Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Prośba o pomoc przy motaniu na plecach

Chustonoszka

Domyślnie Prośba o pomoc przy motaniu na plecach

No nie wychodzi mi Marysia się wije i wyłazi do góry z chusty, ja przybieram jakieś nienaturalnie kacze pozycje (vel sedesowe ), i jej i mi jest niewygodnie. Pomóżcie proszę, bo jej waga 9kg zaczyna być odczuwalna przy motaniu z przodu. Mam wrażenie, że problem tkwi w złym dociagnięciu górnego brzegu panelu na plecach Marysi- ale ona się wygina do tyłu i za nic nie umiem tego inaczej zrobić.

Zdjecia poglądowe

Pomóżcie proszę
    Szczęście niejedno ma imię, czyli Jula, Marysia i Tomuś

Chustomanka Awatar Quenya
    Miejscowość
    Krakówek

A może spróbuj najpierw plecak prosty związać- bo na pierwszy rzut oka - wydaje się, że Marysia ma za mało materiału na plecach. A jak poły chusty pójdą najpierw na ramiona, to automatycznie chusta będzie też wyżej na dziecku. No i wydaje mi się, że chustę łatwiej dociągać "z góry", z ramienia niż spod pachy.
    Mi 04.2009
    Miś 01.2012
    Mel 10.2013
    Mym 09.2017

www.milowekroki.blogspot.com
    www.spiewajaceskrzypce.pl

Chustoholiczka

Domyślnie

ale to jest plecak prosty
    tylko, że górna krawędź chusty powinna przechodzić pod pachami Marysi, bo IMO w tej formie jest to po prostu niebezpieczne

ło matko, alem się zapętliła
    Quenya, OFC masz rację

Poćwiczyć prosty i pilnować podparcia dla pleców, bo tak, to może ładnie fiknąć jak się wygnie albo zaśnie...

Chustonoszka

Domyślnie

A czy mogłybyście mi podac jakąś łopatologiczną instrukcję ze zdjeciami/filmem do plecaka prostego?

edit: właśnie tak "niebezpiecznie" się z nia czuję przy tym wiązaniu- nie ma w tym żadnego komfortu, ani fizycznego ani psychicznego.

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Albo schowaj jej ręce do chusty , albo wyżej materiał na pleckach ( musi być pod paszkami). I ja tez doradzam plecak prosty
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka
    Ostatnio edytowane przez Gavagai ; 20-08-2012 o 11:52

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nawiedzona Zobacz posta
    A czy mogłybyście mi podac jakąś łopatologiczną instrukcję ze zdjeciami/filmem do plecaka prostego? .
    Zawiązałaś odwrotnie Matiał i Ciebie idzie po dziecku, pod Twoimi pachami, na ramiona i po bokach dziecka - jak kieszonka bez krzyżowania z przodu. A powinien po dziecku, do góry po Twoich ramionach od tyłu do przodu, pod pachami do tylu i krzyżować się pod pupą dziecka.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Zawiązałaś odwrotnie Matiał i Ciebie idzie po dziecku, pod Twoimi pachami, na ramiona i po bokach dziecka - jak kieszonka bez krzyżowania z przodu. A powinien po dziecku, do góry po Twoich ramionach od tyłu do przodu, pod pachami do tylu i krzyżować się pod pupą dziecka.

No właśnie teraz załapałam, że materiał powinien iść na górę, na ramiona, a nie w stronę biustu, pod pachami.
    Dziękuje!

Jak sie zamotamy znowu i uznam, ze jest dobrze to wstawię zdjecia i mi potwierdzicie?

No i dziekuję za wszystkie linki do pokazówek!

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Te wiązani to kieszonka na plecach, wypróbowałam na moim 9kg, nie polecam.
    Polecam nauczenie się plecaka prostego i wiązania wysoko
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustonoszka

Domyślnie

Uprzejmie donoszę , że poczyniłyśmy wczoraj próby wiązania wg. Waszych instrukcji- dziękuję, było o niebo lepiej. Może jeszcze nie idealnie, nie tak komfortowo jak przy motaniu z przodu ale uczymy się współpracować Dzisiaj kolejne próby.

Dziekuje za pomoc!

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nawiedzona Zobacz posta
    Uprzejmie donoszę , że poczyniłyśmy wczoraj próby wiązania wg. Waszych instrukcji- dziękuję, było o niebo lepiej. Może jeszcze nie idealnie, nie tak komfortowo jak przy motaniu z przodu ale uczymy się współpracować Dzisiaj kolejne próby.

Dziekuje za pomoc!
    No i super Wklej jakieś zdjęcia!
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów