Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar aptonia
    Miejscowość
    Warszawa - Gocław

Domyślnie

A ja się nie wstydzę... wręcz przeciwnie.... Przebieram małego tak żeby ktoś ukradkiem chociaż zwrócił uwagę.... Latem jeździł w wełnianych gatkach to tylko rzucałam formułkę na temat wełny i bambusa. Ludzie przytakiwali tylko a ja z uśmiechem na twarzy mówiłam ....No wiesz na starość po prostu zwariowałam ....
    Pytania i gadki się kończyły

Przesikanych spodni też się nie wstydzę.... to trochę jak ulewanie lub lekki haft.... dzieciom się zdarza
    Ostatnio edytowane przez aptonia ; 06-09-2013 o 21:01

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

A mnie ostatnio starsza pani zapytała w windzie "To pani używa pieluszek tetrowych?" "Tak, ja" "Oj jak dobrze! Widziałam suszące się na balkonie i zastawiałam się kto to.Nie wiedzialam, że są jeszcze takie nietypowe mamy. Jak dobrze... .."
    Było mi tak miło.

Chustonoszka

Domyślnie

Nie wstydzę się wielo ale też nie edukuję odnośnie zalet. Uważana jestem za dziwaka bo noszę dziecko w "szmacie" do tego wielorazówki więc Afryka i średniowiecze dla wygodnych jednorazówkowych mam . Wychodząc z wizyta wybieram ładniejsze wzory kieszonek więc większość raczej się zachwyca. Pediatra widząc wielorazówki i po informacji co to powiedziała do synka "Rodzice to muszą Cię bardzo kochać", było mi miło. Dla większości zachwycających się cena nawet chinek wydaje się zaporowa gdyż wydanie na raz kasy na 15 pieluch plus wkłady, koszty wysyłki (brak sklepów stacjonarnych) na raz wydaje się ogromna.

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Dziewczyny, wy się dziwicie jak matki mogą trzymać w pampie 5 h a ja słyszałam o takich co z oszczędności potrafiły je ruszyć i zakładać drugi raz. Wtedy to musiał być żal, że kupa poszła :O

Próbowałam kumpelę zachęcić do wielo i jak jej pokazywałam to była zachwycona i że o jak fajne, przecie to jak pamper i takie ładne a i taniej wychodzi. Ostatecznie stwierdziła, że to jednak nie takie tajne bo za często trzeba przewijać. Częściej niż raz na pół dnia...

Chustomanka Awatar Kinyya

Domyślnie

Fakt, że pampersy są "pewniejsze" przy dłuższym nie przewijaniu, ale ja sobie nie wyobrażam tak na co dzień trzymać maluszka w pieluszce z jakimś sztucznym klejącym żelem (normalnie w ostatnio kupionych to aż na zewnątrz siusiaka klei) więcej niż konieczne minimum! A stosuję je praktycznie wyłącznie na spacery z babcią/dziadkiem (oj, babcia potrafi wrócić za 4h), na dłuższe wyjścia czy moje wyjścia, kiedy babci nie chcę angażować w wielopieluchowanie, póki mały nie komunikuje swoich potrzeb (czego będę starać się go nauczyć) i może biedaczka nie wiedzieć, że czasem nawet po pół godzinie pieluszka zasikana, a czasem dziecko nie sika przez 3 nawet

Cytat Zamieszczone przez guesy Zobacz posta
    Dziewczyny, wy się dziwicie jak matki mogą trzymać w pampie 5 h a ja słyszałam o takich co z oszczędności potrafiły je ruszyć i zakładać drugi raz. Wtedy to musiał być żal, że kupa poszła :O

Próbowałam kumpelę zachęcić do wielo i jak jej pokazywałam to była zachwycona i że o jak fajne, przecie to jak pamper i takie ładne a i taniej wychodzi. Ostatecznie stwierdziła, że to jednak nie takie tajne bo za często trzeba przewijać. Częściej niż raz na pół dnia...

Chusteryczka Awatar guesy

Domyślnie

Też się wspomagam pamperami i nie uważam ich za jakieś straszliwe zuo ale też nie chciałabym chodzić ze dwa lata non stop w foliowej podpasce a i chciałabym doczekać się wnuków dlatego ubieram mojemu małemu wielo. Jak już zakładami pampy to staram się zmieniać jak najczęściej taka jestem bogata i rozrzutna No i tak przez to uchodzę za dziwaczkę bo przesadzam i wymyślam a jak się pochwaliłam wielo to już w ogóle. Że nie wspomnę co było na wiosce jak wyszłam z małym w chuście...tak, mieszkam w Polsce i wcale nie w jakiejś strasznej dziurze. Ale żeby nie wiało tragizmem- nie wstydzę się wielo, zachwalam na około, pozytywne reakcje też są i to często

