Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar mama_maleństwa
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    pieluszka niby to część bielizny
    w sumie małemu dziecku wszystko wypada
    To mój koszmar dzieciństwa, zdjęcia mnie kilkuletniej w obskurnych rajkach bez spódniczki, bo zdjęta gdzieś dla wygody, albo żeby się nie zbrudziła...w sumie nie wiem jakie były motywacje, żeby dziecko w prześwitujących rajtuzach z dwiema wyciągniętymi na tyłku krechami latało...
    Obecnie wielo są śliczne, ale dla mnie to bielizna i poza własnym ogródkiem tak małej nie pokazuję. Zresztą dla mnie obecnie najwygodniejszym rozwiązaniem są wszelkiego rodzaju rampersy, więc mamy najczęściej koszulkę+spodenki 2 w 1 i pieluchy nie widać.

Chustofanka

Domyślnie

Od kiedy pieluchuję wielo nie wstydziłam się traktowałam je jako fikuśne spodenki i wozilam małego w koszulce i kieszonce odparzeń nie miał nigdy od kiedy jest w wielo ja nie wiem co to krem do pupy.Za to rozbrajały mnie teksty fanatyczek pampersowych,że w tetrze gorąco dziecko się parzy jak sie może parzyć w czystej bawełnie?! To jak teraz wyskoczę z wełniakiem na pieluszce to dopiero bedzie, bo niektórym wełna kojarzy się z ciepłym swetrem na zimę który ma grzać a o swobodnej cyrkulacji powietrza nikt nie słyszał bo po co?Drażni mnie ignorancja nie chcesz nie używaj wielo...nikt nie zmusza i nie narzuca ale nie krytykuj tego o czym pojęcia nie masz!!!!Nie mogę doczekać się lata bo mały znowu bedzie śmigał w kieszonce z samochodami czy piłkami a pamkowym mamusiom szczeny będą opadać.Młodsza córcia była na jednorazówkach używałam DADA,do dziś awaryjnie się nimi posiłkuję,nie wyczułam nigdy dziwnych zapachów,jednak na jednorazówkę córci zawsze majtusie ubierałam a tu nie musze i nie chce i nie mam zamiaru!!!!!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez *LOLA* Zobacz posta
    Od kiedy pieluchuję wielo nie wstydziłam się traktowałam je jako fikuśne spodenki i wozilam małego w koszulce i kieszonce odparzeń nie miał nigdy od kiedy jest w wielo ja nie wiem co to krem do pupy.Za to rozbrajały mnie teksty fanatyczek pampersowych,że w tetrze gorąco dziecko się parzy jak sie może parzyć w czystej bawełnie?! To jak teraz wyskoczę z wełniakiem na pieluszce to dopiero bedzie, bo niektórym wełna kojarzy się z ciepłym swetrem na zimę który ma grzać a o swobodnej cyrkulacji powietrza nikt nie słyszał bo po co?Drażni mnie ignorancja nie chcesz nie używaj wielo...nikt nie zmusza i nie narzuca ale nie krytykuj tego o czym pojęcia nie masz!!!!Nie mogę doczekać się lata bo mały znowu bedzie śmigał w kieszonce z samochodami czy piłkami a pamkowym mamusiom szczeny będą opadać.Młodsza córcia była na jednorazówkach używałam DADA,do dziś awaryjnie się nimi posiłkuję,nie wyczułam nigdy dziwnych zapachów,jednak na jednorazówkę córci zawsze majtusie ubierałam a tu nie musze i nie chce i nie mam zamiaru!!!!!
    rany, ależ się ekscytujesz

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Nie, nie wstydzimy się, ani ja ani mój M.
    Co do chodzenia w samej pieluszce czy w spodenkach to wydaje mi się osobnym tematem i niekoniecznie związanym ze wstydem.
    Latem mój Misiek był mały, więc w chuście czy gondoli był w samej pieluszce, ew pieluszka i koszulka.
    Nadchodzące lato to będzie już Misiek ganiający. I moje założenie teoretyczne na razie jest takie, że w ogródku, na plaży, na działce itp będzie w samej pieluszce. Natomiast na placu zabaw, na zakupach itp w spodenkach.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustomanka

Domyślnie

My się też nie wstydzimy - przecież one są takie śliczne! Nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby się wstydzić...

Ale czasem do lekarza chodzimy w pampku - żeby uniknąć tłumaczenia wszystkim na około co to, po co i dlaczego...
    Bylam: ulisia

dianek
    Guest

Domyślnie

wstydzimy?
    my wielo eksponujemy
    i robimy furorę

mamy w żłobku już dopytują :] kieszonka z piłkami i Dewisiowe ognie królują

a jak będzie lato to już w ogóle
    obie panie żłobkowe nie mają dzieci - nie znały wcześniej wielo, na początku było im trudno z regulacją - teraz są zachwycone! dopytują coraz więcej co i jak z tym się robi, jakie są rodzaje itd - już widzę, że ich dzieciaki na wielo będą

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dianek Zobacz posta
    wstydzimy?
    my wielo eksponujemy
    i robimy furorę

mamy w żłobku już dopytują :] kieszonka z piłkami i Dewisiowe ognie królują

a jak będzie lato to już w ogóle
    obie panie żłobkowe nie mają dzieci - nie znały wcześniej wielo, na początku było im trudno z regulacją - teraz są zachwycone! dopytują coraz więcej co i jak z tym się robi, jakie są rodzaje itd - już widzę, że ich dzieciaki na wielo będą
    ach urosłam aż z dumy , dzięki kochana , cieszę się bardzo bardzo że wam się podobają .... i super się noszą ....dałaś mi kopa motywacji do dalszego szycia....wielkie dzięki
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chustonoszka

Domyślnie

My wielo uważamy za super sprawę i świadomy wybór . Są tak śliczne, że ciężko się ich wstydzić. Bardzo podobają mi się dzieciaczki w koszulkach i pieluszkach wielo I tak też pewnie będę córę w lato ubierać, żeby jej dodatkowymi ciuchami bez sensu nie grzać

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

od sierpnia duzo sie zmienilo i dolaczylam do grona uzytkownikow (raczej pakowaczy w) wielo. Zlapalam sie na tym, ze wybieram kieszonki z wzorkami. Ostatnio moglam miec dwie kolejne, ale biale, wiec nie wzielam Czekam na wiosne by moc pokazywac kolorowa pupke, moja cora bedzie czesciej chodzila w sukienkach Ze ja nie pomyslalm o getrach Czy to jakies specjalne maja byc? Z uwagi na niskie temp. zakladam rajty i dresy... Nic nie widac i dostac sie trudniej.
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chusteryczka Awatar ewula
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Adam też na wielo od sierpnia i od razu jak tylko pogoda pozwalała, to ubierałam go w samą pieluchę i koszulkę (wcześniej jednorazówki zawsze chowałam, bo się nie prezentowały )
    Jak kupuję to też patrzę na wzory, a jednobarwne omijam, tylko otulacze mam gładkie, bo innych nie było do wyboru
    Adaś - 22.IV.2012 i Ania - 08.III.2014

Uprawnienia umieszczania postów