Link do artykułu - tutaj
Udostępniajcie na FB czy gdziekolwiek, zwłaszcza, gdy wiecie, że Wasi znajomi preferują wisiadła. Na temat zasad poprawnego noszenia i noszenia ogółem wypowiedzieli się ortopeda i doradczyni ClauWi.
Polecam![]()
Link do artykułu - tutaj
Udostępniajcie na FB czy gdziekolwiek, zwłaszcza, gdy wiecie, że Wasi znajomi preferują wisiadła. Na temat zasad poprawnego noszenia i noszenia ogółem wypowiedzieli się ortopeda i doradczyni ClauWi.
Polecam![]()
Fotka trzecia źle podpisana, że tak się czepnę![]()
Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)
UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE
Już wisi na fb![]()
Justyna.
Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
Adam 16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014
Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza
fajne![]()
szkoda, że klikając na link na dole w "Zobacz także", chcąc uzyskać odpowiedź na pytanie: "Czy noszenie w chuście jest korzystne dla rozwoju fizycznego dziecka?", dowiemy się, że:
Noszenie dziecka w chuście codziennie przez kilka godzin nie powinno być codzienną praktyką, bo w znacznym stopniu ogranicza spontaniczną aktywność noworodka czy niemowlęcia w pierwszych miesiącach życia.
Prawie pionowe ułożenie dziecka w chuście nie jest pozycją, która zapewnia mu swobodne trenowanie "trzymania" głowy.
i dalej:
Zawsze radzę rodzicom, aby chusty używali okazjonalnie, np. gdy muszą odebrać starsze dziecko z przedszkola lub zrobić krótkie zakupy. Aby umożliwić dziecku swobodne poruszanie się, zdecydowanie lepiej jest używać wózka, zwłaszcza w czasie dłuższych spacerów.
Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radościfacebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka
Starszak II 2012 i Młoda XII 2014