Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: jak okiełznać trzymiesięczniaka

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie jak okiełznać trzymiesięczniaka

Witam,
    to mój pierwszy post, mam nadzieję, że w dobrym miejscu.
    O szczegóły wiązania pewnie jeszcze wypytam. Na razie mam problem z chustowaniem w ogóle.
    Jestem mamą trzymiesięcznej córeczki. Chustowanej, choć nieregularnie - od trzeciego tygodnia życia. Wiązałam ją w kangurku, mała bardzo ładnie się uspokajała i zasypiała. Pod koniec drugiego miesiąca zaczęło być trudniej, mała coraz częściej zaczynała płakać i nie zawsze udawało mi się ją zawiązać.
    Wreszcie dałam za wygraną na jakiś czas - i to był chyba błąd. Teraz już w ogóle nie jestem w stanie jej zamotać. Kangurek może być dla niej zbyt trudny do wytrzymania (tzn sam czas wiązania), więc staram się w kieszonkę - ale też bez powodzenia. Córa płacze i pręży się tak, że nie mogę dobrze ułożyć materiału pod pupą, nie mówiąc już o dociągnięciu. Kiedy tylko dam za wygraną i zrzucę chustę - spokój, nawet jeśli nadal trzymam ją w tej samej pozycji.
    Przerywanie wiązania, chodzenie po mieszkaniu - nie pomaga, denerwuje się samym faktem, że czuje chuste. Dziewczę ruchliwe bardzo i chyba fakt unieruchomienia ją denerwuje...
    Jakieś rady? Bardzo mi zależy, żeby nosić, lubię to i fajnie się czuję, kiedy mała tak do mnie przytulona... ale kiedy dziecko wrzeszczy, to żadna przyjemność

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

jesli stresujesz sie, gdy zabierasz się za wiązanie małej, to ona może to wyczuć. wrzuc na totalny luz i spróbuj jeszcze raz. to taka moja podpowiedź - pierwsza rzecz, która przyszła mi do głowy

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

plecy. polecam plecy
    u nas to aktualnie jedyna opcja, żeby nosić. no, dobra - na dojścia uchodzi kółkowa.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czy ja wiem, czy się stresuję... chyba nie, staram się ją wiązać spokojnie, kiedy nigdzie się nie spieszymy...
    No nic, będę próbować jeszcze.
    Na plecach nie umiem I chyba sie boję trochę.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

też się trochę bałam i boję
    ale to jedyny sposób, żeby spokojnie wyjść na spacer. ja też nie umiałam.
    ba! przecież kiedyś obie nie umiałyśmy wiązać z przodu! czyż nie?

Chusteryczka Awatar masha
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja też mam właśnie trzymiesięczniaka, którego wiążę od 6 tygodnia życia codziennie i kurcze problem polega na tym, że on właśnie też przestaje chcieć być motany, ale mam wrażenie, że to jest spowodowane tym, iż dziecko zaczyna chcieć się bardziej ruszać i więcej widzieć- moje jest dość temperamentne. Zaczyna już główkę trzymać, więc poszukam wiązań, w których jak nie śpi to może mieć wolne rączki i się rozglądać, a jak zaśnie to można główkę schować- myślę o XX. Szkoda, że nie można nosić przodem do świata

Uprawnienia umieszczania postów