To było moje pierwsze spotkanie z elastykami i muszę przyznać, że byłam mile zaskoczona. Obie chusty bardzo milusie, przytulaśne, śliczne kolorki Pomysł z woreczkami do pakowania genialny - bardzo estetycznie to wygląda.

Co do samych chust to rzeczywiście zwykła Gabi trochę bardziej sprężynuje i się rozciąga ale akurat w moim przypadku było to zbawienne bo testowe chusty były dla mnie "na styk" a wręcz nieco przykrótkie (jestem dość wysoka i do kruszynek nie należę a i dziecię mam juz dość spore ) więc gdyby nie lekka rozciągliwość zwykłej Gabi to nie miałabym na czym testować - to akurat całkiem indywidualna sprawa związana z wyborem odpowiedniego rozmiaru, teraz już wiem że w przyszłości muszę brać jak najdłuższego elastyka.
Co do wrażeń dotykowych to Gabi soft (zielona) jest może trochę bardziej milusia, bardziej zwarta, cieńsza ale mnie mimo wszystko bardziej odpowiada zwykła Gabi (jagodowa) bo wydaje się taka bardziej "konkretna". Co do nośności to obie chusty super się wiążą, ładnie dociągają, nic się nie wrzyna, pięknie noszą - praktycznie nie czułam swojego 9-kilowego klocuszka Aha, i jeszcze bardzo ważna sprawa: moim zdaniem będą idealne dla maluszków na lato bo nie przegrzewają, ani ja ani córa się w nich nie pociłyśmy. No i są super delikatne i milusie dla noworodków
Zgadzam się z opinią, że kieszonki na środku nie są najlepszym pomysłem bo zaczynały się już odpruwać, co ani nie wygląda estetycznie ani nie spełnia zamierzonej roli bo rzeczy umieszczone w środku mogą po prostu wypaść.

Podsumowując, daję obu chustom ocenę bardzo dobrą i z pewnością zaopatrzę się w którąś z nich przy okazji kolejnego chuścioszka

Dziękuję za możliwość testowania