Ja tam lubię jak się pytają, tłumaczę i zachęcam by o tym poczytali itd. Wiele moich znajomych się dziwiło,a potem same zaczęły wielopieluchować![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
A ja się chwalę wieloZanim się Gosia urodziła, to jak koleżanki przychodziły, to pieluszki wielo oglądałyśmy razem z ciuszkami (jestem pierwsza dzieciowa w towarzystwie)
W lecie na upały śliczna wielo + sukieneczka i był lansik
Ale że jest jeszcze malutka i nawet nie siedzi, to wolałam body na co dzień (nie cierpię podwiniętych koszulek), więc pielucha przynajmniej w części schowana... Pampersy są bleee...
Moja duma z używania wielo poszła o tyle dalej,że przekabacilam moją psiapsiółkę i ona synkowi też po domu wielo ubiera(szkoda,że tylko po domu ale i stosik nie wielki)a druga stwierdziła,że jeśli zdecyduje się na drugie dziecko to na pewno będzie je wielopieluchować,jak zobaczyła te śliczne wzorki i poznała ogólne zasady używania i prania to nic innego nie widzi.Do tego jest krawcową co ułatwi jej tylko życie nie wyda tyle na stosik
.
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
Ja sie nigdy nie wstydzilam, jedyne co to raczej sie nie przyznawalam, ze niektore moje pieluszki byly uzywane. A teraz jedna z moich siostr tez chce uzywac wielorazowek, co uwazam za sukces, bo jedna byla zupelnie tym nie zainteresowana. Szkoda, ze nie odkrylam ich przy pierwszym dziecku.
a czego mam sie wstydzic???? nie bardzo rozumiem!
U mnie obydwoje byli/sa na wielo jak jest/bylo cieplo to zakladam tylko koszulke i pieluche, jak chlodniej to getry do tego i juz.
Nie bardzo rozumiem dlaczego mialabym zakladac chemicznego pampersa zeby ludzie sie nie pytali?! przeciez ja tego nie zakladam dla ludzi tylko dla dobra dziecka, srodowiska no i dla siebie
A ze ludzie pytaj - no to co. poprostu nie znaja takich pileuch wiec odpowiadam i pokazuje i juz.
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"