Pokaż wyniki od 1 do 20 z 515

Wątek: Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie

hej

Pieluszki są zaprojektowane w Australii a wyprodukowane w Chinach. Są trzy rodzaje - dwa SIO i jeden AIO:

Itti Bitti AIO (All in One) - http://www.mamazen.pl/itti-bitti-bit...ll-in-one.html
    Ma jeden wszyty wkład w środek i na to wkład bambusowy z mikropolarkiem przy pupie, który jest tylko z jednej strony przyszyty. Przez to szybciej schnie.

Itti Bitti SIO (Sna in One) - http://www.mamazen.pl/itti-bitti-bit...imitowana.html
    Ma dwa dopinane wkłady. Jeden bambusowy składany na trzy i drugi z mikropolarkiem też bambusowy. Jeśli chcesz, aby dziecko miało bambus przy pupie to też można tak zapiąć choć dedykowanie jest mikropolarek.

Itti Bitii Tutto (to też SIO czyli snap in one ale w odróżnieniu od poprzednich jest One Size - pozostałe tylko rozmiarowe). - http://www.mamazen.pl/itti-bitti-pie...tti-tutto.html.

Domyślnie

O dzięki Ci Czyli są trzy rodzaje. Ja się gubię przy tych nie polskich rozszerzeniach nazwy np: Itti Bitti Bittt d'lish SIO

Domyślnie

ja właśnie zaczęłam testować AIO na córci i co mnie uderzyło (prócz tego że śliczne, mięciutkie itp) to, że takie małe! wzięłam L bo moja 6,5 miesięczna klucha ma 9 kg, ale mam wrażenie, że za długo w niej nie pochodzi nie potrafię sobie wyobrazić 17 kg dziecka w tej pieluszce, a niby do tylu ma starczać

Chustofanka Awatar Maminek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nam sie bardziej sprawdza AIO. nie robi się w ogóle sztywna, jest chłonna bardzo podobnie

Domyślnie

a czy ktoś może mi napisać, czy może Tutto (czyli one size) jest większe od np AIO w rozmiarze L? czy takie samo?

Chustofanka Awatar Dafnia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie bardzo fajne

Też się skusiłam, najpierw na bazarku kupiłam SIO i AIO w rozmiarze M, mimo że ta pieluszka jest wąska i sprawia wrażenie malutkiej dobrze można ją dopasować nawet na pulchne dziecko. Mój synek ma okrąglutkie uda ale bez problemu wszystko pasuje i nie przecieka. Używamy M od 3-miesiąca, teraz 6mcy i 9kg nadal pasują.
    Pupcia w nich jest mega zgrabna! I AIO i SIO są chłonne zadowalająco na dzień (w nocy wolę formowanki).
    Teraz kupiłam sobie już dwie nowe Lki AIO (jakoś bardziej mi podpasowały) i czekam aż będą pasować.

Minusy są takie:
    - wkłady twardnieją (bambus) trzeba tarmosić po wysuszeniu, te składane na 3 do SIO przecierają się na zgięciach
    - pul skrzypi (nie wiem po jakim czasie się to dzieje, bazarkowe wszystkie kupiłam skrzypiące)
    - minky no cóż, zużywa się i nie jest już takie milusi jak w nówkach

Jak ktoś chce wypróbować to warto bazarkowe a potem szarpnąć się na nowe.
    Maluszek 19.11.2012

Chustomanka Awatar koleszna
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Ja też zachwycałam się IB, a miałam tutto, ale wydaje mi się, że są ok tak do 6 miesiąca. Później jakoś ciężko mi było córkę dopiąć na szerokość i grubasińską moją obciskały przy nóżkach. Co do chłonności to nam nigdy nie przeciekły i wkłady mocno nie stwardniały. Są takie zgrabne i śliczne, ale to spinanie wkładów nieco kłopotliwe.

Uprawnienia umieszczania postów