Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: skośnokrzyżowa Nimar czy Azimi?

Chustonówka Awatar madziulka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie skośnokrzyżowa Nimar czy Azimi?

Witam to mój pierwszy wpis na forum Chciałabym zakupić chustę na próbę dla 2 miesięcznego synka, po przejrzeniu forum wybór padł na te dwie - ze względu na cenę przy całkiem dobrej jakości (co wynikło z Waszych recenzji) Pomóżcie która z nich lepsza

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kupując Nimar czy Azimi rzeczywiście kupisz na próbę. Nie sądzę, abyś chciała nosić. Ja bym zrezygnowała.
    Szkoda kasy, lepiej iść na lody.
    Nie wiem gdzie znalazłaś dobre opinie o tych firmach, ale raczej wątpliwe, aby dotyczyły one jakości chust.
    Rozumiem, że zaczynasz przygodę i masz wątpliwości, czy maluszek zaakceptuje ten sposób bliskości.
    Jeśli jednak chciałabyś spróbować, to z naprawdę dobrych, a tańszych jednocześnie chust mogę zaproponować LennyLamb i Natibaby.

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annya Zobacz posta
    Nie wiem gdzie znalazłaś dobre opinie o tych firmach, ale raczej wątpliwe, aby dotyczyły one jakości chust.
    Annyu, może tutaj?
    http://chusty.info/forum/showthread.php?t=66086
    http://chusty.info/forum/showthread.php?t=71456

Miałam obie na testach, Azimi przyjemniejsza w odbiorze w pierwszej chwili, milsza dla malucha, Nimar fajniej nosiła. Generalnie obie były IMO bardzo ok, zwłaszcza jak na chusty na początek.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ok, uzupełniam swoją odpowiedź o tyle, że ja miałam w ręku pościelówy obu firm i to była tragedia-stąd zaskoczyły mnie rzekome opinie. I jakoś tak z automatu poszłam tym tokiem myślenia. Przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd. Chociaż... w zasadzie nie wiadomo, o których konkretnie chustach autorka pisała.
    A poza tym livado osobiście uważam, że warto wystartować z czymś dobrym od początku, bo wówczas znacznie łatwiej podłapać bakcyla i mieć przyjemność z noszenia maluszka.

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annya Zobacz posta
    Ok, uzupełniam swoją odpowiedź o tyle, że ja miałam w ręku pościelówy obu firm i to była tragedia-stąd zaskoczyły mnie rzekome opinie. I jakoś tak z automatu poszłam tym tokiem myślenia. Przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd. Chociaż... w zasadzie nie wiadomo, o których konkretnie chustach autorka pisała.
    A poza tym livado osobiście uważam, że warto wystartować z czymś dobrym od początku, bo wówczas znacznie łatwiej podłapać bakcyla i mieć przyjemność z noszenia maluszka.
    Hm, zakładam że skoro w tytule napisała skośnokrzyżowe, i powołała się na opinie na tym forum, to chyb amiała na myśli skośnokrzyżowe właśnie

A co do końcówki Twojej odpowiedzi - no ja się zgadzam... Tylko po pierwsze, nie wszyscy mogą tak beztosko podejść do kwestii ceny jak choćby ja, po drugie - szczerze mówiąc, pasiak Nati który przez chwilę miałam nie wydał mi się lepszy/przyjemniejszy/whatever niż przywołane tu chusty. Ja zaczynałam od LL i było ok, gdybym zaczęła od testowanej później Azimi, wrażenia mialabym chyba podobne. Jasne, później poznałam wiele duuużo fajniejszych, pod wieloma względami, szmat, no ale to raczej nie były egzemplarze które kupuje się na początek przygody z noszeniem
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

livado, niemal w całej rozciągłości przyznaję Ci rację .
    Autorka wprawdzie wpisała, że "skośnokrzyżowe", ale tak też w swoim czasie pisali wspomniani producenci w opisie, co nie znaczy, że były one tak tkane. Pamiętam dochodzenia odnośnie splotów prowadzone tu jakiś czas temu, które nie potwierdziło opisu. A ja tak jak wspomiałam-potraktowałam jakoś sprawę z automatu, tym bardziej że wczoraj był na bazarku Nimar za 2 dychy.
    Stąd ja zachęcam zawsze przed zakupem do pomacania różnych chust- wówczas łatwiej podjąć decyzję.

