Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: ulubione wiązania

Chustofanka Awatar Itula
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie ulubione wiązania

Jakie są wasze ulubione wiązania, na różne okazje i różne dzieci? tak np. spacer z 2miesięczniakiem, usypianie 5, tramwaj, ząbkowanie, gotowanie i takie różne sytuacje na które nie wpadłam ?
    Inspiracji szukam zdjęcia i linki do instrukcji, jak coś nietypowego by było bardzo mile widziane

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

ja jestem w fazie miłości do chusty kółkowej, na szybko po domu, rewelacja
    na dłuższy spacer kangurek, ale powoli walczymy by się skupić już na plecach - plecak prosty

Chustofanka Awatar Itula
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

też sobie odpowiem, a co teraz Ala ma niecałe 6m-cy i ponad 8kg noszę w kieszonce z przodu i powoli już wymiekam
    miałyśmy etap około 3-4m-ce, że w 2x wydawała mi się stabilniejsza w pionie i podobało jej się bardziej, ale później te poły po bokach główki zaczęly przeszkadzać i poczytałam o wątpliwościach co do 2x i kieszonka wrócila do łask. Czasem 2x się sprawdza przy problemach z uśnięciem, trochę się potulimy i rozmiękczone dziecko zasypia jak anioł
    plecaka nie umiemy - nieudane próby byly, podobnie kangur
    i raz się udał kangur na biodrze tak rekreacyjnie, bo nie mialam pomysłu jak to wiązanie praktycznie wykorzystać

Chustomanka

Domyślnie

Maks ma 11 miesięcy, waży 12 kilo
    Do tramwaju kangur, na spacer plecak prosty.
    Jak był młodszy to 2x, ale wraz z przyrostem kilogramów spadał komfort noszenia, więc zmieniliśmy wiązanie

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

wcześniej kieszonka teraz plecak prosty z tybetanem
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

U maluszka kieszonka (z kangurem nigdy się nie dogadalam), potem 2x i plecak prosty.
    Na starsze dziecko plecak z krzyżem lub hanti (oba uwielbiam).

Ale moje debestofdebest wiazanie to to na biodrze z pentelka na obojczyku (pisze z telefonu, potem doedytuje jak to się dokładnie nazywa). Strasznie je lubię i dziec tez.

Stad tez moje ostatnio coraz mocniejsze namysły nad kółkowa
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustonówka Awatar pumpkin
    Miejscowość
    NDM

Domyślnie

Chciałbym móc napisać, że mam jakieś ulubione wiązanie, najulubieńsze z całej listy jakie znam, umiem i stosuję Tymczasem stawiam na kangura, bo motam się jedynie w to. Nie jest tajemnicą żadną żem początkująca No ale mam miesięcznego chłopaka, to w czym mu lepiej będzie jak nie w kangurze? Stosuję na wszelkie okazje póki co, a najchętniej do odprowadzania starszej do przedszkola. Nie znam tych ważnych przyczyn (bo muszą być nieziemsko ważne...) dla których w naszym przedszkolu panuje zakaz wjeżdżania wózkiem, no ale panuje i chusta jest w takim wypadku niezastąpiona
    Żeby nie było na misiach ćwiczę kieszonkę (jak zamotałam małego, to jakiś taki płaski mi się wydawał) i plecak prosty. W planach mam jeszcze kangura na biodrze, ale to może za jakie parę tygodni

Chustonówka Awatar pumpkin
    Miejscowość
    NDM

Domyślnie

Wiewiórka, P\przepraszam za offtop, ale czy chadzałaś z dzieciem w chuście na koncerty woodstockowe??

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

Przeszliśmy od kieszonki,przez 2x do plecaka prostego z tybetanem. Aktualnie króluje siodełko z krzyżem

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Na początku była kieszonka i 2 x, później plecak prosty, plecak prosty wykończony tybetanem.
    Kółkowa do karmienia, na krótkie noszenie a
    teraz na spacery świetnie się sprawdza, bo Jagódka coraz dłużej na nóżkach biega a mnie się nie chce co chwilę motać i wyciągać jej z długiej tkanej.

Bubu 7.9.2010

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumpkin Zobacz posta
    Wiewiórka, P\przepraszam za offtop, ale czy chadzałaś z dzieciem w chuście na koncerty woodstockowe??
    a co? KOGOŚ WIDZIAŁAŚ W CHUSCIE? Jak na mieście to mogłaś mnie widzieć. Bo ja nie widziałam nikogo w szmacie nigdy, w tamtym roku tylko tatusia z dzieckiem w wisiadle. Na chadzam w ogóle na koncerty woodstockowe, ta muzyka to nie moje klimaty, wolę coś spokojniejszego
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Na początku kieszonka.
    Z czasem plecak prosty w wykończeniem tybetańskim.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Ja kieszonka i na początku i na końcu i w środku. I do usypiania i do tramwaju i na spacer. Zawsze
    Dla cięższego plecak, na początek prosty - potem z krzyżem. I nosidło na zmianę.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Z małym dzieckiem kieszonka. Z rocziakiem plecak prosty. Z dwulatkiem rebozo na biodrze.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

długo kieszonka, czasem kangur (przy krótszej chuście, ale ulubionym nie był), potem (=teraz) najczęściej plecak prosty, prosty z tybetanem jak za dużo szmaty zwisa, plecak z koszulką, kieszonka, kangur i siodełko z pętelką
    nie wiem, które wiązanie ulubione... chyba to, które akurat mi pasuje
    Ostatnio edytowane przez kachasek ; 05-09-2012 o 01:14
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

Może nie najulubieńsze, ale chyba jedyne które umiem w miarę zawiązać to kieszonka. Już nawet opanowałam karmienie z tego wiązania (testowane dziś). Kangura raz póki co udało mi się dobrze zawiązać i gdyby się to udało powtórzyć to byłoby to dla mnie niebiańsko fajne wiązanie. Niestety rzadko dobrze wychodzi. Po domu króluje kółkowa

Chustomanka Awatar panna.z.wilka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

u mnie ostatnio plecak z koszulką rządzi. z pozycji przednich 2x i kieszonka (ale rzadko, bo Adaś już dychę przekroczył). kangur nam niestety nigdy nie wyszedł, a plecaka prostego nie umiem dociągnąć na tyle dobrze by był tak wygodny jak ten z koszulka
    a do usypiania stosuję kieszonkę w poziomie.
    Ostatnio edytowane przez panna.z.wilka ; 05-09-2012 o 20:05

Chustofanka Awatar a8ii
    Miejscowość
    Karniowice/Chrzanów

Domyślnie

kieszonka w poziomie? hmm. A jak się do tego zabrać? plecak prosty nam nie wychodzi ostatnio w ogóle, a do tego z koszulką coś boję się podchodzić

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

aktualnie kangur, od czasu do czasu kieszonka. Z poprzednim chustodzieciem Królował 2x i plecak prosty, a i biodro z pętelką.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustomanka Awatar panna.z.wilka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a8ii Zobacz posta
    kieszonka w poziomie? hmm. A jak się do tego zabrać?
    przygotowuję chustę jak do normalnej kieszonki, dziecko też wkladam pionowo.
    po włożeniu malucha naciągam mu chustę na głowę po czubek i układam w poziomie - główka przy piersi, brzuch do brzucha - razem z tym materiałem na głowie. dociągam poły. jedna idzie między główką a barkiem malca, druga po udach, węzeł z tyłu.

Uprawnienia umieszczania postów