Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Eksperymenty z plecakiem - proszę o ocenę

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie Eksperymenty z plecakiem - proszę o ocenę

Witam,

Ostatnio moja córcia ogłosiła strajk do noszenia w kieszonce i generalnie brzuszkiem do brzuszka. Testujemy więc plecak. To moje pierwsze próby stąd proszę ocenę (niestety nie mam nikogo kto by mi na żywo pokazał to wiązanie).

fotki w linkach (bo coś mi nie działa dodawanie zdjęć)
    http://picasaweb.google.com/11821092...80773130404274
    http://picasaweb.google.com/11821092...80810683933058
    http://picasaweb.google.com/11821092...80819698922082
    Ostatnio edytowane przez a8ii ; 23-08-2012 o 16:57

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Działaj, działaj, dziecię już spore, obu Wam będzie wygodniej.

Idealnie nie jest, ale będzie dobrze

Po pierwsze - przy karku krawędź, reszta pod pupę, czyli ten cały pomarańczowy pas mógłby być widoczny

Po drugie - dociągaj mając proste plecy

Po trzecie - chusta idzie po łydkach, dosuń do dołów podkolanowych, żeby nie uciskała łydek.

Po czwarte skręć poły do wewnątrz przed przełożeniem pod pupę - nie będzie Ci się chusta w trakcie noszenia zsuwała z ramion.

I wyprostuj się pierwsze noszenia na plecach zmieniają środek ciężkości,

Przyjemności
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Dzięki za uwagi Bardzo pomocne. Będziemy trenować Jednak plecak prosty wcale nie jest taki prosty jakby się wydawało. Dziś było parę podejść, ale dziecię się szybko złości na maltretującą matkę
    Ostatnio edytowane przez a8ii ; 23-08-2012 o 21:47

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

To ja tylko dodam, że moje próby nawet w połowie nie wyglądają tak dobrze

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Doświadczeń dzień drugi (wcześnie zaczynamy ) Nadal, nie możemy sobie poradzić z tą chustą na łydkach. Chyba jestem za mało rozciągnięta, żeby tak ręce wysoko podłożyć. Macie może jakiś sposób na tą upartą chustę?

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a8ii Zobacz posta
    Doświadczeń dzień drugi (wcześnie zaczynamy ) Nadal, nie możemy sobie poradzić z tą chustą na łydkach. Chyba jestem za mało rozciągnięta, żeby tak ręce wysoko podłożyć. Macie może jakiś sposób na tą upartą chustę?
    spróbuj nie wiązać tybetana tylko jak w plecaku prostym zalecane związać w pasie. może to pomoże.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie Kangurek

Wrzucam jeszcze kangurka do oceny (następne wiązanie przysparzające nam nie lada kłopotu). Mam problem z dociągnięciem środkowej części.

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

mi się łatwiej dociągało jak większe "skrzydełka" robiłam. spróbuj, może też będzie Ci łątwiej - a wiązanie kłopotliwe dla mnie też było, owszem
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja tylko napiszę że przy kangurku chusta powinna być związana z przodu, pod pupą dziecka, a nie przechodzić pod łydkami do tyłu... Komentować wizania nie będę, bo mistrzem kangura nigdy nie zostałam
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Dzięki za pomysł z tymi skrzydełkami - spróbujemy (rzeczywiście mi się zsuwają czasem). A węzeł to wiem, że z przodu niestety chusta długa i mi się w okolicach kostek pląta (poluję na krótszą)
    Ostatnio edytowane przez a8ii ; 24-08-2012 o 17:03

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Jak na początek to wiązania moim skromnym zdaniem prezentują się świetnie. Ważniejsze uwagi napisała olmis. Kangur taki piekny to do dziś mi nie wyszedł, a opis swojego pierwszego plecaka pomine milczeniem
    Ćwiczcie dalej

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Taaa... Ja do dziś mam wrażenie, ze nazwę plecak "prosty" wymyślił ktoś ze specyficznym poczuciem humoru

A poza tym - dociagajac plecak zaczynaj od tej poły co idzie pod kolankami - to powinno pomoc, żeby chusta nie wyskakiwala spod pupy.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chusteryczka Awatar essmay

Domyślnie

Dzięki za pomysł z tymi skrzydełkami - spróbujemy (rzeczywiście mi się zsuwają czasem). A węzeł to wiem, że z przodu niestety chusta długa i mi się w okolicach kostek pląta (poluję na krótszą)
    skąd ja to znam kangurka wiążę nawet z 5,2m; robię węzeł pod pupą i albo wiążę z przodu ogony jeszcze raz, albo przekładam do tyłu i też wiążę.
    chustę zawsze możesz ciachnąć

a z plecakiem prostym też właśnie zaczynamy

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Chustę już raz ciachałam z 4,6 na 4,15 (taki maluch jestem 150cm). Kółkowa też ciachnięta z rozmiaru Ska (1,80) na XS (1,65) Krasnalki to już tak mają Ale myślę że chusta 3,6 rozwiąże kilka problemów

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Chustę już raz ciachałam z 4,6 na 4,15 (taki maluch jestem 150cm). Kółkowa też ciachnięta z rozmiaru Ska (1,80) na XS (1,65) Krasnalki to już tak mają Ale myślę że chusta 3,6 rozwiąże kilka problemów
    I finansowo bardzo ekonomiczna

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Wiązanie MUSISZ zakończyć w miejscy, gdzie ma się kończyć, później dopiero martwić się ogonami. I tu to samo co przy prostym - górna krawędź chusty do szyi, reszta pod pupę, czyli cały ten najjaśniejszy pasek pod tyłeczek, a na pleckach 2 pozostałe kolory. Środek chusty rzeczywiście niedociągnięty - zaczynaj dociąganie od krawędzi padającej na ramię i ciągnąć prawą ręką lewy bark delikatnie niech pracuje przód tył - i tak pasmo po paśmie, potem to samo z drugiej strony. I nic by się nie stało, gdyby nóżki ciut bliżej siebie były.

Chusta 3,6 do tych dwóch wiązań rzeczywiście byłaby idealna, a może nawet 3,2.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie Kangurek c.d...

Ok, kangurek nieco poprawiony (choć i tak pewnie daleki od ideału). miało być o plecaku a się na kangurku skończyło. Ale nad plecakiem jeszcze pracujemy, dzisiejsze próby skończyły się ostrym protestem kangurzątka

Oglądam tak sobie filmiki i tak się zastanawiam czy double hammock nie byłby łatwiejszy (dociąga się pod pachą i jakoś mi się to prostsze wydaje
    Ostatnio edytowane przez a8ii ; 25-08-2012 o 12:07

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie Plecak 2

Ok, plecak podejście Nr dwa. Szczerze czy coś to lepiej wygląda? Mała zapuściła żurawia na telewizor i mi się przekrzywila trochę

Uprawnienia umieszczania postów