Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: plecak z kółkowej

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie plecak z kółkowej

czekam aż pieluchy się wypiorą (tzn wyprały się, ale nie chcą się powiesić ) i przeglądam foty u didka na fb, trafiłam na dość fajny plecak - z kółkowej (długość 2,7m - podane na kolejnym zdjęciu)
    http://www.facebook.com/photo.php?fb...e=1&permPage=1

link do samego zdjęcia

jak dobrze mi się zdaje, to idzie po prostu na krzyż (od kółek w dół, pod pupą, pod ramieniem i górą w drugą str to samo, zaplątujemy o kółka)
    dobrze myślę?
    Ostatnio edytowane przez kachasek ; 14-09-2012 o 02:44
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

chyba źle myślisz...
    ostatnio któraś gdzieś tu pokazywała plecak chyba właśnie z krzyżem i dwoma kółkami z przodu.... spróbuję poszukać....

proszę bardzo:

a jest to w TYM WĄTKU
    Ostatnio edytowane przez sag8 ; 14-09-2012 o 05:57
    Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem jak jest zamotany plecak z FB didka. Natomiast ten który podała sag8 nie jest z kółkowej, tylko z długiej tkanej z użyciem kółek...

Ja zawsze myślałam, że z nieco dłuższej kółkowej można by zamotać plecak jak z krócizny, z kółkami zamiast węzła na ramieniu. Tylko wtedy tył byłby jak w prostym, bez krzyża.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

livada, chodzi Ci o Reinforced Rear Rebozo Ruck:
    http://www.youtube.com/watch?v=wRKS_Oypxec
    też mi się wydaje, że można by było zrobić z kółkową
    i na zdjęciu wydaje mi się że jest właśnie RRRR

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Kochasek zdjęcie które linkowałaś to jest coś jak wzmocnione rebozo tylko z przodu zamiast węzła zaciskasz kółka.
    Zakładasz kółkową tak jak zwykłą na plecak ale ten ogon z kółkami zostawiasz sobie króciutki na ramieniu. Długo ogon prowadzisz pod pachą do tyłu później poprzecznie po pupie i plecach dziecka wsuwając też pod tyłek i wyprowadzasz po drugą pachą, zapinasz kółka zaciągasz i gotowe
    Ja czasem noszę starszą w plecaku w kółkowej zakładając jak zwyczajny plecak z węzłem pod pupą tylko właśnie zamiast węzła zapinam pod tyłkiem kółka. Mam do tego celu kółkową która ma chyba z 2,3 i przy moich gabarytach daje radę
    Dzięki temu mogę w tej samej chuście nosić młode na przemian a na biodrze jest mi z Magdą za ciężko.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Szkoda że nie mam żadnej dłuższej kółkowej, bo chętnie bym spróbowała
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    Kochasek zdjęcie które linkowałaś to jest coś jak wzmocnione rebozo tylko z przodu zamiast węzła zaciskasz kółka.
    Zakładasz kółkową tak jak zwykłą na plecak ale ten ogon z kółkami zostawiasz sobie króciutki na ramieniu. Długo ogon prowadzisz pod pachą do tyłu później poprzecznie po pupie i plecach dziecka wsuwając też pod tyłek i wyprowadzasz po drugą pachą, zapinasz kółka zaciągasz i gotowe
    Ja czasem noszę starszą w plecaku w kółkowej zakładając jak zwyczajny plecak z węzłem pod pupą tylko właśnie zamiast węzła zapinam pod tyłkiem kółka. Mam do tego celu kółkową która ma chyba z 2,3 i przy moich gabarytach daje radę
    Dzięki temu mogę w tej samej chuście nosić młode na przemian a na biodrze jest mi z Magdą za ciężko.
    no o to mi właśnie chodziło
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Uprawnienia umieszczania postów