A i tez zauważyłam to klejenie sikora w niektórych pampach :-\

Chustomanka Awatar Madzia_180
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

ja w pierwszym używałam jednorazówek, teraz tak samo będą to jakieś pampersiaczki, ale fakt faktem z chęcią przerzucę się na wielorazówki, ale jak Młody będzie miał ok. roku. Przyznam się bez bicia, ze mnie to taki leniuch ale jak widziałam kolorki i wzorki wielorazówek, to raczej nie ma czego się wstydzić, a wręcz przeciwnie.... ja Was podziwiam
    Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madzia_180 Zobacz posta
    ja w pierwszym używałam jednorazówek, teraz tak samo będą to jakieś pampersiaczki, ale fakt faktem z chęcią przerzucę się na wielorazówki, ale jak Młody będzie miał ok. roku. Przyznam się bez bicia, ze mnie to taki leniuch ale jak widziałam kolorki i wzorki wielorazówek, to raczej nie ma czego się wstydzić, a wręcz przeciwnie.... ja Was podziwiam
    możesz się przerzucić w każdej chwili na system mieszany. Zwłaszcza jeśli dziecko robi kupy o określony porach to do dzieła! To zależy co ciebie hamuje przed wcześniejszym pieluchowaniem
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar Madzia_180
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

zapewne tak, ale to stopniowo. Dobrze, że jest teraz roczny macierzyński i dzięki temu pieluchy wielorazowe będę używać, ale póki co czekamy na kwiecień
    Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

ja to się wstydzę, że przy starszym dziecku pampków używałam. ale wtedy o wielo nie słyszałam, a o szkodliwości pampersów nie wiedziałam. Używam teraz wielo u młodszego syna, od 2 tygodnia życia (pierwsze 2 tygodnie na jednorazowych eko) i wcale się tego nie wstydzę, no bo czego? zapewniam dziecku zdrowe wychowanie, robię ukłon w stronę planety a do tego mogę oko nacieszyć pięknymi wzorami i kolorami w lato n ie mam zamiaru zakrywac wielo zbędnymi ubrankami - IMO nawet jednolity Flip o wiele lepiej na pupie wygląda niż foliowy pampek. a że pupcia u dziecka większa w wielo - mnie to nie przeszadza, a nawet sie podoba taki słodki kuperek do lekarza i na dłuższe wyjścia mamy póki co jednorazówki eko, ale to ze względu na częste kupy - praktyczniej zwinąć i wyrzucić jednorazówkę niż zaprać pieluchę w przychodni. Ale jak tylko częstotliwość kup się zmniejszy i przyjdą ciepłe miesiące to będziemy się lansować w wielo
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Tak mnie naszło pytanie: wstydzicie sie używania wielorazówek? My raczej jesteśmy dumni, wszędzie w nich chodzimy, do lekarza również. I na basen. Ale głupio mi zakładać samą pieluchę i nie zakładać krótkich spodenek na lato. A może powinnam dać sobie spokój?
    nie wstydzę się nic a nic. w głębi duszy jestem z siebie dumna, że mając na uwadze wszystkie okoliczności (o których nie będę się tu rozpisywać), udało mi się przejść z pampków na wielo (choć dopiero w 10. msc).
    pieluszki z dumą obnoszę, a do lekarza czy znajomych to już specjalnie zakładam takie "naj naj", żeby oko cieszyły nie tylko moje. i zawsze wzbudzają zachwyt.
    nie mogę się doczekać lata, żeby dziecię ganiało w samych pieluszkach, choć trochę się obawiam, czy od ciągłego wycierania pupiny o ziemię/wózek/ławkę itd nie zniszczy się PUL z zewnątrz.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chusteryczka Awatar Jóna
    Miejscowość
    Jastrzębie - Zdrój

Domyślnie

nigdy się nie wstydziłam i tak jak dziewczyny piszą, zawsze jak gdzieś wychodziliśmy to brałam te naj, żeby się pochwalić Teraz chwilowo tylko szafę cieszą i czekają na lepsze czasy i na kolejne pieluszkowe dzieciątko.

Chustomanka

Domyślnie

Uwielbiam jak wielo wystaje z ubranek jak zakładam małemu pampki to się tego wstydzę...

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta
    Uwielbiam jak wielo wystaje z ubranek jak zakładam małemu pampki to się tego wstydzę...
    mam to samo, wsciekam sie jak czasem zaloze jej pampersa i potem na fotce jakiejs widac :-\

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    mam to samo, wsciekam sie jak czasem zaloze jej pampersa i potem na fotce jakiejs widac :-\
    Uffff a myślałam że tylko ja tak mam

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja nie mam żadnego zdjęcia Kuby, gdzie widać pampa, bo nie nosi ich od 4go tyg życia, ale wkurzają mnie wystające pampy na pięknych, studyjnych zdjęciach dzieci moich znajomych
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    wkurzają mnie wystające pampy na pięknych, studyjnych zdjęciach dzieci moich znajomych
    Mam tak samo. To widok rownie estetyczny, jak na zdjeciu pieknej modelki w bieliznie wystajace z majtek skrzydelko podpaski

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

He he a ja widziałam wystającego pampersa na dużym bilbordzie, ale mnie to raziło.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Domyślnie

jestem dumna kiedys nie zwracałam uwagi i moj syn ma nie jedno zdjęcie gdzie pampers wystaje:/ zmieniło się wiele od tamtej pory

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zupełnie nie rozumiem jak można się wstydzić wielo. Ja je uwielbiam!

Uprawnienia umieszczania postów