Na moje oko to poły bardziej rozciągnij, żeby środek wypadał.. na środku![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Zamieszczone przez Ewlna
Czyli brzegi chusty z jednej i drugiej strony pod kolanka a na pupie ma być gładko?
(znowu zasnęła... chusty są chyba nasączone jakąś walerianą)
Tak, gdzieś na KK było to fajnie wyjaśnione:
"4. Pamiętajmy, że środek każdej poły powinien wypadać na środku pleców dziecka, a reszta chusty powinna być zmarszczona po bokach. Obie poły powinny sięgać od jednego dołku podkolanowego do drugiego."
KK
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
a dokladniej tutaj:
http://klubkangura.com.pl/dociaganie-2x
dobrze zauwazylas, ze ciut nizej mogloby byc - tak na swobodny calus w glowke. bedzie Ci wtedy wygodniej.
Ewlna slusznie mowo o tym rozciagnieciu.
nozki delikatnie popraw, zeby byly "podkulone".
skoro to pierwszy 2x to kolejny bedzie idealny
powodzenia!
A w jaki sposób wyjąć z tego wiązania dziecko i włożyć znowu? Trzeba rozwiązać, prawda? Bo próbowałam po prostu odgarnąć te poły i wyjąć młodą ale się nie dało.
Czyli do środka je zgarnąć?Zamieszczone przez Ania_MK
nóżki są szeroko, bo 2x tak maspróbuj złapać za łydki, nieco podnieść dziecko i zbliżyć kolanka do siebie - ale to niewiele da bo materiału między nogami jest w tym wiązaniu za dużo.
a środek faktycznie na środku, ładnie napisane![]()
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
no w odwrotnym kierunku niz jak je rozciagalasZamieszczone przez Olik
tzn zdjac je z pupci i wtedy latwo sie wyciaga maluszka
ja tak sobie radze jak mam Jule w 2x, ona zglodnieje a nie mam gdzie jej odlozyc - tak ja wyciagam, nakarmie, potem z powrotem wrzucam w chuste i dociagam jeszcze raz
![]()
A mnie, co ciekawe, lepsza kieszonka wychodzi w tkanej niż w elastyku (teoretycznie łatwiejszym)Zamieszczone przez Ania_MK
wystarczy rozciagnac material (rozciaganie zaczynamy od srodka chsuty) na taka szerokosc jaka bedzie odpowiednia dla dziecka a nadmiar zostawc zebranay pod kolankami. wtedy materialu nie bedzie za duzo miedzy nozkami i jak sie poprawi ulozenie nozek to wcale nie bedzie szpagatu ani rozkarczonej ropuchy.Zamieszczone przez mart
owszem, w kieszonce latwiej to osiagnac, ale w 2x tez da rade.
kieszonka w elastyku to zupełnie coś innego niż kieszonka w tkanej!
w elastyku zasada jest identyczna jak w 2x z tkanej - 2 poły szeroko między nogami.
w elastyku tylko łatwiej materiał "opanować" między nóżkami bo cieńszy.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Będę jutro ćwiczyćI wciąż mnie ten mój zapał zadziwia. Ja z tych co jak im nie wychodzi to olewają, rzucają w kąt, dają sobie spokój. Dlatego nie myślałam że będę mieć tyle energii by owijać mojego chuścioszka w materiał.
![]()
Kusi mnie żeby zamotać 2x, pojechać do CH autem, wsadzić dziecko w chustę i iść na szoping (młodej się zimowa czapeczka za mała robi, w lodówce wiatr a mąż w delegacji do niedzielnego wieczoru), ale cholipa, normalnie się boję że nie dam rady jej dobrze włożyć i zamotać bez lustra i w obcym otoczeniu![]()
ByłamJakoś krzywo ją zapakowałam ale poprawiłam w pokoju dla mamy karmiącej. Nie było idealnie ale pewnie dlatego że mała miała na sobie polarowy kombinezonik a zwykle jest lżej ubrana. Nie wiedziałam jak ją ubrać żeby nie zmarzła w drodze do auta i podczas wsadzania do chusty oraz żeby się nie spociła w chuście
![]()