Pokaż wyniki od 1 do 20 z 272

Wątek: ŁYKologia stosowana - teoria i praktyka nAA

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hester Zobacz posta
    Naprawdę to fascynujące jak wiele osób, jak wiele matek potrzebuje wypełnić kontur archetypu "złej matki" obok siebie, by czuć sie w swojej roli rodzicielskiej milo i bezpiecznie... Bez względu na to czy ten kontur wypełniony jest matką z łykiem piwa w ustach, czy matką pracująca zawodowo, czy taką podającą ciastko ze sklepu, zawsze razi mnie takie budowanie swojego poczucia własnej wartości na deprecjonowaniu i poniżaniu innych. Jakby ludziom rozsądek zaciemniało i normalne przecież poczucie, że cudza wolność jest jego dopóki jednoznacznie nie szkodzi innym

Hester, ty wiesz, ze ja lubię z tobą gadać

ale ja nic nie zrozumiałam

a jeszcze nic nie otworzyłam...

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tola_zet Zobacz posta

może to właśnie dlatego

Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    może to właśnie dlatego
    toż to być może!

czas naprawić ten błąd

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirk5 Zobacz posta
    A ja już dziś nic nie otworzę . Mąż mnie wk..., upiłabym się na smutno tym mocnym piwskiem . I Piter niedługo się obudzi. Póki co wznoszę zieloną herbatką z imbirem toast za ten zabawny wątek. Ją też pijam nałogowo .
    Słowo stało się ciałem ... Mój Strażnik Trzeźwości już mnie wezwał - .

oświeciłaś mnie - będę obnosić z dumą - wszak to przypadłość elit!
    Jest ich jeszcze kilka, owych przypadłości. Wszystkie z dumą noszę, acz nie wymienię, bo warunki mi nie sprzyjają... ciężko się skupić, Temu tam zęby wychodzą znów jakieś i kąsa niemiłosiernie ...

Odczepił się, Pirania jedna ... Co by tu na znieczulenie ?...
    Ostatnio edytowane przez dirk5 ; 29-08-2012 o 00:45 Powód: dopisek

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoholiczka Awatar Hester
    Miejscowość
    Podwarszawa

Domyślnie

Mi córa malinę zrobiła na dekolcie, i tłumacz się tu mężowi
    A 2007, M 2009, Z 2010, A 2011, H 2017, P 2019

Miejscowość
    Podwarszawa

Domyślnie

Źle ze mną jak jestem niezrozumiana... Insynuuję że kilka osób w tym wątku podnosi sobie poczucie własnej wartości robiąc z siebie bojowniczki o prawdę, kopiąc inne matki bo w końcu jak się walczy to trzeba miec z kim. Zjawisko "złej matki" jest bardzo powszechne i pojawia się w większości kultur, szczególnie w momentach kryzysu macierzyństwa tamże. Czym ta "zła matka" w praktyce jest jest uzależnione od sytuacji i czasów i ma to znaczenie drugorzędne - najwazniejsze, by kobiety nie do końca pewne siebie w tej roli mogły poczuć się pewniej, wskazując że są matki/ich zachowania negatywne i one się do takowych nie zaliczają. Nie wydaje mi się by ktoś zdrowy na umyśle, komu podano już garść badań i odnośników do słów autorytetów (LLL tez bylo cytowane...) nadal zaciekle walczył o ten łyk piwa... Upatruję więc przyczyn tej wojny w czym innym, w promocji "złej matki" vs "dobra ja" własnie. Więc chyba nie ma sensu dłuzej uzsadniać, wklejać linki i analizować, bo bynajmniej nie na poziomie rozumu ta dyskusja się toczy.

Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Więc chyba nie ma sensu dłuzej uzsadniać, wklejać linki i analizować, bo bynajmniej nie na poziomie rozumu ta dyskusja się toczy.
    teraz jarzę

zatem od słów do czynów nAA

Miejscowość
    Podwarszawa

Domyślnie

teraz jarzę

zatem od słów do czynów nAA
    Ja już czekam na tegoroczne Beaujolais, coby na urodziny córki wznieśc jej zdrowie. Co za tani gust

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Hester, ja zrozumiałam

(być może dlatego, że ja juz dziś piłam, wprawdzie Bavarię 0,0%, ale to przecież PIWO )

Chustofanka Awatar karminek
    Miejscowość
    juz Gdańsk...

Domyślnie

Źle ze mną jak jestem niezrozumiana... Insynuuję że kilka osób w tym wątku podnosi sobie poczucie własnej wartości robiąc z siebie bojowniczki o prawdę, kopiąc inne matki bo w końcu jak się walczy to trzeba miec z kim. Zjawisko "złej matki" jest bardzo powszechne i pojawia się w większości kultur, szczególnie w momentach kryzysu macierzyństwa tamże. Czym ta "zła matka" w praktyce jest jest uzależnione od sytuacji i czasów i ma to znaczenie drugorzędne - najwazniejsze, by kobiety nie do końca pewne siebie w tej roli mogły poczuć się pewniej, wskazując że są matki/ich zachowania negatywne i one się do takowych nie zaliczają. Nie wydaje mi się by ktoś zdrowy na umyśle, komu podano już garść badań i odnośników do słów autorytetów (LLL tez bylo cytowane...) nadal zaciekle walczył o ten łyk piwa... Upatruję więc przyczyn tej wojny w czym innym, w promocji "złej matki" vs "dobra ja" własnie. Więc chyba nie ma sensu dłuzej uzsadniać, wklejać linki i analizować, bo bynajmniej nie na poziomie rozumu ta dyskusja się toczy.
    otóż to Hester... spijam (a jakże) słowa z Twych ust
    {baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12

Uprawnienia umieszczania postów