Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: jak okiełznać trzymiesięczniaka

Chusteryczka Awatar masha
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Goska my nie mamy jeszcze kolkowej. jak na biodro to wiaze siodelko z pentelka
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
    LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No dobra, to kolejny problem. Gaba czasem się ostatno daje zamotać, co mnie bardzo cieszy. niestety zbyt długie wiązanie ją denerwuje i zaczyna się wyprężać - jak zawiążę, tak musi zostać, inaczej nici z chustowania.
    Staram się zatem wiązać, jak wychodzi, potem z nią trochę chodzić - na dociąganie później też się nie zgadza.
    Wciąż mam nadzieję (i takie wrażenie), że każde kolejne wiązanie wychodzi ciut lepiej. Ale boję się, że przez te krótkie spacerki w niedociągniętej chuście zrobią jej krzywdę - plecki na pewno nie są wtedy dobrze podparte To zresztą widać, że są zbyt proste, nie wiem, jak to naprawić...
    Nie wiem, co robić, chodzi mi po głowie rezygnacja z chustowania, bo boję się, że jej szkodzę

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Generalnie jak bedziesz miala chuste źle zawiazana, za luzno itp.. To malej moze być po prostu niewygodnie i dlatego też moze ci się wiercic a poza tym jak mala już trzyma glowke to sprobujcie sobie wiazania 2x, wiazesz w calosci na sobie i do gotowca wkladasz $alucha a i dociagania jest niewiele Franio też na razie w tym wzgledzie jest niecierpliwy, wiec wiazanie się sprawdza super
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

to też taki etap w życiu dzieci, koło 3-4 mc wydają się chusto nielubne
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mija? Wiązać mimo protestów czy odpuścić na jakiś czas?

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Zawiązać tak na szybko, po czym jak się dzieć uspokoi spróbować poprawić.
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Wiazac, wiazac, bo jak się odzwyczai to bedzie wiekszy problem. Ja bym wiazala codziennie chociaż na 10-15min

Chusteryczka Awatar ewula
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mój się mniej buntował przed kieszonką, jak go motałam siedząc na półleżąco na kanapie. Po włożeniu w chustę na mnie leżał i dalsze wiązanie przebiegało sprawniej.
    Teraz jak trzyma głowę to pakuję go w 2X i jest nam obojgu dużo łatwiej i przyjemniej.
    Adaś - 22.IV.2012 i Ania - 08.III.2014

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem na czym polega fenomen 2x ale u nas było podobnie- Franio w kieszonce nie zasmakowal, ale jak wiazalam w 2x albo na biodrze, to bardzo mu się podobalo. Dziś bunt już okielznany, ale synus za kieszonka nie przepada nadal- nie wiem od czego to zalezy :/ teraz mamy kolejny problem- mlody chcialby być już bardziej mobilny i moze powinnismy zaczac wiazac plecaki, ale kurcze troche się boje że mi wypadnie

Uprawnienia umieszczania postów