witam serdecznie
do urodzenia dziecka mam jeszcze bardzo duzo czasu ale juz zaczelam sie rozgladac za akcesoriami.
Razem z TZ doszlismy do wniosku ze nosidelko bardzo nam sie przyda,(mamy juz upatrzone) ale one sa raczej dla dzieci siedzacych/trzymajacych samodzielnie glowe. Niby sa wkladni dla niemowlakow ale jakos nie bardzo mam do nich zaufanie. Wiec do czasu nosidelka potrzebuje chusty - tylko pytanie jaka bedzie najlepsza? Najlepiej w 'przyzwoitej cenie' i 'chodliwa' zeby po czasie mozna bylo ja sprzedac. Elastyczna czy tkana? Czy moze kolkowa? A moze nosidlo mei tai? Nowa czy uzywana? Sprzet ma byc glownie do spacerow z psem i jakiegos poruszania sie po domu typu sprzatanie. Dodatkowym problemem jest to ze mieszkamy w UK, niestety nie moge znalezc zadnego sklepu w ktorym moglabym przymierzyc czy chocby dotknac takiej chusty. Chusta moze byc z Polski jak i z UK.
No i przypominam ze chusta ma byc tylko do czasu nosidelka, TZ na razie w ogole nie bierze opcji noszenia dziecka w chuscie pod uwage, tylko nosidelko.