Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Lauren
    Guest

Domyślnie

jeszcze przyjdą takie czasy,że Ci którzy namiętnie używają pampersów, zwłaszcza tych tańszych z boskim składem, będą się wstydzić.
    Wielo to przyszłość,to ecomoda, to przejaw wyedukowania,miłości rodzicielskiej,nowoczesności i z pewnością nie powód do wstydu.
    Ja kocham moje pieluszki i od urodzenia corci nie miałam w domu ani jednej jednorazówki,nigdy nie zamieniłabym moich ślicznych pieluszek na śmierdzące chemią pampersy.

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Ja przepraszam moją córę, gdy zakładam jej na wyjścia/wyjazdy jednorazówkę (wprawdzie niby ekologiczną, ale zawsze syf). Muszę popracować nad wyjściami tylko w wielo.
    Uwielbiam moje wielo - głównie otulacze i tetrę złożoną w samolot i wkłady. Super wyglądają, kiedy suszą się na naszej części strychu
    Najbardziej wdzięczna jest nieodparzona pupcia mojej córy

Bubu 7.9.2010

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lauren Zobacz posta
    jeszcze przyjdą takie czasy,że Ci którzy namiętnie używają pampersów, zwłaszcza tych tańszych z boskim składem, będą się wstydzić.
    Wielo to przyszłość,to ecomoda, to przejaw wyedukowania,miłości rodzicielskiej,nowoczesności i z pewnością nie powód do wstydu.
    Ja kocham moje pieluszki i od urodzenia corci nie miałam w domu ani jednej jednorazówki,nigdy nie zamieniłabym moich ślicznych pieluszek na śmierdzące chemią pampersy.
    Lauren - nic dodać nic ująć
    Jestem tego samego zdania, my jesteśmy dumni z tego, że używamy wielorazówek

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Lauren a powiedz mi gdzie na pieluszkach jest napisany skład? Bo nie mogę znaleźć...
    A i my na wielo, żeby nie było i się tez nie wstydzimy .
    Moje wege dzieciaki to Mati (wiosna 2013), Hugo (wiosna 2015) Benio (jesień 2020)
    Nasz blog o rodzicielstwie pełnym Boga www.niezwyklapodroz.pl

Lauren
    Guest

Domyślnie

nie mam pojęcia gdzie jest skład,nigdy nie kupowałam pampersów. Myślę,że go brak bo by się nie zmieścił na opakowaniu
    Mogę Cię jedynie zapewnić,że to cała tablica Medelejewa.
    A tak serio to firmom produkującym pampersy na pewno bardzo zależy na tym,żeby nie ujawniać składu,bo która mama chciałaby dowiedzieć się,że jej dziecko ma na pupie ropę naftową?
    Moja siostra używała pampersów i za każdym razem jak rozkładała pampersa żeby przewinąć dziecko to śmierdział aż miło.

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lauren Zobacz posta
    nie mam pojęcia gdzie jest skład,nigdy nie kupowałam pampersów. Myślę,że go brak bo by się nie zmieścił na opakowaniu
    Mogę Cię jedynie zapewnić,że to cała tablica Medelejewa.
    A tak serio to firmom produkującym pampersy na pewno bardzo zależy na tym,żeby nie ujawniać składu,bo która mama chciałaby dowiedzieć się,że jej dziecko ma na pupie ropę naftową?
    Moja siostra używała pampersów i za każdym razem jak rozkładała pampersa żeby przewinąć dziecko to śmierdział aż miło.
    Pytam bo mówi się dużo na forum o składzie, które są lesze, które gorsze, ale nigdy składu na oczy nie widziałam. Więc skąd ta nasza wiedza? Np, że z Rossmanna nie są chlorowane. Hm...

U nas etap mega smrodu przy wielo - zęby
    Moje wege dzieciaki to Mati (wiosna 2013), Hugo (wiosna 2015) Benio (jesień 2020)
    Nasz blog o rodzicielstwie pełnym Boga www.niezwyklapodroz.pl

Lauren
    Guest

Domyślnie

współczuję smrodku zębowego,u nas już na szczęscie za nami.

No na pewno jedne mają lepszy skład inne gorszy,albo może inaczej- jedne mają taki,a drugie inny,bo na jedne pampersy dzieci mają uczulenie,a na inne nie.
    Tak czy owak wystarczy je powąchać,żeby wiedzieć,że to sama chemia.

Uprawnienia umieszczania postów