Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: idealna formowanka dla noworodka - będę szyć i potrzebuję porad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar aleocochodzi
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Też szyłam formowanki noworodkowe dla mojego synka. Używałam welurku bawełnianego i bardzo miękkiej dzianiny. Na szczęście okazało się, że mokro mu specjalnie pupy nie drażni, więc mogłam sobie darować polary. Do środka wszywałam cztery warstwy: dwie flaneli, dwie froty (z ręcznika ikeowskiego). Ta ilość warstw dla mojego sikacza była w sam raz. Często go przewijałam, a i tak czasem można było pieluchę wykręcać. Lubię napy, więc kupiłam jakąś chińską napownicę z napami - jestem zadowolona. Gumki wszywałam z tyłu i przy nóżkach, bez falbanek. Przecieki, to w moim przypadku, kwestia otulacza. My od początku, a mały miał wagę 3100, lecieliśmy na flipach, więc onesize nam odpowiadały. Podobnie zresztą z kieszonkami. Od początku używaliśmy bitti tutto, charlie banana, blueberry i wszystkie onesize. Przecieków nie było. Poza MayLily. Te przeciekają nam za każdym razem do tej pory, a mały ma już 4750. Uszyłam też kilka formowanek z ręczników ikeowskich, ale ani razu ich nie użyłam, bo wydają mi się strasznie twarde (może to przez porównanie do tej dzianiny).

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Temat dla mnie na czasie - na razie robię pierwsze próby szycia, więc chętnie czytam wszelkie sugestie i uwagi
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Uprawnienia umieszczania postów