Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: zadanie bojowe - odradźcie mi manducę :) a może ma zostać?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie zadanie bojowe - odradźcie mi manducę :) a może ma zostać?

Która odważy się przemówić do mnie, że manduca mi się nie przyda, że do końca pozostaniemy przy szmatach? Dobra, dobra, wiem, że są za i przeciw, że manducę się szybciej zakłada, że może małż, który twierdzi, że nosić nie będzie, kiedyś nosić zacznie... Leży to to i patrzy na mnie (manduca znaczy się, nie małż), ale jest też i ergobaby, też leży. Każde z nosideł może raz w użyciu miałam, chyba (?) wolę szmaty. Ale: moja córa jeszcze nie jest samobieżna, dopiero się przymierza Zostawić manducę na jesień/zimę czy pogonić, zamienić na szmatkę jakąś fajną, a w razie W zostawić ergo? (czy może odwrotnie?)
    temat nosideł się przewijał i czytałam, ale jak trafić do móżdżku mego, że nosidło zbędne jest i że chusty wystarczą już do końca, że dadzą radę i że wcale, ale to wcale nie potrzebuję sprzętu klamrowego?
    z góry senkju wery macz
    Ostatnio edytowane przez kachasek ; 15-08-2012 o 11:57
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

To będzie subiektywna opinia wynikająca z moich dotychczasowych doświadczeń: nie potrzebujesz W każdym razie ja bym na Twoim miejscu puściła dalej. Ja jestem w stu procentach chustowa, w Tuli mężowym nosiłam raz, no i było ok, ale... Nieee, wolę chusty. W szmatę, zwłaszcza krótką, też spokojnie zamotasz gdziekolwiek (poza tym, ja w chuście wrzucam na plecy bez problemu, w każdych warunkach, a nosidła samodzielnie na plecach zapiàč nie umiem, tzn. umiem, ale to są akrobacje i na alejce w parku ani na parkingu bym tego nie robiła). Mąż Twój, jeśli nie nosi, to pewnie się już nie przekona. Zresztą, macie jeszcze drugiego ergonomika... A jakby co, zawsze możesz kupić ponownie, jak jednak pojawi się potrzeba
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar Hester
    Miejscowość
    Podwarszawa

Domyślnie

Sprzedaj Manducę, jak nie jest czarna to najlepiej mi Albo wymień, ale też ze mną
    A 2007, M 2009, Z 2010, A 2011, H 2017, P 2019

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hester Zobacz posta
    Sprzedaj Manducę, jak nie jest czarna to najlepiej mi Albo wymień, ale też ze mną
    właśnie chciałam zapytać jaki kolor bo może bym się skusiła koleżanka mnie wyprzedziła
    Gad 2011

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

czerwona, ło taka
    myślę i dumam i dumam i myślę, w takim razie jeśli ją chcecie, to dlaczego? czemu manduca?

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Jeśli lubisz, zostaw. W końcu noszenie jest dla noszenia.
    Osobiście - nie polubiłam żadnego nosidła, w tym manduci, miałam jednego MT w którym w krótkim okresie z D. było mi wygodnie.
    Jest mi mniej wygodnie niż w chuście. Zapinanie zajmuje mi więcej czasu niż zawiązanie plecaka, a i tak w końcu jest mi mniej wygodnie. Mam manducę do celów warsztatowych. Ale ja z tego nie korzystam. Mąż też woli chustę.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Imo nie potrzebujesz

To mit straszny że ergo zakłada się szybciej niż chustę
    Ja wolę szmaty, mąż woli szmaty (MT ewentualnie) i żadne ergo się u nas nie przyjęło na stałe
    No i kwestia uniwersalności rozmiaru... manduca max do 1,5 roku przecież a w chuście to bratanicę 4 latkę też nosiłam
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milorzab Zobacz posta
    Jeśli lubisz, zostaw. W końcu noszenie jest dla noszenia.
    Osobiście - nie polubiłam żadnego nosidła, w tym manduci, miałam jednego MT w którym w krótkim okresie z D. było mi wygodnie.
    Jest mi mniej wygodnie niż w chuście. Zapinanie zajmuje mi więcej czasu niż zawiązanie plecaka, a i tak w końcu jest mi mniej wygodnie. Mam manducę do celów warsztatowych. Ale ja z tego nie korzystam. Mąż też woli chustę.
    chyba nie za bardzo, właśnie próbuję się przekonać

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta

mit? straszny? chyba nie (ja przynajmniej zakładam ergo szybciej niż chustę, ale ja mam Tuli, nie Manduce, może to o to chodzi )

a w temacie - długo byłam tylko chustowa, nosidła zaczęłam używać jak Grześ miał około półtora roku, głównie na wakacje, na upały
    ale jak nie potrzebujesz to sprzedaj, kupisz sobie najwyżej drugie jak będzie potrzebne

