Pokaż wyniki od 1 do 20 z 440

Wątek: kuracja lanolinowa raz jeszcze

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    moze bc biały jelen, nalepiej własnie takie najzwyklejsze, szare. ja dzis robiłam. zeskrobałam kilka płatów z mydła, tak z 6-7 , do tego pełna łyzka lanoliny (moczę 4 otulacze) i wrzątek tak z pół skzlanki? nie wiem, na oko leciałam
    i wymieszałam az sie rozpusciło wsyztko, odstawiłam i dolałam zimnej wody zaraz i włozyłam otulacze.

...
    oj dzięęęęiiiii wielkieiei, dodatkowe pytanko, te proporcje na 4 otulacze czy jak mam 2 to podzielic te porcje czy moge i w takiej skali moczyć ? A i ile tej zimnej wody, do osiągnięcia jakiej tempery ? takiej letniej ?

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enka75 Zobacz posta
    oj dzięęęęiiiii wielkieiei, dodatkowe pytanko, te proporcje na 4 otulacze czy jak mam 2 to podzielic te porcje czy moge i w takiej skali moczyć ? A i ile tej zimnej wody, do osiągnięcia jakiej tempery ? takiej letniej ?
    letniej, chłodnej jaką chcesz, tylko jak cieplejsza bedzie to się lekko podfilcują. a wody tyle zeby otulacze przykryc tylko,nawet nie całkiem i tak wchłoną co trzeba

na 2 to moze starczy tak z łyzeczki pełnej lanoliny i ze 4 skrobniecia mydła ? wiesz zeby taki melczny płyn sie zrobił. a mydła tyle zeby lanolina sie rozpusciła, w firmowej kuracjni lanolinowej mydła jest 30% około chyba
    ale wiesz, ja nie ekspert, ja zawsze wszytko na oko
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Uprawnienia umieszczania postów