-
Chustomanka
sama się odpieluchowała
jestem pod wrażeniem mojej Córki, bo zupełnie znienacka odpieluchowała się samodzielnie. nie namawiałam jej na nocnik nigdy!sporadycznie ale naprawdę rzadko, rano po zdjęciu pieluchy jej dawałam aby siadła i czasami wtedy sikała. Ostatnio nas w domu nie było więc o nocniku w ogóle nie myślałam. Aż tu nagle 3 dni temu rano zobaczyłam po zdjęciu pieluch, że siknęła ale malutko i pomyślałam, że to nie koniec, więc pobiegłam po nocnik do łazienki. Owszem odsikała się solidnie na ów przybytek, berdzo się tym faktem radując, sprawdzając kilka razy czy oby leci jest i bijąc sobie brawo. Podzieliłam jej entuzjazm i zostawiłam nocnik po umyciu w pokoju z postanowieniem, że będę ją sadzała.
Ale nie było trzeba!!!!Mała latała bez gaci - ubieranie u nas baaardzo długo trwa - i sama siadała na nocnik i sikała!Ba! Kupę zrobiła!!!!! po założeniu majtek musiałam tylko pilnować by je zdjąć - następny etap nauki - jak na nocnik siądzie. Cały dzień suchy!!! drugiego dnia zaczęła mówić siii przed sikaniem!!!no jestem pod wrażeniam i chciałam się podzielić ku pokrzepieniu tych, którzy walczą, bo może nie warto i tylko poczekać trzeba
Uprawnienia umieszczania postów