Cytat Zamieszczone przez Bogusia
ANIU nie puszczaj wody jak maly sika
bo ja tak byłam uczona sikania i do tej pory chce mi sie sikać jak słysze cieknącą wode
na przykład jak jest awaria i muszę Maćkowi dupę umyć pod prysznicem , to nie moge wytrzymac jak słysze prysznic

tylko mi sie nie smiac ze mnie
Sorki, ale ja się uśmiałam .

Aniu! Fajnie, że zaczeliście. Ja zaczęłam zanim trafiłam na to forum. Przeczytałam najpierw książkę Kingi Cherek (kupiłam przez net, bo jakoś mi sie tam trafiło na artykuł o bezpieluszkowym).
Spróbowałam z ciekawości jak Młody skończył 3 mies. i był w miarę sztywny (wczesniej się bałam takiego malucha wysadzać).
Na pieluszki wielorazowe przeszliśmy niedawno-może jakis miesiąc temu. Do tej pory byliśmy na pampkach. I wiesz co? Może mnie tutaj dziewczyny jakoś poprawią-ale ja osobiście twierdzę, że EC jest możliwe jak używasz jednorazówek.
Jestem na takim poziomie komuniacji z Mlodym, że nieważne, czy ma pampka (na spacerach, w samochodzie i w nocy)czy wielorazówkę i tak wiem kiedy co i jak.
Tak czy siak-chodzi przecież o to, żeby wiedzieć kiedy dziecko chce się załatwić i umożliwić mu załatwienie potrzeb w inne miejsce niż pielucha (i chyba nieważna jaka ona jest).
Powodzenia!