Pokaż wyniki od 1 do 20 z 440

Wątek: kuracja lanolinowa raz jeszcze

Mieszany widok

Chustofanka Awatar margolia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

udało sie mam mleczko bez żóltego....dodałam wiecej mydełka i znikneło....czy teraz mkoge to dodać do ciepłej woody i moczyc gaciory??

ratyska
    Guest

Domyślnie

Zostalam dzisiaj zmuszona do wykonania wlasnej kuracji lanolinowej. Na wakacje do rodzicow zabralam tylko mala buteleczke ulrich-natürlich, ktora dostalam jako probke przy jakis zakupach, okazala sie niewypalem. Po raz pierwszy zdazylo mi sie, zeby swiezo zalanolinowane majtki przepuszczaly siki siurkiem (wszystkie trzy pary) .
    W aptece bardzo mila pani wykazala tylko minimalne zdziwienie i zero zaciekawienia.
    Gatki sie mocza.

Trzymaja. I nieco sie kleja od tlusczu, chociaz plukalam w occie.
    Ostatnio edytowane przez ratyska ; 11-08-2010 o 08:25 Powód: dodatek

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

no to mnie juz trafiło....mam dośc tego otulacza....po zalanolinowaniu mały z tatuskiem mi go załatwili wielkim kupskiem ktore przeciekło i trza było uprac, po praniu przeciekł mi po pierwszym siku :-O no to wziełam go do gotowania z lanoliną i co....kolorek pieknie schodzi z niego chuba jeszcze to przezyje bo wyuglada normalnie tylko materiał przy haftkach sie zafarbował i jeszcze jedno ale schną juz chyba z trzeci dzien i dalej są kleiste.... nie wiem moze cos robie nie tak...może za dużo lanoliny?? kurde robi ktos z was lanolinowanie na tetro?? jak to robicie??

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja ostatnio lanolinowałam tetro i też mi puściło kolor po podgrzaniu... gorzej, że użyłam Ulrich'a i niestety nic nie trzyma ten otulacz teraz, no i muszę wszystko od początku zaczynać

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

hmm a moze ten tetro to jakis specjalny i inaczej trzeb go podejść.....komus sie udało z nim??

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A jaki kolor Tetro wam farbuje?
    ja mam brązowy i najpierw wyprałam w orzechach a potem zamoczyłam w wodzie z czystą lanoliną apteczną i mydłem, otulacz włożyłam do wody jak miała jakieś 40 stopni C i leżał tam całą noc, trzyma dobrze, jeszcze nam nie przeciekło nic, chociaż na raznie nie używamy zbyt często

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja mam aqua, ale to farbowanie, to chyba raczej przez to, że te otulacze były podgrzewane... Ja się muszę zaopatrzyć w normalną lanolinę i mydło, bo albo ta gotowa kuracja jest słaba albo ja jej nie umiem użyć

Uprawnienia umieszczania postów