Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Mój synek ślicznie wygląda w wielo, ale rzadko zakładam mu je na wyjścia - tylko wtedy, kiedy wiem, że wrócimy bez potrzeby zmieniania. Zatem - do naszej przychodni tak, ale do szpitalnej poradni na drugim końcu miasta już nie. Nie wstydzę się wielopieluchowania, ale smrodku zużytego wkładu już tak, a nie znalazłam jeszcze worka, w którym by tego nie było czuć - jeśli któraś z Was ma do sprzedania, to jestem chętna, bo przerabiałam już PULowy worek pupusa - i 1:0 dla pieluch Juliana.
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustofanka Awatar Baryczka
    Miejscowość
    Dolina Baryczy

Domyślnie

U nas super się sprawdza foliowy worek z żyłką z ikea- niebieski bądź zielony spokojnie zmieści 4 pieluszki

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ola D. Zobacz posta
    Mój synek ślicznie wygląda w wielo, ale rzadko zakładam mu je na wyjścia - tylko wtedy, kiedy wiem, że wrócimy bez potrzeby zmieniania. Zatem - do naszej przychodni tak, ale do szpitalnej poradni na drugim końcu miasta już nie. Nie wstydzę się wielopieluchowania, ale smrodku zużytego wkładu już tak, a nie znalazłam jeszcze worka, w którym by tego nie było czuć - jeśli któraś z Was ma do sprzedania, to jestem chętna, bo przerabiałam już PULowy worek pupusa - i 1:0 dla pieluch Juliana.
    hmm zdjęta z pupci pieluszka ci śmierdzi? może czas wkłady lepiej doczyścić

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinga89 Zobacz posta
    hmm zdjęta z pupci pieluszka ci śmierdzi? może czas wkłady lepiej doczyścić
    To ja już nie wiem, co robię źle, wkłady porządnie prane, wirowane, kwaskowane, odtłuszczane przynajmniej raz w miesiącu... trzymają jak stal, ale po 2,5-3h na pupie czuć je niestety. Zwykle zmieniam co 2h, a wiadro trzymam na balkonie:/
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Domyślnie

To ja już nie wiem, co robię źle, wkłady porządnie prane, wirowane, kwaskowane, odtłuszczane przynajmniej raz w miesiącu... trzymają jak stal, ale po 2,5-3h na pupie czuć je niestety. Zwykle zmieniam co 2h, a wiadro trzymam na balkonie:/
    zapaszków nie było jak był tylko na cycu, potem też nam się pojawiło.też nie wiem co źle robiłam. zrezygnowałam z kieszonek na rzecz formowanek.jestem zdowolona, jakoś łatwiej mi doprać i utrzymać w dobrej kondycji formowanki

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

Ediczek nam nawet formowanki po całej nocy na pupie nie śmierdzą, dopiero w wiaderku zaczynają "pachnieć". może faktycznie następne zębole idą?

Domyślnie

oj u nas jeszcze nie ma zęba a tu za moment rok stuknie. tak czy inaczej wolimy formowanki mam 2 kieszonki zostawione , na wyjścia na wszelki wypadek gdyby formowanka przeciekła albo coś... naprawdę nie wiem co z nimi źle robiłam ale po nocy była miazga... teraz formowanka i polar na noc i jest naprawdę ok, starszemu wystarcza sama formowanka na noc(podkład pod tyłek w razie przecieku)a i pupa bardzie oddyca niz w pulu

Domyślnie

a i jeszcze dodam ze tak raz na trzy tygodnie je czyściłam ,więc na pawdę dbałam by się tam nic nie odkładało.natomiast biorę pod uwagę że starszemu szły wtedy zęby.teraz drugi niebawem zacznie ten etap.zobaczymy...

Chustonoszka Awatar PostBlue
    Miejscowość
    Augustów

Domyślnie

Od kiedy używam wielorazówek suszarka przywędrowała do salonu - bezczelnie się lansuję. Są piękne, kolorowe, już nie mogę doczekać się lata!

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam po prostu woreczek strunowy. Nie PUL tylko plastikowy. Daje radę

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mnie też ostatnio pieluszki smierdzą, pomimo odtłuszczania i moczenia w napiszreszu co ok. 2 tygodnie. No ale Młodemu idą zęby, więc pewnie dla tego.

Chustonoszka

Domyślnie

lato, to mój ulubiony czas na lansowans w wielorazówkach Zawsze zakładałam dziecku najbardziej kolorowe i wesołe otulacze i zawsze znalazła się jakaś mama, która zainteresowała się, to moje dziecię ma na pupie. A ponieważ uwielbiam opowiadać o wielo i zarażać tym kolejne mamy, to mi to odpowiadało. I tak trzeba, żeby inne mamy zobaczyły, że jest coś takiego jak pieluszka wielorazowa, i że noszą ją dzieci zwykłych normalnych mam. Najczęściej te mamy gdzieś kiedyś słyszały, ale nigdy nie widziały lub nawet nigdy o nich nie słyszały!
    A do lekarza obowiązkowo, ich też trzeba edukować i uświadamiać. Jak przyjdzie do nich mama z dzieckiem z mega odparzeniami, to powinni takiej mamie podsunąć pomysł z pieluszkami wielo.
    Ostatnio edytowane przez klucha ; 11-02-2015 o 09:21

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ismeril84 Zobacz posta
    Mnie też ostatnio pieluszki smierdzą, pomimo odtłuszczania i moczenia w napiszreszu co ok. 2 tygodnie. No ale Młodemu idą zęby, więc pewnie dla tego.
    zrób stripping, zwłaszcza wkładom, czyni cuda i zmiękcza dodatkowo

Uprawnienia umieszczania postów