Ja wełny nie mam ale ostatnio zakupiłam noworodkowe otulacze pulowe i formowanki bambusowe, wszystko super, śliczne, porzadnie odszyte, dobrze leżą. Podoba mi się że cokolwiek założę na dupkę-tetrę czy formowankę-wszytsko pięknie się w otulacz mieści, dobry fason ma. Brawo!![]()
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
są świetne! Chłonne dla naszej małej pijaczynki w sam raz. I jest miękka - nawet jak nie odwiedza suszarki - nie twardnieje jak tradycyjna flanela. Szybko schnie. Same zalety![]()
od niedawna mam formowanki flanelowe i jestem zachwyconasuper chłonne, bez problemu dają radę na noc i fajnie sie układają
![]()
Moje dwa szczęścia
od kilku miesięcy mam 2 otulacze jeden OS a drugi mniejsze OS i z obu jestem bardzo zadowolona
PUL sztywniejszy niż u kokosi, lamówki się "nie kulkują" więc po praniu od razu na pupę
teraz chyba czas by spróbować formowanek skoro tak zachwalacie![]()
Alicja X.2011 Olga XI.2013
i czas na moją recenzję,mamy z córą otulacz sio lamparcik z dopinanym ogonkiem,z racji tego że Marysia ma 5 tyg dopiero i leży tylko ogonka jeszcze nie dopinamyale do rzeczy,od 3 tyg używamy os już pieluszek,bo mała urodziła się 3600,w wieku 3 tyg miała 4200
i otulacz sio od Agny jest pieluchą nr 1 w naszym stosiku,bardzo fajnie leży na niej,jako jedyny nie zaliczył jeszcze ani razu przecieku nam więc szacunek
na takim maluchu i leży idealnie,nic nie uciska,luzów nie ma,my bardziej rzepowi bo na napy nam trudno w pasie dopasować bo mała długa a szczupla,ale w tym sio nie mam problemów z regulacją w pasie.wpinam sobie co chce,mam swoje wkłady i od Agny też flanelowy składany(trochę mała musi dorosnąć do niego) i długi z nowej dzianiny bawełnianej od Agny,hit!nie robi odwłoka,idealny dla malucha,chłonny,szybko schnie,nieraz sio starcza nam na 3-4 przewinięcia,inne otulacze nieraz tylko raz i do prania.
polecam,ja na pewno jeszcze jedno sio zakupie i przymierzam się do zakupu tu polecanych formowanek flanelowych.
i zdjęcia
środek pieluchy z wpinanym długim wkładem z dzianiny
mój kochany tarzanek
a i każdemu się podoba,ostatnio byliśmy w niej na usg bioderek i ortopeda był zachwycony pieluchą
Ostatnio edytowane przez karolciaczika ; 05-07-2014 o 10:12
Polecam!
Mam (póki co) jedna formowanke flanelowa, z bambusowym wkładem. Flanela dobrej jakości, ładnie się układa. Bambus pierwsza klasa, baaardzo miękki i milusi, wkład z jednej strony z przyszytym mikropolarkiem, super pomysł, bo nie trzeba używać wkładki, która zawsze gdzieś tam się zwija. Całość dość chłonna a lekka bardzo przy tym.
I mam tez SIO jedną flanelową. Nie do zasikania!!Wpinany wkład z b.gęstej flaneli, gruby, b. chłonny. PUL jest dość sztywny, akurat w tej co ja mam, ale z tego co kojarzę Agna ma rózne pule.
Jedną jedyna uwagę mam - wolę jak uszy sa zapinane na codrugą napkę, a tutaj są na dwie kolejne napki i te uszy mogłyby być, jak dla mnie troszkę dłuższe. Teraz (11 msc, 10,5kg i 85 cm) zapinam juz zupełnie na ostatni rozmiar.