Młodemu przechyla się główka - nie umiem dociągnąć góry :/ no i nóżki mu się rozjeżdżają, nie wiem jak temu zaradzić![]()
ladna chusta magdzik
jestem nowa i nie jestem expertem ale chyba glowka mu sie przekrzywia bo jest nierowno? przechyla sie na jedna strone widac to na paskach powinny byc na pleckach ladnie rownomiernie rozciagniete
a ten waleczek przy szyi moze jest za duzo i dlatego ciezko dociagnac u gory![]()
Ja tez początkująca, ale w kieszonce moja mała też ciągle się przekrzywiała. Przeniosłyśmy się wiec do kangurka i jest idealnie. Mało konstruktywna odpowiedź,,, ale u nas kangurek naprawde zmienił świat))))
11.200904.2012
06.2015
![]()
Popieram poprzedniczkę!
A jeśli już kieszonka to:
- nie rób tego wałka pod szyją bo to uniemożliwia właściwe dociągnięcie górnej części.
- chustę przy wkładaniu dziecka podziel sobie tak by górna krawędź była na wysokości ucha, gładziutko na plecach a cała reszta wpakowana pod pupę i aż do kolanek tworząc "majty"
- górnej krawędzi nie dociągaj w dół na ramieniu tylko lekko zrzuć z ramienia jak ręcznik i mocno dociągaj "od siebie" wtedy chusta nie wpija się pod pachę i łatwiej dociągnąć górną krawędź. potem dociągniętą załóż z powrotem na ramię i dociągaj po kawałku resztę chusty.
- nóżki w kieszonce musisz poprawiać bo same się nie układają jak w kangurku. włóż palce wskazujące w dołki podkolanowe i leciutko podciągnij do góry zbliż nóżki do siebie. Nie poprawiaj ułożenia nóg "wachlując" stópkami!!
- nie zakładaj śpioszków lub ewentualnie dużo za długie, wygodniej będzie w spodenkach cienkich i skarpetkach oddzielnie![]()
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
nati gobimoja pierwsza chusta - zawsze z sentymentem na ten model patrzę