Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

ja to się wstydzę, że przy starszym dziecku pampków używałam. ale wtedy o wielo nie słyszałam, a o szkodliwości pampersów nie wiedziałam. Używam teraz wielo u młodszego syna, od 2 tygodnia życia (pierwsze 2 tygodnie na jednorazowych eko) i wcale się tego nie wstydzę, no bo czego? zapewniam dziecku zdrowe wychowanie, robię ukłon w stronę planety a do tego mogę oko nacieszyć pięknymi wzorami i kolorami w lato n ie mam zamiaru zakrywac wielo zbędnymi ubrankami - IMO nawet jednolity Flip o wiele lepiej na pupie wygląda niż foliowy pampek. a że pupcia u dziecka większa w wielo - mnie to nie przeszadza, a nawet sie podoba taki słodki kuperek do lekarza i na dłuższe wyjścia mamy póki co jednorazówki eko, ale to ze względu na częste kupy - praktyczniej zwinąć i wyrzucić jednorazówkę niż zaprać pieluchę w przychodni. Ale jak tylko częstotliwość kup się zmniejszy i przyjdą ciepłe miesiące to będziemy się lansować w wielo
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chustofanka Awatar vika
    Miejscowość
    Bełchatów

Domyślnie

A ja łapię się na tym,że zakładam małej te mniej lubiane pieluszki a te które kocham odkładam i odkładam no szok szkoda mi pieluszek bo takie śliczne DOBRZE,ŻE W PORe TO ZAUWAŻYŁAM czego tu się wstydzić??? prawdę mówiąc takie wielo nie jest tańsze od jednorazówek...ale zdrowsze....starszą córe w 2001 pieluchowałam tetrą+certką i jestem z tego dumna

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vika Zobacz posta
    starszą córe w 2001 pieluchowałam tetrą+certką i jestem z tego dumna
    brawo

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Ja się wstydzę pampków, a zakładam na wyjścia. Jak muszę zmienić pieluchę poza domem, to kryję się, żeby nie było widać, że to jednorazówka, fuj No i wstydzę się, że przy pierwszym dziecku nie dałam rady ogarnąć tematu wielo, a tyyyyle miałam czasu, gupia ja Teraz jestem z siebie dumna i nie mogę doczekać się lata, kiedy puszczę kolorową dupinkę w samej pieluszce, pampki są takie brzydkie. Koleżanka, która rodzi w marcu już zaszczepiona ideą, szaleje i kupuje masę wielo, a druga, rodząca w kwietniu puka się w głowę, że zdurniałam już całkiem z tymi chustami, pieluchami, rodzeniem sn po cc, kp i blw
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

O, ja to jestem bardzo dumna z używania wielo. Przede wszystkim zachwalając wielorazówki lubię podkreślać, że od sierpnia nie kupiliśmy żadnego opakowania jednorazówek i pobieżnie liczę jaka to oszczędność. Nie wspominam, że wcale nie oszczędziliśmy kasy, bo ciągle coś kupuję na bazarku.

Moim rodzicom podobają się nasze wielo i często opowiadają swoim znajomym, jak to używamy "kolorowych majteczek, które się pierze".
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krypto Zobacz posta
    Przede wszystkim zachwalając wielorazówki lubię podkreślać, że od sierpnia nie kupiliśmy żadnego opakowania jednorazówek i pobieżnie liczę jaka to oszczędność. Nie wspominam, że wcale nie oszczędziliśmy kasy, bo ciągle coś kupuję na bazarku.

.
    bazarek się w koszty nie wlicza
    ja niestety pampki kupuje na noce :/

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vika Zobacz posta
    A ja łapię się na tym,że zakładam małej te mniej lubiane pieluszki a te które kocham odkładam i odkładam no szok szkoda mi pieluszek bo takie śliczne DOBRZE,ŻE W PORe TO ZAUWAŻYŁAM czego tu się wstydzić??? prawdę mówiąc takie wielo nie jest tańsze od jednorazówek...ale zdrowsze....starszą córe w 2001 pieluchowałam tetrą+certką i jestem z tego dumna
    Widzę vika, ze się wkręciłaś w wielo i trafiłaś na forum z majowych mamusi Witam

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustofanka Awatar vika
    Miejscowość
    Bełchatów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marynarka Zobacz posta
    Widzę vika, ze się wkręciłaś w wielo i trafiłaś na forum z majowych mamusi Witam
    WITAM,WITAM
    MARYNARKA
    oj wkręciłam się i to jak no i w forum też ,można tu znależć mnóstwo tematów dla siebie

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

Dziś Lala ubrana w sukieneczkę do kościoła i pierwszy raz przyszło jej do głowy żeby ową sukieneczkę podnieść.. Ale ahh jak to ładnie jak na pupce był flip lovelance a nie jakaś chemia
    Moje dwa szczęścia

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Moja córka w tamte lato paradowała w pieluszce krówce Blueberry i bluzeczce. Koleżanka zdziwiła sie , myśłała, ze teraz takie pampersy w krówki robią teraz. Uwielbiam jeszcze małą w pieluszce jeansowej - super wygląda i jeszcze od Tysiuli ze spódniczką . Sezon sie zaczyna. Czas pokazywac pieluszki
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Tylko dlatego, że dzieciaczki tak fajnie wyglądają w samej pieluszce i bluzeczce żałuję, że Fabio już odpieluchowany..
    Ale za chwilę będę miała drugiego do pieluchowania
    To tak OTem, a w temacie, to nie, nie wstydzę się używania wielo, a wręcz przeciwnie, drażni nas, mnie i męża, jak dziecku wystają papierowe majty ze spodenek.. Ale to już chyba zboczenie

Uprawnienia umieszczania postów