Cytat Zamieszczone przez lilith83 Zobacz posta
dręczy mnie jeszcze jedno pytanko w sprawie kuracji lanolinowej,czy może wiecie,czy można skorzystać dwa razy z tej samej kuracji,czy za każdym razem trzeba przygotowywać mieszankę? Leń ze mnie straszny,więc rozumiecie
Ja czasami wykorzystuję mieszankę po lanolinowaniu do "dolanolinowania" jakiegoś innego wełniaka. Czasem dodaję jeszcze ociupinkę lanoliny, żeby trochę więcej jej było.

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
Nabyłam sobie "firmowy" szamponik do wełny IV, ale na kurację kasy mi szkoda (40 zł...!) więc chcę ją robić sama, tym bardziej, że po przestudiowaniu wątku wiem, co i jak. Ale... Byłam w dwóch Askotach we Wro, Super-pharmie, Rossmanie i w aptece i o lanolinie mogę zapomnieć. No chyba, że PureLan, ale on tez kosztuje za dużo jak na mój gust. Ziajki ani widu ani słychu... Na szczęście gacie (na razie nasz jedyny wełniaczek) jeszcze trzymają a i nie są eksploatowane na maksa.
No nic, zostaje internet...
Cytat Zamieszczone przez gosza191 Zobacz posta
Niekoniecznie! Ja poprosiłam lekarza o wypisanie recepty na maść z lanoliną. Panią farmaceutkę poprosiłam z kolei, żeby żadnej maści nie mieszała bo potrzebuję lanolinę w postaci czystej. Nie było problemu Zapłaciłam 8 zł za 100g
Jest tak, jak pisze gosza191. Prosisz lekarza o receptę na przykład na 95 g lanoliny + 5 g wody. Powinnaś za taką maść zapłacić 7,50 zł.