Pokaż wyniki od 1 do 20 z 440

Wątek: kuracja lanolinowa raz jeszcze

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Po pewnym czasie odwrócić

Domyślnie

zeby cale byly w wodzie ja przyciskam drugim garnkiem z woda no i obracam

Chustomanka Awatar Jagna

Domyślnie

Dziewczyny, a ile wy tej mazi lanolinowej dajecie do lanolinowania...takiej typu ziajka

Zrobiłam raz dopiero i dałam 3 łyżeczki i mnóstwo tego było...lanolina się nie rozpuściła, po wsadzeniu gatek doczytałam o mydle, więc dodałam ale to nic nie dało...no to wtarłam nierozpuszczoną lanolinę w całe gatki, tak że aż białe były. Potem były strasznie tłuste, ale wyschły i trzymają na mur.

No więc ile tej lanoliny dawac a ile mydła?
    Marzenia się spełniają www.ogrodymuzyki.pl

Mój Franio Chuścioszek 08 maja 2010 i Laura Marianna 12 kwietnia 2015

Chustonoszka Awatar jasenka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja "kremu na brodawki" dawałam dużo, ze dwie łyżki stołowe, tylko najpierw z mydłem, albo płynem do naczyń rozrabiałam w szklance, dodając powoli goracą wode z czajnika. Mydła, czy płynu dawałam "na oko", tak żeby się robiła taka biała maziaja. Ale zauważyłam, że choć gacie pierwsze użycie super trzymają, to ta lanolina się strasznie szybko wypłukuje i trzeba bardzo często powtarzać, bo gacie szybko zaczynają przeciekać .
    Miałam dość mokrego łóżka i wiecznie cieknących wełniaków. Wkurzyłam się i kupiłam Urlih Naturlich - jedyny, który mnie dotąd nie zawiódł. Gacie w tym zalanolinowane trzymają na mur nawet po trzecim, czy czwartym praniu, wiec rzeczywiscie da się lanolinować raz na 3 tygodnie.

A mój patent na wypływające z gara otulacze to zwykły tależyk położony na gaciach do góry dnem i lekko zatopiony .
    Aleksandra

Chustomanka

Domyślnie

do szklanki łyżeczkę od herbaty czubatą lanoliny, trochę skrobnę mydła, zalewam pół szkl wrzątku, jak się rozpuści to daję w małą miseczkę (na jedne gatki miejsca) i dolewam zimnej wody do litra. Roztwór jest zimny, wkładam mokre, wyprane gacie i moczę całą noc... Nic mi nie przecieka.

Chustomanka Awatar meryenn
    Miejscowość
    Dębica

Domyślnie

sonata - robie dokladnie tak samo, tylko dolewam cieplej wody. Nawet luzno dziergane gatki mi nie przeciekaja
    Hania - 2.08.2008, Franiu - 30.03.2011....... fotolog.com/meryenn

poczatkujace wymianki

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Qrcze, to dlaczego ta kuracja z pieluszkarni taka droga? Trzeba zrobić rajd po aptekach i tyle .
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Uprawnienia umieszczania postów