Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fabisia Zobacz posta
    Nie wstydzę się, ale zrobiło mi sie dziwnie, gdy znajoma, zauważywszy formowankę na pupie synka, zrobiła wielkie oczy i spytała, czy mamy problemy finansowe
    No właśnie moi znajomi też się na to dziwnie patrzą, już wyobrażam sobie te ich rozmowy, że nas nie stać na pampery..mówią, że są ładne, ale używać nie chcą no bo przecież są STOOOOOSY prania, tyle przy nich roboty hehe tak nie w temacie miałam okazje ostatnio użyć przez kilka dni z okazji wyjazdu ekologicznych jednorazówek, owszem są fajne, lepsze niż zwykłe pampery, ale z miłością powróciłam do wielo tego prania nawet by mi brakowało. Co do wstydu to na początku głupio się czułam u lekarza, odkąd używam wielo nie kupuje zwykłych pamperów, więc wyjścia nie miałam, ale nikt na to uwagi nawet nie zwrócił, aktualnie byłam już kilka razy, nikogo to już chyba nie dziwi co do noszenia to wolę zakładać jakieś krótkie spodenki - spódniczkę, jak jest bardzo gorąco to zakładam tetrę i wełniaka od magnolii, też fajnie wygląda.
    Ostatnio edytowane przez Tamarin ; 05-08-2012 o 13:12

Chustomanka
    Miejscowość
    już nie Gdańsk

Domyślnie

Nie wstydzę się wielo, w zeszłym roku kiedy moja córka była w czasie odpieluchowania zakładałam jej na plac zabaw formowankę i wełniaka MaM, a teraz synkowi zakładam koszulkę lub body i kieszonkę/AIO

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja jak większość- uwielbiam kolorowe pupki w wielo, nawet w zimie wkładałam wielo i bluzeczkę plus getry. Teraz z powodu trudnych warunków mieszkaniowych przeszliśmy na chwilę (mam nadzieję!) na jednorazówki i do sukienek zakładam majteczki na pieluchę, bo to dla mnie fatalnie wyglàda...

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też ubierałam Krzyśka w getry zimą, pieluchy nie zakrywałam. Był na EC, więc musiałam mieć łatwy dostęp.
    Latem bardzo często w samych formowankach chodził.
    A w kwestii problemów finansowych to co komu do tego? Ja wręcz chwaliłam się własnoręcznie uszytymi pieluchami i mówiłam, że to bardzo ekonomiczne rozwiązanie.

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    A w kwestii problemów finansowych to co komu do tego?

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mnie wielo zauroczyły przede wszystkim wyglądem, więc nie wstydzę się tego, że bywały widoczne. Bywały, bo od kilku miesięcy niestety moje dziecko ściąga pieluszkę, rozpina i napy, i rzepy, pieluszek na zamek szyfrowy jeszcze nie wymyślono, i niestety muszę na te śliczne pieluszki wkładać spodenki. Niestety panna potrafi rozpiąć tez pieluszkę zabezpieczoną spodenkami
    Ratujemy się majtkami od sylviontka, które też są śliczne, no i puszczam pannę po domu z gołą pupą, a nuż się odpieluchuje
    Pola 2011

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Na wstyd bym nie wpadla

ale zakladam / zakładalam i starszemu dosc czesto jakies spodenki - dzis np mlody byl w amsterdamie z tetra i szural tym po trawie - az tak upalnie nie bylo, mial koszulkę i spodenki, ktore od razu trafily do prania, otulacz caly i zdrowy pracuje dalej
    w takie cieple dni zakladalam tez cos do nosidla - na getry za cieplo, a starszakowi jeszcze w ubieglym roku jak nosil pieluszkę na wyjscia, cos zalozyc musialam, bo sobie obcierał od nosidla nozki
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Uprawnienia umieszczania postów