Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Z czym startować i nie zbankrutować?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie Z czym startować i nie zbankrutować?

Witam!
    Chciałabym używać wielorazowych pieluszek, troszkę o tym nawet czytałam i chyba chciałabym się zdecydować na AIO w uniwersalnym rozmiarze. Tylko tak... Na stronach te pieluchy kosztują jakieś kosmiczne pieniądze, kupić 10 i prawie 1000 poszedł. Na allegro są sporo tańsze, ale wiadomo... Cena czyni cuda. Chciałabym może kupić kilka różnych dla testów, żeby się zdecydować ale się boję, bo nie chodzi o małe pieniądze. Jest tu tak wiele informacji, że się w nich gubię. Czy możecie mi pomóc i polecić coś do testów co nie kosztuje 100 za sztukę? Czy zwyczajnie inne nie mają sensu?

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kupowanie 10 identycznych pieluszek nie ma sensu, bo nigdy nie wiesz co Ci najbardziej podpasuje.

myślę, że najtańsze pieluszki znajdziesz w dziale pieluszkowym handmade.

Jeśli chodzi o pieluszki firmowe, to trzeba poczytać recenzje i podjąć decyzję, a i tak wpadki nie unikniesz.
    Mnie z firmowych AiO najbardziej podpasowały tots bots i bamboty ale one teraz są drogie. Córeczce kupiłam przed podwyżką vat i jeszcze w jakiejś promocji.
    Pola 2011

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Polecam pieluszki szyte przez dziewczyny z forum, zerknij na handmade ( http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=158) i poczytaj. Ja osobiście używam pieluszek Agny i jestem bardzooo zadowolona. Sylviontko szyje też cudeńka a u Magnolii i Bianki kupisz otulacze bo to tez warto mieć. Na wyjścia Aio, albo kieszonki a po domu otulacz i tetra Sa też inne, pewnie tez świetne ale tych nie miałam. Poczytaj w recenzjach.
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi. Tyle tygodni noszenia się z zamiarem kupna, przychodzi dzień rozwiązania a ja dalej w lesie i jak się okazuje wciąż całkiem zielona Może z Waszą pomocą w końcu coś rozkminię w tym temacie rzeka.

Guest
    Guest

Domyślnie

kup otulacz, choć najlepiej dwa w razie awarii i tetrę czy jakieś tetry bambusowe co dziewczyny oferują ( kilka sztuk)
    i po dwie kieszonki różnych firm
    formowanki
    no i aio jak planujesz

i od tego zaczniesz, zbaczysz co z czym i jak się dziecku sprawdza i będziesz dalej kombinować

i naprawdę polecam zajrzenie do naszych forumowach dziewczyn co szyją bo szyją cudnie i cena jest przystępniejsza niż w sklepach
    jedyny minus to trzeba by było poczekać

a ile ma dziecko?

Chustonówka

Domyślnie

41 tydzień ciąży Więc... Czas by zacząć zakupy, choć czytałam, że na początku wielorazówki się nie sprawdzą bo chaczą o pępek i rozmiar uniwersalny jest za szeroki. Ale chciałabym jak najwcześniej. Słowo otulacz w połączeniu z tetrą mnie przeraża. Wydaje mi się, że nic innego jak tylko przebierać małego będę w swoim życiu. Z drugiej strony trochę po to chcę tych pieluszek, żeby nie kisić go godzinami w pampersach.

Guest
    Guest

Domyślnie

więc tetra plus otulacz idealne
    dziecko nie robi dużo siku w sensie objętościowo ale za to dość często i kupki które z tetry łatwo sprać i ona najszybciej schnie a teraz przy tej podgrodzie ważne

aa i nie wiem jak duże dziecko Ci się szykuje ale moja córka 3100 ginęła w one size musiałam zacząć od s
    przeszukaj nasz bazarek pod kątem rozmiaru s
    powodzenia

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Są pieluszki z wycięciami, są wąskie w kroku, co tylko sobie życzysz.
    Ja na początek polecam 3-4 otulacze rozmiarowe (ewentualnie one-size, ale nie u każdego maleństwa to się sprawdzi) i tetrę, najlepiej delikatną, bambusową. Wydatek szalony to nie jest, a zestaw dla małego sikacza idealny. Jednocześnie możesz kupować systematycznie kieszonki, formowanki, sio etc.
    Otulacze z łatwością sprzedasz (kupisz zresztą też) na bazarku.

Uprawnienia umieszczania postów