Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Mnie się zawsze pytają, po co mu na pampersa ubieram takie dziwne majtki
    A ja właśnie dlatego czasem zakładam jednorazową jak gdzieś wychodzimy - dla świętego spokoju i uniknięcia tych ciągłych pytań 'a czemu takie a nie pampersy? a ty to pierzesz? a chce ci się? a po co?'

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja tam lubię jak się pytają, tłumaczę i zachęcam by o tym poczytali itd. Wiele moich znajomych się dziwiło,a potem same zaczęły wielopieluchować
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

widać pałasz większą miłością do ludzi i masz więcej cierpliwości

Ja chętnie opowiadam jak widzę pozytywne zainteresowanie (a nie na zasadzie czemu ja tak krzywdzę to dziecko i siebie - bo niestety takie reakcje też mi się zdarzały)

Chusteryczka Awatar aniamakrela11
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A ja się chwalę wielo Zanim się Gosia urodziła, to jak koleżanki przychodziły, to pieluszki wielo oglądałyśmy razem z ciuszkami (jestem pierwsza dzieciowa w towarzystwie) W lecie na upały śliczna wielo + sukieneczka i był lansik Ale że jest jeszcze malutka i nawet nie siedzi, to wolałam body na co dzień (nie cierpię podwiniętych koszulek), więc pielucha przynajmniej w części schowana... Pampersy są bleee...
    Gosia 31.05.2013 Jaś 10.02.2015 Przemek 11.2016
    Marysia [*] 12.2017 Ktoś 12.2018

Chustofanka

Domyślnie

Moja duma z używania wielo poszła o tyle dalej,że przekabacilam moją psiapsiółkę i ona synkowi też po domu wielo ubiera(szkoda,że tylko po domu ale i stosik nie wielki)a druga stwierdziła,że jeśli zdecyduje się na drugie dziecko to na pewno będzie je wielopieluchować,jak zobaczyła te śliczne wzorki i poznała ogólne zasady używania i prania to nic innego nie widzi.Do tego jest krawcową co ułatwi jej tylko życie nie wyda tyle na stosik.
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin/Londyn

Domyślnie

Ja sie nigdy nie wstydzilam, jedyne co to raczej sie nie przyznawalam, ze niektore moje pieluszki byly uzywane. A teraz jedna z moich siostr tez chce uzywac wielorazowek, co uwazam za sukces, bo jedna byla zupelnie tym nie zainteresowana. Szkoda, ze nie odkrylam ich przy pierwszym dziecku.

Domyślnie

a czego mam sie wstydzic???? nie bardzo rozumiem!

U mnie obydwoje byli/sa na wielo jak jest/bylo cieplo to zakladam tylko koszulke i pieluche, jak chlodniej to getry do tego i juz.

Nie bardzo rozumiem dlaczego mialabym zakladac chemicznego pampersa zeby ludzie sie nie pytali?! przeciez ja tego nie zakladam dla ludzi tylko dla dobra dziecka, srodowiska no i dla siebie

A ze ludzie pytaj - no to co. poprostu nie znaja takich pileuch wiec odpowiadam i pokazuje i juz.
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Uprawnienia umieszczania postów