Pokaż wyniki od 1 do 20 z 104

Wątek: KONTROWERSYJNE 2X ?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Itula
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

czytałam tą wypowiedź Izy, rzeczywiście bardzo fajna - na chwilę przestałam się spinać, ale tylko na chwilę, bo dalej w dyskusji są jednak przytaczane argumenty przeciw 2x i brzmią strasznie.
    Czy to na prawdę takie złe wiązanie? przecież go też doradcy uczą?
    PS a moja Ala ma 4,5m-ca i próbowałyśmy 2x od 3

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

to może poszukaj doradcy, który uczy 2x i poproś o argumenty czemu wiązanie jest dobrym wiązaniem? wedle mojej wiedzy tak wielkie odwiedzenie determinuje jakość wiązana i możliwości uzyskania właściwej PZO, ale może inny doradca ma inną wiedzę

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

był gdzieś taki wątek, w którym malabru pokazywała porównanie 3 wiązań - kangura, kieszonki i 2x
    szukam, szukam, ale nie umiem go znaleźć

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

wiesz, ja nie jestem doradcą, ale jestem mamą i uważam, że każda z nas, poznając fakty, licząc plusy i minusy sama podejmuje decyzję. ja nie nosiłam w 2x bo do mnie przemawiały argumenty przeciw, widziałam że jakoś za szeroko Marta ma te nóżki. Jednocześnie nosiłam w nosidle zanim sama usiadła (zrobiła to tydzień temu, nosimy w Tuli do dwóch miesięcy) bo miałam wrażenie, że wszystko jest ok, nózki nie za szeroko, plecki podparte... Także ja bym po prostu się zastanowiła czy wg Ciebie dla Twojego dziecka to jest pozycja ok czy nie, i podjęła decyzję, bo będzie coraz więcej takich decyzji
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    był gdzieś taki wątek, w którym malabru pokazywała porównanie 3 wiązań - kangura, kieszonki i 2x
    szukam, szukam, ale nie umiem go znaleźć

toż malabru z Gdańska

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    toż malabru z Gdańska
    no przecież wiem
    co nie zmienia faktu, że wątku nie znalazłam

Chustofanka Awatar Itula
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

właśnie po to pytam żeby poznać fakty i podjąć decyzję choć to trudne, bo sama nie mam żadnego doświadczenia. Koleżanka miala niedawno konsultacje z doradczynią tu w Gdańsku i uczyła ją właśnie kieszonki i 2x, przy czym chwaliła 2x że nie trzeba go całkiem rozwiązywać żeby dziecko wyjąć.
    Dla mnie 2x jest bardzo wygodny i w noszeniu i wiązaniu, ale nie chcę dla swej wygody zaszkodzić dziecku.
    Ostatnio byłam w sklepie z chustami, gdzie pani jest też doradczynią i nie miała zastrzeżeń co do mojego wiązania- widziała kieszonkę i 2x, oraz polecała Bondolino, w którym też nózki były dość szeroko i wydawao mi się że pupka jest mniej wpadnięta niż w chuście, choć z kolei plecki wyglądały ładnie zaokrąglone. Mówiła też że sama czeto w 2x nosila.
    Mam po prostu trochę mętlik w glowie i próbuję to jakoś uporządkować

Guest
    Guest

Domyślnie

Pani w sklepie ma trochę też inne zadanie nioż doradzić to raz
    a dwa przeglądaj wątek trójmiejski tam dziewczyny umawiają się na spotkania w plenerze

kasia coś mi się zdaje ze on ukryty na tym dla doradców

Chustomanka Awatar pata79
    Miejscowość
    Józefów, woj.lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    wiesz, ja nie jestem doradcą, ale jestem mamą i uważam, że każda z nas, poznając fakty, licząc plusy i minusy sama podejmuje decyzję. ja nie nosiłam w 2x bo do mnie przemawiały argumenty przeciw, widziałam że jakoś za szeroko Marta ma te nóżki. Jednocześnie nosiłam w nosidle zanim sama usiadła (zrobiła to tydzień temu, nosimy w Tuli do dwóch miesięcy) bo miałam wrażenie, że wszystko jest ok, nózki nie za szeroko, plecki podparte... Także ja bym po prostu się zastanowiła czy wg Ciebie dla Twojego dziecka to jest pozycja ok czy nie, i podjęła decyzję, bo będzie coraz więcej takich decyzji
    Fajne to co piszesz, ale ja mam chyba za mało w siebie wierzę...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów