Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Mikulo

Mieszany widok

mikulo Mikulo 03-08-2012, 14:29
pszczoła Ja już po. BArdzo fajna... 04-08-2012, 17:54
ewaibartek czas na mnie :) testerka to... 09-08-2012, 22:20
ewaibartek jak zmniejsza sie pieluche to... 13-08-2012, 18:33
JoShiMa Właśnie skończyłam testować... 30-08-2012, 10:13
mama lucki no to moja zaległa recenzja.... 14-09-2012, 22:21
peluche To ja dopisuję swoja... 14-09-2012, 23:14
mama lucki Tak szczerze to ważne jak... 15-09-2012, 17:10
Miśka Pieluszka bardzo mi się... 06-10-2012, 17:12
ignasiamama Pieluszka się suszy po... 22-10-2012, 18:37
zoolka Testował Franciszek wiek... 05-11-2012, 00:06
_agata89 My co prawda nie... 06-02-2013, 20:32
Agis To w końcu czas na recenzję,... 06-02-2013, 22:37
asioczka Juz po testach: pieluszka... 08-02-2013, 12:34
mamaUlki My też po testach kieszonki i... 19-02-2013, 17:09
ewaibartek nasza własna kieszonka,... 12-04-2013, 09:15
Elayla Pieluszka bardzo fajna -... 07-05-2013, 22:11
mama lucki Mysle, ze mozesz sie zdziwic.... 08-05-2013, 14:22
ewaibartek też uważam ,że starczy do... 08-05-2013, 17:30
mikulo czemu moje posty zniknęły?... 22-05-2013, 14:53
aptonia Bardzo przepraszam, że... 29-05-2013, 18:02
sweetrose I ja z małym poślizgiem ;)... 10-06-2013, 14:33
mc-dusia Czas na mnie. Tester:... 12-06-2013, 22:34
czarna_zaba Ja na szybko - mam dwie... 12-06-2013, 22:39
rodzynka007 my już po testach i mam... 20-06-2013, 23:29
kamilajka Czas na nas. Przepraszam, że... 12-07-2013, 17:30
mYSZAKNN Pieluszka testowana na mojej... 09-08-2013, 12:28
weci (próbowałam wstawić zdj ale... 07-10-2013, 01:39
    Chustonówka
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Czas na mnie.

Tester: Zuzanna, 6 miesięcy, 9 kilo, brzuszek okrągluszek, udka... sporawe

Ilość ubrań, za mała, żeby wszystko ocenić.... Przepraszam, ale kiepsko stałam z czasem w tym tygodniu i tak wyszło...

Ale do rzeczy:
    - wzór --> jak na dziewczynkę średniawy, nie kupiłabym takiego, ale nie o to chodziło w testach przynajmniej dla mnie nie był to priorytet
    - welur wewnątrz --> jak do tej pory mam większość pieluszek z polarem, polar jest milszy, ale zajmuje więcej miejsca, dlatego cieńszy welur bardzo mi się spodobał, zwłaszcza na lato
    - krój --> gdy zobaczyłam pieluszkę, to na pierwszy rzut oka stwierdziłam, że nie upchnę w nią Zuzi i że to pielucha dla mikrusów ale ku mojemu zdziwieniu Zuzię upchnęłam i to jeszcze z zapasem, pieluszka pięknie wszędzie przylegała, jest fajnie wcięta w kroku i nie sięga do pępka, co bardzo mi się podobało, udka nie były ściśnięte; widziałam też, że pieluszka nie przeszkadzała w akrobacjach podłogowych, nigdzie nie wisiała, także super!
    - wykonanie --> profesjonalka absolutna, nie ma się do czego przyczepić, widać, że masz niesamowite doświadczenie w szyciu pieluch, brawo!
    - wkład --> nie przepadam za prefoldami; mimo, że manualnie jestem dość sprawna, to trzymanie dziecka jedną ręką na przewijaku, składanie wkładu i upychanie go do kieszonki, stanowiłoby dla mnie wyzwanie na dłuższą metę; jak dla mnie wkład może dłużej schnąć, ale wolę szybko wkładane gotowce; obu wkładów nawet się nie podjęłam wkładać; chyba jestem zbyt leniwa
    - chłonność wkładu --> używałam tylko jednego, tego większego, wytrzymał poranne sikowe oblężenie, ale był już na granicy przeciekalności, rano u nas jest niezła powódź, na noc nie próbowałam
    - otwór na wkład --> podoba mi się wersja z dziurką na wkład z przodu; miałam takie sytuacje, że przy zmniejszaniu pieluchy, gdy Zuzia była mniejsza, wkład wysunął się lekko z tyłu i miałam przeciek, w wersji dziurka z przodu, nie ma możliwości wysuwania się wkładu
    - zdjęcia --> brak, nie dałam rady

Dzięki za możliwość testu

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ja na szybko - mam dwie własne AIO z wpinanym dodatkowym wkładem (jedną wygrałam)
    I są to moje ukochane pieluchy, najzgrabniejsze i najmniejsze jakie mam, chłonne odpowiednio (nie uzywam na noc) i śliczne....
    W szytej na zamówienie jest srodek z froty a wierzch wkładu z polaru- w ten sposób mam efekt suchej pupy przy zastosowaniu maximum naturalnych materiałów

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

my już po testach i mam chwilkę czasu żeby naskrobać recenzje
    Jak zobaczyłam pieluszkę stwierdziłam że mój 10,5 kg 16 miesięczniak się nie wciśnie, ale to okazało się złudzeniem pieluszka weszła ze sporym luzem

Plusy :

- wzorek przypadł nam do gustu
    - fason (krój) pieluszki jest fajny super przylega do ciałka, pieluszka tylko z pozoru wydaje się mała ale taka nie jest
    - welurek fajny super się z niego wszystko spiera, cieńszy niż mikropolarek do którego jestem przyzwyczajona.
    - chłonna z wkładkami obiema - na noc zostały włożone obie wkładki i pieluszka dała radę mimo że wkłady są z mikrofibry - się zdziwiłam że tak chłonie, byłam pewna że przecieknie, a synek spał spokojnie i nic mu nie przeszkadzało

Minusy:
    - wejście na wkłady - większość pieluszek mam wejścia z tylu i tak po prostu się przyzwyczaiłam , wiec miałam problem z wkładaniem wkładek, ale sądzę że jakbym dłużej protestowała to bym się przyzwyczaiła, więc taki malutki minusik

dziękuje za możliwość testowania, niestety z braku czasu (wykańczamy mieszkanie żeby od sierpnia już w nim mieszkać ) to niestety fot nie udało mi się cyknąć

Chustonoszka Awatar kamilajka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Czas na nas. Przepraszam, że z opóźnieniem...

Testowała Natalka, 12 miesięcy, ok. 8,3 kg, 70 cm (szczuplaczek raczej).

A więc po kolei:
    - szycie: bardzo bardzo staranne, dokładne, profesjonalne. Bardzo mi się pieluszka podobała.
    - wzór: nie mój, tym bardziej dla dziewczynki, ale to dla mnie bardzo mało istotna sprawa w testach;
    - rozmiar: pieluszka wydawała się rzeczywiście mniejsza niż te, które mam (ale stosik mam malutki, więc nie mam dużego porównania - chinki i otulacze LL). Jednak okazało się, że weszła spokojnie, nie ściskała udek ani brzucha, jeszcze by nam posłużyła długo.
    - wkłady: materiał bardzo przyjemny. Pierwszy raz miałam do czynienia z prefoldami, przekonałam się o nich. Wkładki grube, mięsiste. Wkładane pojedyńczo wyglądały OK. Włożone obie na raz zrobiły duży odwłok, bałam się, jak się mała będzie ruszać. Jednak jej to nie przeszkadzało w ruchach (ale założyłam na noc, więc tylko jakiś czas w tym się ruszała, przed spaniem) ani w jej wygodzie, bo nie protestowała wcale.
    - chłonność: zdecydowanie świetna. Założyłam kieszonkę na noc (z obiema wkładkami), rano po zdjęciu czułam zapach moczu,ale pielucha nie przeciekła, wszystko w środku, mimo moich obaw (pierwszy raz użyłam wielo na noc). Raz założyłam z 1 wkładką (teraz nie pamiętam którą ) i mała miała ją długo, bo ucięła sobie nieoczekiwaną drzemkę, ok. 2h. Nic nie przeciekło, co dotychczas podczas drzemek było problemem.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona z pieluszki. Mała miała ją na sobie 3 razy. Zapina się wygodnie, leży dobrze, jest bardzo chłonna. Polecam! Niestety, nie mam zdjęć.
    Dziękuję bardzo-bardzo za możliwość testowania .
    Natalka (29.06.2012 r.), Zosia-Aniołek* (01.2014 r.*), Piotrek (04.12.2014)

http://zrobionezkartonu.pl/

Chustonoszka

Domyślnie

Pieluszka testowana na mojej półrocznej Juli. Wzór więc nie wyjściowy, ale bardzo podobał się starszemu bratu, który nauczył się nazw piłek wykorzystywanych w różnych sportach;P

Testowana w nocy- REWELKA nic nie przeciekło a do tej pory różnie z tym było.

Testowana w dzień- nic się nie przesuwa, jest dobrze dopasowana , napy pewnie trzymają.

Podoba mi się, że otwór kieszonki jest z przodu pieluszki. Ogólnie szycie jest staranna i estetyczna.

dzięki za możliwość testowania!

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

(próbowałam wstawić zdj ale nie potrafię w tym nowym programie )

Bardzo dziękuję za możliwość testowania.

Testujący
    6 mies. 7,5 kg

Pieluszka bardzo starannie uszyta, miła i taka delikatna w dotyku
    Po założeniu dobrze trzyma formę, mimo dużego wkładu.
    Napy pozwalają na dokładne dopasowanie pieluszki, rozmiarowo - na pewno będzie odpowiednia na cały okres pieluchwania.
    Nie ociera, dobrze dopasowania nie wgniata.
    Mimo naprawdę intensywnego użytkowania żadnych przecieków.

Wkład rewelacyjnie chłonny !

Bardzo polecam
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Domyślnie

My mamy mikulo otulacz,który okazał się naprawdę pancerny. Uzywalismy otulscz nb-bardzo starannie uszty-wypieszczony jeśli mogę tak porównać.jakość naprawdę super. Formowania nb z wrzuty wkładem również bardzo chłodną. Polecam produkty mikulo

Uprawnienia umieszczania postów