czytałam tą wypowiedź Izy, rzeczywiście bardzo fajna - na chwilę przestałam się spinać, ale tylko na chwilę, bo dalej w dyskusji są jednak przytaczane argumenty przeciw 2x i brzmią strasznie.
Czy to na prawdę takie złe wiązanie? przecież go też doradcy uczą?
PS a moja Ala ma 4,5m-ca i próbowałyśmy 2x od 3
to może poszukaj doradcy, który uczy 2x i poproś o argumenty czemu wiązanie jest dobrym wiązaniem? wedle mojej wiedzy tak wielkie odwiedzenie determinuje jakość wiązana i możliwości uzyskania właściwej PZO, ale może inny doradca ma inną wiedzę![]()
był gdzieś taki wątek, w którym malabru pokazywała porównanie 3 wiązań - kangura, kieszonki i 2x
szukam, szukam, ale nie umiem go znaleźć![]()
wiesz, ja nie jestem doradcą, ale jestem mamą i uważam, że każda z nas, poznając fakty, licząc plusy i minusy sama podejmuje decyzję. ja nie nosiłam w 2x bo do mnie przemawiały argumenty przeciw, widziałam że jakoś za szeroko Marta ma te nóżki. Jednocześnie nosiłam w nosidle zanim sama usiadła (zrobiła to tydzień temu, nosimy w Tuli do dwóch miesięcy) bo miałam wrażenie, że wszystko jest ok, nózki nie za szeroko, plecki podparte... Także ja bym po prostu się zastanowiła czy wg Ciebie dla Twojego dziecka to jest pozycja ok czy nie, i podjęła decyzję, bo będzie coraz więcej takich decyzji![]()
Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)
właśnie po to pytam żeby poznać fakty i podjąć decyzjęchoć to trudne, bo sama nie mam żadnego doświadczenia. Koleżanka miala niedawno konsultacje z doradczynią tu w Gdańsku i uczyła ją właśnie kieszonki i 2x, przy czym chwaliła 2x że nie trzeba go całkiem rozwiązywać żeby dziecko wyjąć.
Dla mnie 2x jest bardzo wygodny i w noszeniu i wiązaniu, ale nie chcę dla swej wygody zaszkodzić dziecku.
Ostatnio byłam w sklepie z chustami, gdzie pani jest też doradczynią i nie miała zastrzeżeń co do mojego wiązania- widziała kieszonkę i 2x, oraz polecała Bondolino, w którym też nózki były dość szeroko i wydawao mi się że pupka jest mniej wpadnięta niż w chuście, choć z kolei plecki wyglądały ładnie zaokrąglone. Mówiła też że sama czeto w 2x nosila.
Mam po prostu trochę mętlik w glowie i próbuję to jakoś uporządkować
Pani w sklepie ma trochę też inne zadanie nioż doradzić to raz
a dwa przeglądaj wątek trójmiejski tam dziewczyny umawiają się na spotkania w plenerze
kasia coś mi się zdaje ze on ukryty na tym dla doradców