Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Kiedy nosiłam Ulę w chuście, zawsze czułam się bardziej winna, jeśli płakała przy wielo występowało podobne zjawisko- przesikana wielo była dla mnie nieco bardziej frustrująca, niż przesikany pampers: tak, jakby pampka nie dało się przesikać, a w wózkach dzieci nie płakały.
    Wstydzić się nie wstydziłam, ale czułam- może irracjonalnie - większy niepokój i chyba większą odpowiedzialność.

Chustofanka Awatar JagodowaMama
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

My się nie wstydzimy, ale jak zdarzy się przeciek to też czuję pewien dyskomfort psychiczny. Nasza pediatra i pielęgniarki w przychodni są zachwycone. Witają nas "O te ładne pieluszki idą". W poczekalni muszę instruować personel najpierw co i jak z chustą a potem z pieluszkami-ale to jest miłe.
    Dwie znajome jednak wzięły mnie za wariatkę, jak powiedziałam, że używamy pieluszek wielorazowych-trudno, nie przejmuję się. Większość ludzi jest temu przychylna. W sumie to mój/nasz wybór i nikomu nic do tego

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kofeina Zobacz posta
    Kiedy nosiłam Ulę w chuście, zawsze czułam się bardziej winna, jeśli płakała przy wielo występowało podobne zjawisko- przesikana wielo była dla mnie nieco bardziej frustrująca, niż przesikany pampers: tak, jakby pampka nie dało się przesikać, a w wózkach dzieci nie płakały.
    Wstydzić się nie wstydziłam, ale czułam- może irracjonalnie - większy niepokój i chyba większą odpowiedzialność.
    Tu sie podpisze obiema rekami szczegolnie jak pupka troche zaczerwieniona i zmieniam przy tesciowej, to odczuwam frustracje,ze tak zachwalamy,a pupa jednak czerwona.. co zdaza sie po radioaktywnej kupie nie wylapanej nad sedesem

A w przychodni mialam troche obawy jak szlismy,nie wiem dlaczego,ale mialam. Na szczescie nie mielismy w domu zadnych jednorazowek,a kupowac cale opakowanie dla dwoch pieluch to calkowicie bez sensu. Ale w sumie to nawet nie zauwazono albo zauwazono i nie wzbudzily zainteresowania

Uwielbiam lato! Sliczna pieluszka na pupce i koszulka, i caly niepowtarzalny stroj gotowy
    Gad 2011

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Miss kumcio, 2 jednorazówki można kupic w rossmannie albo na sztuki w chyba każdej aptece markowe pampersa (u nas były po 1,20/szt.)
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Miss kumcio, 2 jednorazówki można kupic w rossmannie albo na sztuki w chyba każdej aptece markowe pampersa (u nas były po 1,20/szt.)
    oj,nie wiedziałam nawet ale może to i lepiej,że nie byłam uświadomiona u nas wielo rządzą rano,w południe, wieczorem, w nocy, na spacerze, w podróży, u lekarza, na basenie..
    Gad 2011

Chustofanka

Domyślnie

Ja trzecie dziecko pieluchuje wielorazowo i raczej jestem z tego dumna. Przy ostatnim dziecku, kuzynka męża zapytala, czy już mi przeszlo z tą ekologią, a ja jej mówię, ze wręcz przeciwnie, wkurzam się jak mam jednorazówki kupować, szkoda mi kasy na nie, skoro mozna sobie ładną wielorazową kupić . Podsumowując, jestem dumna i tez czekam na ciepło, zeby pieluszki pokazywać, tylko muszę sobie dokupić jakies ladniejsze jeszcze, bo część tych, co mam od początku, już są mocno podniszczone, nie ma co ich pokazywać i na nie to po prostu spodenki zakładam
    Ania - żona i matka trójeczki rozrabiaków

Chustofanka Awatar Anushka
    Miejscowość
    śląskie

Domyślnie

U nas rodzina i znajomi wiedzą, że pieluchujemy wielorazówkami. Nie wstydzimy się. Ale jak idę do kogoś pierwszy raz z wielo, to zakładamy najpiękniejsze egzemplarze. Bo lubię ten zachwyt jaki zazwyczaj wzbudzają swoimi walorami estetycznymi Jeśli chodzi o ekonomię czy ekologię, to ludzie lubią się o to spierać i nie zawsze dadzą przekonać, ale urody wielo odmówić po prostu nie można....

Chustofanka Awatar gabinia
    Miejscowość
    Z-G

Domyślnie

moje otoczenie reaguje róznie , najczęściej pytają czy mam czas przy 4-ce jeszcze bawic sie w pieluchy

latem zakładałam koszulkę i chinkę - bo innych nie mam )

też śmigamy wszędzie i do lekarza i do znajomych... nie mam problemu

szkoda ze dopiero teraz je odkryłam...
    P. 23.08.2001 O. 25.05.2003 I. 07.11.2005 B. 18.08.2011 02.12.2016

Uprawnienia umieszczania postów