Czy IB w rozmiarze L będzie ok dla 12 kilowca???
Jesli 12 kilowiec jest dlugi i udka niezbyt zaokraglone to starczy i do 15 kg ....ale jak okragly i nozni jak roladki to 12 kg bedzie max....
Moja mala jak byla tylko na piersi byla malutka, drobniutka. Plywala w M zapietym na skos jak miala 8 kg. Jak zaczela jesc kaszki i obiadki, zaokraglila sie i wazac teraz 9,5 kg zapinam L z dwom oczkami wolnymi w srodku a M na dwa skrajne - ze wzgledu na grubiutkie udka
A tak w ogole to uwielbiam IB - ale tylko w wersji AIO - bom za leniwa na wpinanie wkladek w SIO![]()
Dziewczyny mam w domu kilka itti sio i aio. Może mi doradzicie po czym mam poznac, czy jest to stara czy nowa rozmiarówka, wiem że nowe są większe, ale nie mam ich z czym porównać. Może by mi ktoś zmierzył taką nową na długość?
Co prawda jestem w temacie zupełnie świeża i mam porównanie tylko do kieszonek NaughtyBaby, ale szczerze mówiąc to NB pasują nam bardziej niż IB...
Kupiłam sobie jedną IB SIO na spróbowanie i przy NB wkłady wydają się strasznie twarde, a jak bambus nasiąknie to już w ogóle się z niego decha robi. No i są faktycznie maleńkie, już się chyba przyzwyczaiłam do tego wielkiego tyłka, bo ta ich wąskość nie wzbudza we mnie zaufania. Na domiar złego ułożenie wkładów w pieluszce sprawia mi straszny problem, jak przykrywam bambusa tą mniejszą wkładką, to bambus się marszczy, a ilość tego "towaru" w środku sprawia, że pielucha odstaje przy brzuszku.
Aż nie wierzę, że jestem pierwszą której ta pielucha nie podpasowała... stąd nasuwa się wniosek, że niechybnie coś robię źle![]()
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l
jamamajka, ciekawe spostrzeżenia... ja właśnie "zachorowałam" na IB i chciałam kupić sporą wyprawkę, żeby mi wystarczyło do pieluchowania na 2 dni i żeby nie mieszać różnych pieluszek (tata i babcia się gubią przy przewijaniu).
Wyprzedaję kieszonki bo moja mała źle toleruje polar i cieszyłam się, że znalazłam IB ... no to teraz mam problem ...![]()
No widzisz, co kto lubi.
Ale większość jednak lubi te pieluszki, ja należę do mniejszości. Są prześliczne - tego im nie można odmówić. Mnie w zasadzie najbardziej przeszkadza twardość wkładu, resztę "nadrabiają" urodą
Może kup sobie jedną i komplet dodatkowych wkładów? Ja mam właśnie taki zestaw i jest to naprawdę fajne rozwiązanie - starcza na dwie zmiany pieluchy.Gdyby dokupić jeszcze jeden komplet wkładów, spokojnie starczyłoby na trzy zmiany, PUL nie przecieka i używam go jako otulacza.
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l