Miejscowość
    Podwarszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    czerwona, ło taka
    myślę i dumam i dumam i myślę, w takim razie jeśli ją chcecie, to dlaczego? czemu manduca?
    No, to jak będziesz chciała sprzedać lub wymienić to ja sie pierwsza ustawiam

Mi w Manducy dobrze jest, po prostu. Wygodnie na ramionach (jestem przyzwyczajona do noszenia plecaka z obciążeniem, do noszenia pasków materiału - nie, i szybciej się w plecaku z chusty męczę). Pas biodrowy mi odciąża ramiona i plecy, a przy dyskopatii, którą mam, to wiele znaczy - chusta tak jednak nie działa. W Manduce mnie i po godzinie noszenia nie bolą plecy, w plecaku z chusty jest pod tym względem gorzej. Nosidła nie musze poprawiać, a jesli już to jednym pociągnięciem za sznur coś poluzować lub zwęzić, chustę jednak z reguły trzeba, jakkolwiek dobrze by sie jej nie dociągnęło. Gdyby nie komfort to wolałabym chyba chuste - są ładniejsze, bardziej by mi do garderoby pasowały (ze stylem sportowym się nie lubimy szczególnie...), łatwiejsze do złożenia nienoszone, mogą służyć i za kocyk, i koc piknikowy, i hamak. Ale komfort ma dla znaczenie pierwszorzędne a tu Manduca w moim przypadku wygrywa zdecydowanie. No i mój maż w chustę się nie zamota, mi szczerze mówiąc mężczyźni w chustach się za bardzo też nie podobają. A w Manduce nosi i fajnie moim zdaniem wygląda, i mu wygodnie jest
    Ostatnio edytowane przez Hester ; 15-08-2012 o 14:40

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    Imo nie potrzebujesz

Ja wolę szmaty, mąż woli szmaty (MT ewentualnie) i żadne ergo się u nas nie przyjęło na stałe
    No i kwestia uniwersalności rozmiaru... manduca max do 1,5 roku przecież a w chuście to bratanicę 4 latkę też nosiłam
    Ja się podpiszę - szybciej motam plecak prosty niż wkładam nosidło, mąż też woli szmatę, bardziej uniwersalne są jednak, no i z nosidła nie zrobisz takiego milusiego kocyka ani zasłonki na okno w aucie...

Więc nosidło mam, nawet niejedno, ot w celach demonstracyjnych i dla szpanu i trochę dla mania po prostu...

A Manduca mnie nie powaliła na kolana, zdecydowanie wolę R&R
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

manduca do 1,5 roku
    moja się lepiej sprawdziła...

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Do1.5? To w czym ja noszę 2.5 latka
    A manduca za suwak na panelu- mój syn od jakiegoś czasu nie toleruje schowanych rąk, a tak to mog e mu schowac jakby usnął

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ano ja tez nosiłam do 2,5
    A w tym roku mąż nosił po górach czterolatka

Miejscowość
    Podwarszawa

Domyślnie

Ja 3,5 latkę wrzuciłam, choć na krótko, bo plecy nie takie

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Hester jak coś, będę pamiętać ale tak, tak, mówcie mi jeszcze, że dobrze ciężarki nosi

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

I za z obozu chustowego!
    Mam manducę, nie lubimy się-mi zjeżdżają pasy naramienne. Szmata to szmata, bardziej uniwersalna.

Chustonoszka Awatar Luna
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

Dla nie Manduca okazała się idealna. Mogę bardzo szybko włożyć w nią dziecko. Z plecakiem nigdy nie szło mi tak sprawnie.
    No i w Manduce mąż też nosi
    Majowa Pełnia 2011 i Wrześniowy Nów 2014

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

na sprzedaje swoją dopiero teraz, moje dzieci mają 3 i 6 lat.
    i wlasciwie sie waham bo moj 6latek rok temu wakacyjnie byl noszony z powodzeniem w manduce.
    ja ją bardzo lubie
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka Awatar margaretka
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja bym zostawiła. Miałam taki sam dylemat, jak Gabi miała ok. roku, ja wolałam chusty, m. nie nosił, a manduca leżała i się kurzyła. Sprzedałam, kupiłam chustę za te pieniążki, później sprzedałam chustę i kupiłam manducę Jednak przydaje się u nas na wypady do marketu (wysiadam z samochodu i dziecko do manduci pakuję na szybko, nie muszę motać na często ubłoconym parkingu) i w upały. A i m. ostatnio się przekonał, jak mu ręce posłuszeństwa odmówiły od dźwigania 15 kg U nas 2,5 latka jeszcze się mieści

Uprawnienia umieszczania postów