Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: kieszonka - pierwsze podejscie ;) proszę o ocenę i pomoc, bo wiem, że jest źle ;)

Chustofanka Awatar magdzik1988
    Miejscowość
    Wilkowice

Domyślnie kieszonka - pierwsze podejscie ;) proszę o ocenę i pomoc, bo wiem, że jest źle ;)

Młodemu przechyla się główka - nie umiem dociągnąć góry :/ no i nóżki mu się rozjeżdżają, nie wiem jak temu zaradzić

Chustonówka

Domyślnie

ladna chusta magdzik
    jestem nowa i nie jestem expertem ale chyba glowka mu sie przekrzywia bo jest nierowno? przechyla sie na jedna strone widac to na paskach powinny byc na pleckach ladnie rownomiernie rozciagniete
    a ten waleczek przy szyi moze jest za duzo i dlatego ciezko dociagnac u gory

Chustofanka Awatar Gośka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja tez początkująca, ale w kieszonce moja mała też ciągle się przekrzywiała. Przeniosłyśmy się wiec do kangurka i jest idealnie. Mało konstruktywna odpowiedź,,, ale u nas kangurek naprawde zmienił świat ))))
    11.2009 04.2012 06.2015

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gośka Zobacz posta
    Ja tez początkująca, ale w kieszonce moja mała też ciągle się przekrzywiała. Przeniosłyśmy się wiec do kangurka i jest idealnie. Mało konstruktywna odpowiedź,,, ale u nas kangurek naprawde zmienił świat ))))

Popieram poprzedniczkę!

A jeśli już kieszonka to:
    - nie rób tego wałka pod szyją bo to uniemożliwia właściwe dociągnięcie górnej części.
    - chustę przy wkładaniu dziecka podziel sobie tak by górna krawędź była na wysokości ucha, gładziutko na plecach a cała reszta wpakowana pod pupę i aż do kolanek tworząc "majty"
    - górnej krawędzi nie dociągaj w dół na ramieniu tylko lekko zrzuć z ramienia jak ręcznik i mocno dociągaj "od siebie" wtedy chusta nie wpija się pod pachę i łatwiej dociągnąć górną krawędź. potem dociągniętą załóż z powrotem na ramię i dociągaj po kawałku resztę chusty.
    - nóżki w kieszonce musisz poprawiać bo same się nie układają jak w kangurku. włóż palce wskazujące w dołki podkolanowe i leciutko podciągnij do góry zbliż nóżki do siebie. Nie poprawiaj ułożenia nóg "wachlując" stópkami!!
    - nie zakładaj śpioszków lub ewentualnie dużo za długie, wygodniej będzie w spodenkach cienkich i skarpetkach oddzielnie
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

hej, mniej samokrytyki dziewczyny! nie jest źle

co do dociągania chusta się rozjeździ, a ty wyćwiczysz

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie