ja nie chemikale chemie lubilam
zolte plamy rozumiem kupneschodza wreszcie po ktoryms praniu i sloncu
mozesz papa z sody potraktowac ale nie welne tylko wkladki
aladw,no wlasnie nie kupne,tylko lanolinowe![]()
Pomocyy, bo nie wiem czy już zadawałam pytanie. Właśnie oczekuję przesyłkijestem tak podjarana jakbym co najmniej w totka wygrała. Będa gatki Disana i Tetro wełniak. I moje pytanie czy przed użyciem zarówno i Disane jak i Tetro trza lanolinowac czy też tylko Disane. Bo tak mi się o uszy obiło że tetro luż zalanolinowane jest.
![]()
![]()
eee to wyprac trzeba mydłem
enka75 ja juz nie wiem co lanolinowane a co nie, mi przyszedł amsterdam i trzyma nawe w nocy a nie lanolinowałam, wiec juz sie gubie
mozesz wyprobowac albo inna taktyka ze wszystko co przychodzi do domu do prania i tu akurat tez do lanolinowania![]()
moze bc biały jelen, nalepiej własnie takie najzwyklejsze, szare. ja dzis robiłam. zeskrobałam kilka płatów z mydła, tak z 6-7 , do tego pełna łyzka lanoliny (moczę 4 otulacze) i wrzątek tak z pół skzlanki? nie wiem, na oko leciałam
i wymieszałam az sie rozpusciło wsyztko, odstawiłam i dolałam zimnej wody zaraz i włozyłam otulacze.
zejdzie, mi zeszło po 2, bo najpierw z aptecznej lanoliny zrobiłma kuracje bez mydła i miałam to samo...
wytłumacz pliz, lubię takie ciekawostki(podejrzewam ze gdybym pokopała w necie to bym sama znalazła ale mi sie nie chce
)
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
letniej, chłodnej jaką chcesz, tylko jak cieplejsza bedzie to się lekko podfilcują. a wody tyle zeby otulacze przykryc tylko,nawet nie całkiem i tak wchłoną co trzeba
na 2 to moze starczy tak z łyzeczki pełnej lanoliny i ze 4 skrobniecia mydła ? wiesz zeby taki melczny płyn sie zrobił. a mydła tyle zeby lanolina sie rozpusciła, w firmowej kuracjni lanolinowej mydła jest 30% około chyba
ale wiesz, ja nie ekspert, ja zawsze wszytko na oko![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Czy gatki (mam muksut) też się lanolinuje? Bo wrzuciłam i nie wiem czy dobrze zrobiłam...
o ja durna dopiero teraz doczytałam o mydle...
A powiedzcie mi czy Wam po lanolinowaniu te gatki nie zostawiają tłustych śladów na rękach? Czy moze powinnam je przepłukac wodą żeby tego było mniej, czy tak ma być?
jak sa mokre to sie jakby kleja od lanoliny ale jak wyschna to sa ok
mozesz ewntualnie wyplukac w wodzie z odrobina octu
ponoc pomaga na kleistosc jesli ci to przeszkadza
Maja 16.08.2009
Pola i Lena 04.06.2013
a mi właśnie przyszedł otulacz tetro...tak na próbe pierwszy wziełam...i co sie okazało...pediatra nie przepisała lanoliny bo.....nie ma wskazań medycznychjuz nie chciałam sie smiać bo zaczeła gatke ze można małego juz wsadzać do chodzika...wiec obowiazkowe szczepienie i uciekłam z stamtąd
lanolinę dwie łyżeczkina poczatek zdobył mój luby z apteki....pani nie chciała mu sprzedać bo nie rozumiała po co...i tłumaczyła ze w wodzie sie lanolina nie rozpuszcza
ale chyba usłyszała jak przez telefon powiedziałam ze aptekarka jest głupia i ma ją kupic
wiec dała za free
mam pytanie czy ktoś tetro juz lanolinował?? jak otulacz po tym wyglądał....podobno jest odrazu do uzytku...;-/
zobaczymy![]()
dzieki ...mały śpi w nim od 9 rano bo bidulek po szczepieniu wiec pewnie długo bedzie spał....tylko ze moje dziecie "raczej" nie siusia jak śpi...ale za to zaraz po obudzeniu "leje" że łooo....wiec czasem mi sie udaje go zaciągnąc do WC a czasem tak cichutko sie bawi po obudzeniu ze zasiurka wsio
wiec uzywamy do czasu zalania ;-D
thx
a jeszcze sie zapytam bo na ulotce pisze ze nie łapie zapachu...skoro nie łapie to po co wietrzyć??dziwne mi sie to wydaje bo chyba wszystko jakos łapie zapach szczególnie zapach siusików...
no to mam problem.....chciałam zrobić ta kuracje ale jak to ma wyglądać....??
wlałam do garnuszka szklanke wody do tego łyzeczka lanoliny aptecznej i zerskrobałam szare mydełko.....
mam mleko z tego ale pływa na tym piana z lanoliny.....;-/
to tak ma być??
chciałam to wlac do ciepłej wody i moczyć;-(
mozna tak....???
Zostalam dzisiaj zmuszona do wykonania wlasnej kuracji lanolinowej. Na wakacje do rodzicow zabralam tylko mala buteleczke ulrich-natürlich, ktora dostalam jako probke przy jakis zakupach, okazala sie niewypalem. Po raz pierwszy zdazylo mi sie, zeby swiezo zalanolinowane majtki przepuszczaly siki siurkiem (wszystkie trzy pary).
W aptece bardzo mila pani wykazala tylko minimalne zdziwienie i zero zaciekawienia.
Gatki sie mocza.
Trzymaja. I nieco sie kleja od tlusczu, chociaz plukalam w occie.
Ostatnio edytowane przez ratyska ; 11-08-2010 o 08:25 Powód: dodatek
no to mnie juz trafiło....mam dośc tego otulacza....po zalanolinowaniu mały z tatuskiem mi go załatwili wielkim kupskiem ktore przeciekło i trza było uprac, po praniu przeciekł mi po pierwszym siku :-O no to wziełam go do gotowania z lanoliną i co....kolorek pieknie schodzi z niegochuba jeszcze to przezyje bo wyuglada normalnie tylko materiał przy haftkach sie zafarbował i jeszcze jedno ale schną juz chyba z trzeci dzien i dalej są kleiste.... nie wiem moze cos robie nie tak...może za dużo lanoliny?? kurde robi ktos z was lanolinowanie na tetro?? jak to robicie??