem za przewrażliwionego czubka
    Ostatnio edytowane przez zebrocha ; 23-05-2012 o 19:32 Powód: lit
    czasami nie mam polskich znakow, przepraszam

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

zebrocha - mam podobnie...
    ale raz miałam juz odruch łapania kobity, która dumna niosła malca przodem do świata, kopiąc jego nóżki, a całe dziecie aż skakało i dyndało się do przodu pod wplywem jej szybkiego kroku i taka dumna była.... Masakra, ale zbyt szybko zwiała w drugą stronę, a ja z młodym na nogach nie mogłam jej gonić :/

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

też ostatnio widziałam dziecię wisiało tacie na wysokości pasa - jak torebka... dobrze, że mu ów tata chociaż główkę podtrzymywał (swoją drogą, że też nie zastanowią się ci rodzice, że skoro dziecko zwisa, a główka opada pod dziwnym kątem to niespecjalnie maluchowi wygodnie jest?) żal mi się malucha zrobiło, i uciekłam jak najszybciej... w takich sytuacjach mam nadzieję, że się zniechęcą i jeśli nie nawrócą na chusty porządne to chociaż wrócą do wózków

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Apulina Zobacz posta
    też ostatnio widziałam dziecię wisiało tacie na wysokości pasa - jak torebka... dobrze, że mu ów tata chociaż główkę podtrzymywał (swoją drogą, że też nie zastanowią się ci rodzice, że skoro dziecko zwisa, a główka opada pod dziwnym kątem to niespecjalnie maluchowi wygodnie jest?) żal mi się malucha zrobiło, i uciekłam jak najszybciej... w takich sytuacjach mam nadzieję, że się zniechęcą i jeśli nie nawrócą na chusty porządne to chociaż wrócą do wózków
    juz lepiej wozki niz te wisiadla, bo nie wyrobie
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

U mnie w klatce obok zamieszkalo wisiadło przerazona jestem
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

ja sama nosiłam dumnie w takim wisiadle i sama stwierdziłam,że chyba wiszenie na takim małym kawałku materiału musi być nie wygodne i sama bym tak nie chciała, ale na szczęście się nawróciłam i teraz zwracam większą uwagę na ich obecność na mieście. Szkoda,że ci rodzice co noszą dzieci w wisiadłach nie myślą czy im by było tak wygodnie..
    Gad 2011

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

ja ostatnio natknęłam sie na alegro na to nosidło http://allegro.pl/moby-baby-nosidelk...302079766.html
    aż boli od patrzenia - ale jaka cena! adekwatna do jakości...

i na jakiej podstawie piszą że to nosidełko ERGONOMICZNE???
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efcia1981 Zobacz posta
    ja ostatnio natknęłam sie na alegro na to nosidło http://allegro.pl/moby-baby-nosidelk...302079766.html

Bo ma pas a raczej pasek biodrowy.
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ała!

Przypomniała mi się uprząż dla niemowląt

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bastet Zobacz posta
    Ała!

Przypomniała mi się uprząż dla niemowląt
    OMG! Straszne to!

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zapomniałam o opisie - "Wieszak na… niemowlę – uprząż dla dziecka (w wieku od 6 do 18 miesięcy). Zawiesza się na drzwiach. Jeśli nie wiesz co zrobić z dzieckiem, np. podczas gotowania, a chcesz by było bezpieczne (!) to zawieś je na drzwiach. Wieszak jest prosty w obsłudze, wykonany z bardzo dobrej jakości materiałów, ma dwa duże, metalowe zawiasy, zamknięte w pasy bezpieczeństwa, pokryte materiałem antypoślizgowym." Komentarz zbędny

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buka Zobacz posta
    OMG! Straszne to!

Wygląda jak jakieś klasyczne narzędzia tortur ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Zapomniałam o opisie - "Wieszak na… niemowlę – uprząż dla dziecka (w wieku od 6 do 18 miesięcy). Zawiesza się na drzwiach. Jeśli nie wiesz co zrobić z dzieckiem, np. podczas gotowania, a chcesz by było bezpieczne (!) to zawieś je na drzwiach. Wieszak jest prosty w obsłudze, wykonany z bardzo dobrej jakości materiałów, ma dwa duże, metalowe zawiasy, zamknięte w pasy bezpieczeństwa, pokryte materiałem antypoślizgowym." Komentarz zbędny
    albo na drzwiach w publicznej toalecie
    było kiedyś, koszmarne
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Opis- nic dodać, nic ująć. Ciekawe, ilu "niewidzących, co zrobić z dzieckiem" skorzystało .

To przerażające jest, fakt dopuszczenia czegoś takiego do sprzedaży zaś, mnie zdumiewa.

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

oj mama ... ja tez cierpie katusze
    pełno tego!!!
    oczy bolą!!!
    ortopeda sie kłania

ps: Browar w P-ń
    moj M. został "zagadany" przez Pania w wisiadle ona: fajnie tak no nie...on nic w słup oczy i nic, ani be ani me ani kukuryku nic tylko oczeta miał na tych biodrach...tego malca przodem do świata
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

na all jest baby bjorn firmowane jako super nosidło, zalecone jako jedyne do noszenia synka przez fizjoterapeutę z powodu ułożenia nóżek w pozycji żabki........
    i nad czym ubolewam jest to aukcja charytatywna...
    a może tak składka na tego BB, żeby pomóc małemu autyście, nie narazić nikogo na to nosidełko i przekazać je do celów edukacyjnych?
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustofanka Awatar kitten27
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a ten "kaptur" to żeby dziecko udusić?

Chustoholiczka Awatar ślimaczuś
    Miejscowość
    Radom / Warszawa

Domyślnie

Wieszak mnie przeraził, dobrze, ze forum znalazłam. Szkoda dzieciaczków. Ja ostatnio znajomą uświadamiałam w kwestii nosidełek, dziwne bo w chuście i w wisiadle nosi i chodzika uzywa.
    Jaśnie Pan małżonek 25.07.2009 r., Angelika 09.11.2009 r. (*)

Umiesz liczyć licz na siebie

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a pomyśleć, że jak kiedyś z młodym poszłam w BB do pediatry, to sie zachwycała i myślała że to zalecone przez ortopedę ze względu na bioderka... a my się cieszyliśmy, że to takie zdrowe :/

Uprawnienia umieszczania postów