ekologiczny
nie wierze w śmiercionośną moc pieluch jednorazowych, więc aspektu zdrowotnego nei biore (nie brałam) wcale pod uwage
ekologiczny
ekonomiczny
zdrowotny
inny (napisze w watku)
ekologiczny
nie wierze w śmiercionośną moc pieluch jednorazowych, więc aspektu zdrowotnego nei biore (nie brałam) wcale pod uwage
Michalina 03.02.2009.
Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
Jam nieudacznik grafoman i śmieć
Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies
Ekologiczny.
Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)
UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE
przede wszytkim zdrowotny, reszta mniej się liczy
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Zdrowotny - zeby nie dokladac dziecku niepotrzebnej chemii
to forum czyta w moich myslach,bo ostatnio sie zastanawiałam czemu ja własciwie tak sie mecze z tymi pieluchami?
i wyszło mi ze najbardziej EKOLOGIA
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
Szkoda, że tylko jedna jest prawidłowaPodpisuje się pod wszystkim
Też, choć mój M. nie twierdzi, że to jest ekonomiczne. Muszę mu przedstawić po jakim czasie zwraca się inwestycja. Zwłaszcza, że kupuje na bazarku a nie w sklepie lub biorę z wymianek![]()
Zawsze jest "ubrana" w coś innego, tylko idą chłody i pieluszki trzeba będzie zakrywać
A ja zaznaczyłam "Zdrowotne", bo skrzydełka jednorazówek ostatnio mocno poprzecinałyskórę Lence. W miękkich wielo jej to nie grozi
![]()
zdrowotny, potem ekologiczny bo mniej śmieci, a pozatym są śliczne![]()
Inwestycja się zwaraca. przynajmniej w moim przypadku. pieluszki dobrej jakości zostawione dla drugiego dziecka też. (w co nigdy nie wierzyłam - że niby wielo dla kilku dzieci) zostawiłam kilka, bo albo sie nie sprzedały, albo były to nasze ulubione pieluchy. używam ich dla drugiej i są super.
no i wymianki, mam z nich super pieluszki![]()
K. 2009M. 2012
U mnie dokladnie tak samo. Zwlaszcza, ze kiedy pojawialy sie jakies odparzenia (u corki, bo u synka jeszcze nigdy) to i tak musielismy uzywac jednorazowek, bo smarowalismy jej krem jakims mazidlem.
No i ekonomiczny - pieluszki dostalismy hurtem na prezent dla dziecka od rodziny i znajomych, bo "wrzucilismy" je na nasza liste prezentow (zwyczaj w Belgii).
Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow
Dla mnie najważniejszy był aspekt zdrowotny, a zaraz potem ekonomiczny. Małą dopadło ZUM, po pobycie w szpitalu zaczęłam zastanawiać się, gdzie był powód. Często zmieniałam pampersy, więc co rusz dopadało mnie poszukiwanie, w którym hipermarkecie jest akurat promocja na pieluchy... A najbliżej do marketu niestety nie mamy.
Hmmm, ja też poniekąd skorzystałam zdrowotnie z przejścia na wielo - bardzo drażni mnie zapach sztucznej pieluchy, aż do bólu głowy.![]()