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Jeżeli potrzebujesz chusty na próbę zorientuj się co w Twojej okolicy słychać w chustoswiecie, bo może na jakichś warsztatach czy gdzieś ktoś moze pożyczyć Ci chuste. A wtedy - jak już zlapiesz bakcyla to sobie zakupisz coś lepszego, a potem, kto wie... moze kompletnie wpadniesz
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zerknęłam skąd jest autorka wątku.
    Wiem kto ma przecudnej urody stosiki w tym mieście.
    A tak serio to zachęcam do wątku krakowskiego. Mając możliwość organoleptycznego poznania, łatwiej podjąć właściwą decyzję.

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Annya - zblizasz się do poziomu
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Ja miałam Azimi skośnokrzyżową, ok jest. Rozumiem też oburzenie annya, bo i azimi i nimar robią też chusty ze zwykłej bawełny, co w sumie jest niefajne :/ Zwłaszcza, że azimi jest doradcą :/

Z nowych polskich i przystępnych cenowo też, pojawiła się niedawno Little Frog. Własnie też ją zakupiłam. Zapowiada się całkiem nieźle.

A poza tym, na wątek krakowski biegiem marsz i na spotkanie do Famigi w środę (Lea) lub wtorek do Trelle Morelle (Wysłouchów)
    Daj znać, poproś żeby kto będzie pobrał chusty jakie ewentualnie chciałabyś zobaczyć i wpadaj.
    A jak masz na Kurdwanów blisko i chcesz żabę pomacać, to daj mi znać, chętnie pokażę
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziękuje za rady pewnie skorzystam jeśli ktoś jeszcze może miał doczynienia z tymi dwiema skośnokrzyżowymi chustami lub może polecić coś w niewysokiej cenie to będę wdzięczna

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Moje spostrzeżenia są niemiarodajne, bo tych konkretnych (których tyczyły się recenzje) nie miałam w ręku, ale LittleFrog mam-to fajna alternatywa.

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madziulka Zobacz posta
    Dziękuje za rady pewnie skorzystam jeśli ktoś jeszcze może miał doczynienia z tymi dwiema skośnokrzyżowymi chustami lub może polecić coś w niewysokiej cenie to będę wdzięczna
    tęcza Almelle jest przezwoita

no albo używane LL czy Nato za stówkę, a czasem i mniej można kupić
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

O, tęcza, śliczna jest. Łatwo się wiążę, bo jest lekko śliska, ale też przez tą śliskość się łatwo obwiesza. Ale to moje spostrzeżenie i chyba nie potwierdzane przez inne motające
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    albo używane LL czy Nato za stówkę, a czasem i mniej można kupić
    Jak najbardziej jestem chętna na zakup używanej dobrej chusty w takiej cenie Znacie jakieś specjalne stronki z ogłoszeniami??

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tutaj Ty możesz dać ogłoszenie:
    http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=109
    A tutaj możesz zerkać:
    http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=107

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madziulka Zobacz posta
    Jak najbardziej jestem chętna na zakup używanej dobrej chusty w takiej cenie Znacie jakieś specjalne stronki z ogłoszeniami??
    i wertowanie allegro - ja tak swoją nówke raz motana LL kupiłam za 50% ceny i kilka h się spóźniłam na szafka.pl i miałabym natkę za 30zł!
    Najlepiej jak się trafi na kogoś, kto napalił się na chustowanie, raz zamotał i stwierdził, że to nie dla niego
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Chusteryczka Awatar kamisia
    Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

Ja mam Nimara, a Azimi testowałam.
    Jakbym miała wybierać z tych dwóch to bym wybrała Azimi, bo jest bardziej miękkie i łatwiej się dociąga.

Kupiłam Nimara na swoje początki i ciężko mi było go złamać, ale nadal mam tę chustę i nie żałuję jej zakupu.
    Moje Skarby: Tymek (maj 2012) i Lolek (wrzesień 2015)

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.

Uprawnienia umieszczania postów