Link do artykułu - tutaj
Udostępniajcie na FB czy gdziekolwiek, zwłaszcza, gdy wiecie, że Wasi znajomi preferują wisiadła. Na temat zasad poprawnego noszenia i noszenia ogółem wypowiedzieli się ortopeda i doradczyni ClauWi.
Polecam![]()
Link do artykułu - tutaj
Udostępniajcie na FB czy gdziekolwiek, zwłaszcza, gdy wiecie, że Wasi znajomi preferują wisiadła. Na temat zasad poprawnego noszenia i noszenia ogółem wypowiedzieli się ortopeda i doradczyni ClauWi.
Polecam![]()
Fotka trzecia źle podpisana, że tak się czepnę![]()
Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)
UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE
Już wisi na fb![]()
Justyna.
Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
Adam 16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014
Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza
fajne![]()
szkoda, że klikając na link na dole w "Zobacz także", chcąc uzyskać odpowiedź na pytanie: "Czy noszenie w chuście jest korzystne dla rozwoju fizycznego dziecka?", dowiemy się, że:
Noszenie dziecka w chuście codziennie przez kilka godzin nie powinno być codzienną praktyką, bo w znacznym stopniu ogranicza spontaniczną aktywność noworodka czy niemowlęcia w pierwszych miesiącach życia.
Prawie pionowe ułożenie dziecka w chuście nie jest pozycją, która zapewnia mu swobodne trenowanie "trzymania" głowy.
i dalej:
Zawsze radzę rodzicom, aby chusty używali okazjonalnie, np. gdy muszą odebrać starsze dziecko z przedszkola lub zrobić krótkie zakupy. Aby umożliwić dziecku swobodne poruszanie się, zdecydowanie lepiej jest używać wózka, zwłaszcza w czasie dłuższych spacerów.
Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radościfacebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka
Starszak II 2012 i Młoda XII 2014
Ano przeczytałam, komentarz "świetny", prezentujący dokładnie to, co zwykle mamy okazje usłyszec od lekarza.
Środowisko medyczne jak w wielu innych kwestiach bywa podzielone, dlatego sama wybieram to co nam odpowiada, podpierając się tymi "lepszymi" opiniami![]()
ja teżi mam nadzieję, ża facebookowi wisiadłowi znajomi też na oczy przejrzą, przeczytawszy ten "słuszny" tekst, a nie trafią na ten tendencyjny...
![]()
Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radościfacebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka
Starszak II 2012 i Młoda XII 2014
O, i wypowiada się ortopeda do którego chodziliśmy z dysplazją Kasi![]()
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]