Cytat Zamieszczone przez tasieq Zobacz posta
(...) wydawało mi się to takie proste. Kupuje coś co wygląda jak pampers, piorę to w pralce, dziecko jest chowane bardziej naturalnie, bez kupy śmieci na tyłku, które chłoną wszystko i na wszystko dziecko znieczulają.
(...)
Czytam teraz Was (z dużą wdzięcznością za zainteresowanie) i mam wrażenie, że to jednak nie jest takie proste i coraz bardziej nie wiem jak się do tego zabrać.
wbrew pozorom używanie pieluszek wielorazowych jest proste
będzie pupa, będą pieluszki i nie będzie problemu z tym jak jedno do drugiego dopasować

choć rozumiem Cie, bo im więcej się czyta rożnych opinii, tym więcej ma się wątpliwości
jeśli zdarzą Ci się wycieki, to możesz sobie poczytać, że przy jednorazówkach też się zdarzają

tak jak piszą dziewczyny wyżej, zacznij od zestawu otulacz rozmiarowy + mały prefold

ja nakupowałam tetry, składanie nie sprawiało mi trudności, za to nijak nie potrafiłam jej upchnąć w maleńki otulacz. Kupiłam prefoldy i problem zniknął, bo wszystko idealnie na pupie leżało, mieściło się w otulacz.
W przypadku noworodka i filigranowego dziecka, trzeba początkowo, moim zdaniem, zainwestować w otulacze i prefoldy rozmiarowe. Jak dziecko nabierze ciałka, spokojnie można przejść ma one size.
Dla noworodka idealne AiO to tots bots teeny fit. Itti Bitti mimo, ze śliczne często początkowo ciekną bokami.

jeśli jesteś typem stroczki, nie ograniczysz sobie budżetu pieluszkowego, będziesz kupowała oczami i nie unikniesz wpadek. Kupisz coś co Ci się spodoba, a czy u Was się będzie sprawdzalo, życie pokaże