Pokaż wyniki od 1 do 20 z 272

Wątek: ŁYKologia stosowana - teoria i praktyka nAA

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnolia Zobacz posta
    ale czy dla Was wszystkich to niepicie to byłoby aż takie wielkie poświęcenie? bo szczerze powiedziawszy to trochę na tę dyskusję robię ja nie piłam ani łyka przez 4.5 roku (ciąże i karmienie nieprzerwanie) i generalnie żadne wyrzeczenie to dla mnie nie było...ani żaden powód do frustracji... nie jadłam też pewnych rzeczy bo dzieci alergiczne... wydaje mi się to po prostu normalne jakoś tak...
    Widzisz. Ja mam poważne podejrzenia, że jednołykowcom chodzi o to samo, o co i mnie biega - lubię napój pod tytułem "piwo regionalne", ale PRZYPADKIEM jest w nim alkohol. Dlatego nie wypijam całej szklanki przysmaku, a tylko smakuję go na czubek języka.
    Jeśli wypiję 1 łyk, powiedzmy do 30 ml piwa 4%, to w organizmie mam 1,2g alkoholu, co mój organizm, ważący tugyjhkgtfdziesiąt kilo rozłoży w ...
    "Zgodnie z obliczeniami Wirtualnego Alkomatu Amii 4.0 teoretycznie będziesz trzeźwiała przez 0 godzin."

W praktyce jest to ilość alkoholu taka sama jak po zjedzeniu wymienionej przeze mnie surówki z kiszonej kapusty czy wypiciu dużego kefiru lub innego produktu fermentacji.

Ja już nie mówię o odgazowywanym (o.O purkła???) Karmi, bo tam też jednostek kefirowych podobna jest ilość.
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

dla jasności, ja rozumiem te Wasze kalkulatory etc i nie mam nic przeciwko temu łykowi, zdziwiła mnie tylko to przekonanie o poświęcaniu się etc... ja nie piłam, czułam się z tym bezpiecznie po prostu, ten łyk wcale nie był mi potrzebny po prostu... choć uważam jednak że przy karmieniu na żądanie noworodka i małego niemowlaka powinno się zachować abstynencję całkowitą...

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

dla jasności, ja rozumiem te Wasze kalkulatory etc i nie mam nic przeciwko temu łykowi, zdziwiła mnie tylko to przekonanie o poświęcaniu się etc... ja nie piłam, czułam się z tym bezpiecznie po prostu, ten łyk wcale nie był mi potrzebny po prostu... choć uważam jednak że przy karmieniu na żądanie noworodka i małego niemowlaka powinno się zachować abstynencję całkowitą...
    Dla jasności - zgadzam się z Tobą Nie poświęcałam się, póki Młody nie zaczął miewać przerw w wiszeniu, nie brałam łyka, ale nie z rozumu, tylko odruchowo
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Moje inicjały mówią same za siebie. AA, miłe Panie, nie chce być inaczej .

Nie wzięłam kropli do ust przez cztery lata, ale ostatnio no ciągnie mnie, cholera. Nie poradzę - tak, lubię alkohol, tęsknię za koniakiem i innymi takimi .

Założyłam ten wątek: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=81784&page=1/.

Tak, ostatnimi czasami wyrzeczenie alkoholu jest mi przykrym .

Na miły Bóg, jestem alkoholiczką ...

To forum ciągle coś przede mną odkrywa .

Dzwońcie po opiekę społeczną. Z kim tam ląduję z Lilką, tak?... Ekstra

Bajeczny wątek !

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Guest
    Guest

Domyślnie

Jak odejdziesz od tej maszyny to do rzeczy gadasz
    8 miesięczniak może jeszcze zawołac w każdej chwili i nie wiem jak autorak wątku jest w stanie przewidzieć przerwę no chyba że da odciągnięte wcześniej ub modi ale tez wiem z doświadczenia że to rzadko przechodzi

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    J8 miesięczniak może jeszcze zawołac w każdej chwili
    Mój tata mawia. Na nieszczęście to i komar pierdnie

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    Mój tata mawia. Na nieszczęście to i komar pierdnie
    Na szczęście nie będzie śmierdzieć ani bardzo ani długo

dianek
    Guest

Domyślnie

8 miesięczniak może jeszcze zawołac w każdej chwili i nie wiem jak autorak wątku jest w stanie przewidzieć przerwę no chyba że da odciągnięte wcześniej ub modi ale tez wiem z doświadczenia że to rzadko przechodzi
    eee

moje jadło od urodzenia regularnie co 3h w dzień i co 6h w nocy (po 3 miesiącu co 8h)
    wyjątków brak

przewidzieć można było wszystko
    a pór karmienia nie szło zmienić... chociaż się czasem chciało

Guest
    Guest

Domyślnie

taaa i to wszystko wiesz po kilku miesiącach karmienia i to z ogromnymi problemami ??

Chustoholiczka

Domyślnie

Dianek, to ile ma to Twoje dziecko??? Bo mnie to nurtuje dłuższy czas
    W sygnaturce stoi, że 5mcy z hakiem, a mówisz jakbyś miała harmonogram karmienia sprawdzony od przynajmniej roku.
    Edit; o Baryłka, ty też masz nurty w tę strone

Chustofanka Awatar karminek
    Miejscowość
    juz Gdańsk...

Domyślnie

jako, o mnie mowa, odpowiem - miałam odciągnięte mleko w lodówce, wzięłam ŁYKA parę razy i nigdy w takich okolicznościach dzieci nie zaskoczyły mnie przedwczesną pobudką. jak byłam w stanie przewidzieć? nie byłam, za to mogłam z pewnym ryzykiem przypuszczać kiedy pobudka nastąpi. posmakowałam "kefirowej" ilości piwa dla smaku. suma sumarum nie naraziłam w ten sposób dzieci. zresztą ja prawie zawsze miałam zapasy odciągniętego mleka ze względu na różne inne okoliczności życiowe.
    {baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12

Uprawnienia umieszczania postów